Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на външно каре и иглен лагер

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ремонт на външно каре и иглен лагер

    Колеги, за игления лагер е писано доста, но за прецакано(надрано) каре и възможност за ремонт никъде не е разисквано. Днес разкостих предницата и игления лагер естествено е на салата. Карето е надрано и изядено една десета. Чудя се,ако се мине на струг с 3мм и се набие втулка върху самото каре, и върху нея вече да се търкалят ролките на лагера дали ще има проблем? Идеи за материал за втулката, че от обикновенно желязо няма да изкара много. имам нови лагери, но няма смисъл да ги слагам така, че ще се съборят за норматив.
    По въпроса за другото побългаряване- оставям карето така, или леко го заглаждам на струг и набивам втулка от фосворен бронз с размерите на лагера. Дали да я направя с вътрешния размер на лагера- демек 30мм или малко в + ? И колко ли ще изкара тая втулка, надеждно ли е.
    гледам между карето и шенкела имам една метална шайба, в която лагерува карето- тя не трябваше ли да е бронзова оригинално?
    и от къде се маже игления лагер- като му сложим грес, тя няма ли да бяга през тръбата на шенкела и да отива чак на хъба

  • #2
    От: Ремонт на външно каре и иглен лагер

    С бронзова втулка , но трябва да има канали за смазване . И забравяш за този проблем , спооред мен е по надеждно - тествал съм го.

    Коментар


    • #3
      От: Ремонт на външно каре и иглен лагер

      В магазина има втулки за ролкови лагери, вероятно някоя ще пасне. Монтира се с нужната стегнатост или се лепи с анаеробно лепило за пресови сглобки. Когато размерът не излиза заради проблеми с доставка и наличност, се прави на струг от друг размер или направо от черупка на търкалящ се лагер - материалът е еднакъв за масовите лагери.

      Коментар


      • #4
        От: Ремонт на външно каре и иглен лагер

        Колега атанасов, бронзовата втулка същия размер като лагера ли я правиш. Аз мисля да загладя на струг оста на карето, и ще направя втулката маллко по-дебела, ама се чудя колко луфт да оставя. как правиш каналите за смазването? кат натъпча грес на втулката, тя ще мине покрай полуоската през тръбата и ще отиде чак при хъба ми се струва.
        колега лодкар, прегледах ги лагерите, ама няма ролков със подходящ размер, а от съчмен да стуговат не искат, че било яко и незма си кво.
        чудя се, дали да не направя метална втулка за карето и да я каля(нагрята и пусната в масло). малко на око ще стане тая работа, ама ми се струва, че ще е по-добре от без хич каляване.
        утре трябва да сглабям, а още не знам кой вариант да избера.

        Коментар


        • #5
          От: Ремонт на външно каре и иглен лагер

          Стругар ти трябва, но аз мога да помогна чак догодина, и във Варна. Твоите стругари явно нямат подходящ нож и точно сега няма как да намерят.
          Какви са размерите? Търси вътрешната втулка на иглен/ролков лагер - тя е отделно изделие. Странно, ако няма.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X