Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за фронтера 3,2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за фронтера 3,2

Здравейте, колеги.От скоро искам да си изясня няколко въпроса за фронтера 3,2 бензин.Но за мое съжаление за този мотор няма много писано.Ще се радвам ако помогнете.
    От прочетеното до сега не ми стана ясно този двигател немски,японски или американски /GM/ е? Да ли се поддава на метанизиране? Има ли стандартен аванс процесор за този двигател или не? Ако някой има такава фронтера нека сподели за разхода.И един странен въпрос при скорост 120 км. колко са оборотите?/за да разбера колко е разтоварен този мотор/ Има ли части в магазинната мрежа или всичко е с поръчка?/ за двигателя /
    Имам намерение да дърпам каравана с тази машина и затова съм се спрял на този двигател.Можете да споделите мнение коя скоростна кутия би се справила по добре ръчка или автомат? За сега въпросите са тези.Благодаря предварително.

От: Мнения за фронтера 3,2

двигателя е ISUZU 6VD1. Аз карам на LPG и предполагам, че и метана не би трябвало да е проблем. Разхода ми е около 16 л/100 км. с автомат. ск. кутия.
    Последно редактирано от bushiDO; 01-01-13, 21:39.
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

16 л./100 това смесен разход ли е?А като обороти при 120км. колко са?И като цяло доволен ли си от колата като динамика и издръжливост?

Коментар

Смесен е - магистрала, първокласен и второкласен .... е аз малко си понастъпвам, но ако някой го свали на газ под 14-5 л/100 да си изказва веднага газаджиите
        На 120 е с около 3800 об/м. въпреки, че несъм 100% сигурен - не ми е хрумвало да обърна внимание. За издръжливост не мога да кажа - минал съм само 15000 км. от както я имам.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
          На 120 е с около 3800 об/м. въпреки, че несъм 100% сигурен
          Колега това на овърдрайв ли е? Нещо ми се вижда множко, дизела 2.2 е с 2700 оборота при тази скорост, а кутиите са еднакви?!
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Това си е извънградско.На повечето автомобили при 120км. оборотите са 3000 на колите с по-големи двигатели обикновено са под 3000 предполагам,че и на фронтерата са така,може би 2800 оборота.Затова големите мотори горят почти като двулитров, но пък имат доста по - дълъг живот. А въпроса ми е важен точно за разхода.Най-икономичните обороти за извън градско са 2500 оборота,а над 3000 караш и се наслаждаваш на големия двигател и конете.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              Смесен е - магистрала, първокласен и второкласен .... е аз малко си понастъпвам, но ако някой го свали на газ под 14-5 л/100 да си изказва веднага газаджиите
              На 120 е с около 3800 об/м. въпреки, че несъм 100% сигурен - не ми е хрумвало да обърна внимание. За издръжливост не мога да кажа - минал съм само 15000 км. от както я имам.
              с 2.2-ката на газ с 120 съм с 3200 оборота, няма начин при теб да са 3800, или са 2800 или си без оувърдрайв
              no signature no problems

Коментар

Относно дърпането на караваната, по-добре да е с ръчни скорости, макар че на автоматичната май и дават да може да дърпа 3-4 тона освен теглото на колата.
                И да ти кажа карах преди време такава, върви невероатно и няма нищо общо с нито една от другите фронтери. Като мощна лека кола върви. Беше на колегата aspida, но той потъна някъде.
                Следващата ми фронтера ще е такава без да се замисля. Обещавам.
                Последно редактирано от sony bono; 03-01-13, 17:33.

Коментар

От няколко дена се заглеждам за инфо относно точно този двигател. По данни от производителя разхода му градско е около 20/100. Това при бензин. На газ би трябвало да е идея повече. При положение, че къса Фронтера 2.2 бензин дава разход смесено 16/100 газ, ми се струва нереално 3.2 да е със същия раход.
                  П.П. Това са само размисли на база данни,а не реален допир с 3.2

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2555

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                    От няколко дена се заглеждам за инфо относно точно този двигател. По данни от производителя разхода му градско е около 20/100. Това при бензин. На газ би трябвало да е идея повече. При положение, че къса Фронтера 2.2 бензин дава разход смесено 16/100 газ, ми се струва нереално 3.2 да е със същия раход.
                    П.П. Това са само размисли на база данни,а не реален допир с 3.2

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2555
                    колега 16л/100 ти се струва твърде много, или твърде малко, че не става ясно? Имай предвид, че това ми е извънградския р-ход! Заводските данни за този двг май бяха 11.2/19.8 за дълга база автоматик.

п.п. разхода е за LPG и е мерен винаги пълно/пълно, разстояние по GPS, с гуми 245/75 R16;
                    п.п. 2 за оборотите - 2800 имах предвид! сега се връщам от работа на 2100 е на 100 км/ч по ГПС със същите гуми.
                    п.п. 3 - за вървенето, в сравнение със служебната Рено Меган 1.5 дизел 110 к.с на бензин го бия с доста до 120, после вече рендето се изравнява и дръпва, заради съпротивлението, а има и 10 км по-висока макс. ск. Имаме и Лагуни по 150 коня, но мисля, че те ще ме отвеят....
                    Последно редактирано от bushiDO; 03-01-13, 18:27.

Коментар

Струва ми се малко, но ако е вярно, а аз нямам никакви причини да не ти вярвам е много добър разход

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                        Струва ми се малко, но ако е вярно, а аз нямам никакви причини да не ти вярвам е много добър разход
                        16/100 на газ извънградско не е малко, моята 2.2 с ГИ дава 11 а на брат ми гранда 5.2 с ГИ сме го смъквали до 13 съвсем добре е за 3.2 даже може още надолу ако се кара леко.
                        no signature no problems

Коментар

Някои от въпросите ми се изясниха.Благодаря на колегата за оборотите и разхода на този двигател.Мисля,че горенето е в нормални граници.До колкото разбирам обичаш да настъпваш,а той и двигателя предразполага дори 16л.е добре.Преди време имах соренто с 3,5 двигател/бензин/. При настъпване гореше 20л./100км. с 120км.по магистрала падаше до 15л./100км.надолу никога.
                          Аз друго се чудя само един човек ли има такава фронтера.Принципно ще закупувам такава така,че пишете,предлагай те.

Коментар

Здравейте, да се обадя и аз... преди 4 месеца си купих такава 3,2 Исузу дв. и съм очарован, исках евтин шосеен джип /имам и Фронтера А 1997г. 2,2екотек/ - разликата е огромна във возията. Постарали са се при Фронтера Б да я омекотят. Качвах сега на нова година до х. Гоце Делчев, не бяха изчистили пътя и беше заледен - даже не включих бавните!!! а горе спрах на една опашка, която беше станала заради автомобили закъсали на наклон - заледен...оттам дай блокаж, леко в ляво и брууум - най-отпред - даже мислех да ги тегля...ама се отказах - щеше да ми мине времето - беше идеално за ски. Колега, купува си такава и не му мисли - два тона и 450кг. е и при 110-120 ми е направило впечатление, че държи 2000-2100 оборота. Междуграско /да няма сфетофари/ ме набутва с 14 на 100 LPG, а в града, в софийския трафик въобще не е икономична, докато дръпне трябва да спира а има инерция и ме е яд та незнам!!! 20 на 100 LPG ми е в града, а съм с Romano OBD и бутилката е отдолу под купето - багажника цял - верно, по-съпичка е, но си струва. С кожи с какво ли не /парктроник няма/. Все се надявам, понеже имам и всякакви Рена, тази да е по-здрава, че гледай в София как карат повечето. Всеки ден по 10 пъти ме псуват тези зад мен на нерегулирани кръстовища, че давам предимство на десните, само защото техните пътища са малко по-тесни!!! А когато аз изляза от такъв път и си взема предимството - ме псуват, че не съм им спрял!!! Ебаси хората- ебаси държавата!!! айде от мен чао...

Коментар

Първоначално публикуван от tedyjoro Преглед на мнение
                              ....- заледен...оттам дай блокаж, леко в ляво и брууум - най-отпред -.
                              тука изби рибата
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X