Здравейте колеги,от два дни започна да ми играе стрелката на оборотомера и днес спря на цяло да отчита. Някой колега сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с оборотомер при ОФА 2,3 ДБ 93г.
Свий
X
-
От: Проблем с оборотомер при ОФА 2,3 ДБ 93г.
Прав си, аз сега я погледнах. Проблемът е комплексен и е някъде по сноповете според мен. Ама ако с такъв ентусиазъм го търси, вероятно ще има нужда от сериозен пожарогасител, не само от стартер. Като за начало може да се провери кутията с релетата в моторното (имам предвид да се отвори и отдолу, не трябва да си д-р на науките за това) и да се проследи снопа под предната греда на купето. Инсталацията на ОФА не е кой знае какво и всеки грамотен електричар може да се справи и без схеми."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Колеги,благодаря ви за съветите. Днес посветих целия ден на кабелите,защото като помислих Kuzdov е много прав за това с пожарогасителя.Всички снопове са прегледани и отново облицовани,намерих и прекъснатата жичка на оборотомера,беше се прекъснала точно над една симпатична букса.Нищо друго не открих,също така смених и всички релета в черната кутия.Колеги,при включване на контакт контролната лампа за акумулатора трябва ли да свети или не?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнениеКолеги,благодаря ви за съветите. Днес посветих целия ден на кабелите,защото като помислих Kuzdov е много прав за това с пожарогасителя.Всички снопове са прегледани и отново облицовани,намерих и прекъснатата жичка на оборотомера,беше се прекъснала точно над една симпатична букса.Нищо друго не открих,също така смених и всички релета в черната кутия.Колеги,при включване на контакт контролната лампа за акумулатора трябва ли да свети или не?
Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеОткъде намери релета и на каква цена?
Коментар
-
Колеги, и аз имам подобен проблем, но при мен стрелката работи когато си иска, ако видя че е на 0 просто натискам близо до обортомера по прозрачната пласмаса и се включва ( обортомер с тъчскрийн). Според вас проблем с кабелите ли е или с буксата на обортомера? ОФА. Поздрави!
Коментар
-
Всички лампи по таблото трябва да светнат на контакт, дори и тази за резервното гориво. За проблема със задържането на стартера провери контактния ключ. Разглобява се, но задъжително запази греста и после пак смажи пластините.
Първоначално публикуван от T0k0 Преглед на мнениеКолеги, и аз имам подобен проблем, но при мен стрелката работи когато си иска, ако видя че е на 0 просто натискам близо до обортомера по прозрачната пласмаса и се включва ( обортомер с тъчскрийн). Според вас проблем с кабелите ли е или с буксата на обортомера? ОФА. Поздрави!"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Колеги,сега оборотомера си работи ама се включва на около 5мин. след старта, е не мога да си го обясня.Всички снопове и снопчета съм прегледал,свалях и радиатора за да видя как е снопа под него,е нямаше протрита изолация,ама поне измих радиатора и интеркулера
.
Коментар
-
Провери таблото да не се е измъкнала някоя букса. Ако имаш подходящ препарат почисти и контактните площадки."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеОткъде намери релета и на каква цена?Land rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеПровери таблото да не се е измъкнала някоя букса. Ако имаш подходящ препарат почисти и контактните площадки.
kuzdov,благодаря ти за съвета.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар