Честито рождество Христово. Уважаеми колеги,преди една седмица смених стартера защото по време на път започна едно ромолене което се оказа че е от електромотора,докато установя от къде идва гадния шум стартера си отиде
.Закарах джипа на ел. сервиз казаха ми че проблема е в клеймореда. Смениха клеймореда и стартера защото стария беше се овъглил.Карах два три дни без проблеми,но вчера както си карах, радиото изгасна приборите и те, освен километража и отново стартера започна да върти
.Веднага изгасих двигателя,след около една минута завъртях ключа и забелязах че лампата за подгревните свещи светка само за части от секундата.Обадих се в сервиза и майстора ми каза след като запаля двигателя веднага да измъкна релето което е монтирано над стартера.Стартирам си аз свалям веднага реленцето и стартера спря,веднага сменихме релето и проблема изчезна
. Да ама одеве отивам да паля щото дружинката ме чака,и с завъртането на контакт лампата на свещите пак премигна само за част от секундата и пак същия проблем.Възможно ли е според вас на това реле нещо да му е студено щото вчера докато сменихме релето времето вече се беше позатоплило.

Коментар