Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със система против буксуване..ASC, Снежинка, или каквото се води там :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със система против буксуване..ASC, Снежинка, или каквото се води там :)

Здравейте, колеги, от както падна сняг, ползвам това копченце(снежинка), но при повишаване на скоростта над 40-50км. се изключва само, очаквах да се включи при намаляване на скороста но уви...не. При спиране и D пак трябва да го включа за да сработи.
    Бихте ли обяснили как действа тази система и какъв може да е проблема с изключването.
    Ако е писано някъде конкретно за този проблем, моля да ме извините не успях да намеря през търсачката.
    Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
    Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

От: Проблем със система против боксуване..ASC, Снежинка, или каквото се води там

Идеята на тази "снежинка" е да се ползва САМО, когато под гумите има лед и не можеш да тръгнеш. На практика включва принудително автомата на 3-та скорост и тръгваш от трета. С включено 4х4 и "снежинката" шансовете ти да потеглиш на лед са много по-големи отколкото без това копче. Ползвайки го през цялата зима, без да има особен смисъл си съсипваш скоростната кутия бавно и славно. За това то само не се включва пак като намалиш. Да си призная миналата зима съм го ползвал само 2-пъти и то с цел експеримент, при това съм с всетеренни гуми а не зимни.
    LZ1RED

Коментар

От: Проблем със система против боксуване..ASC, Снежинка, или каквото се води там

Това е зимният режим на скоростната кутия. Тръгва от 2ра и така нагоре. Използва се, когато гумите превъртат при потегляне. Не се препоръчва да се кара така постоянно.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

3-та колега... тръгва от 3-та
        LZ1RED

Коментар

Най-добре я изключи с компютър перманентно тая ***я. Мнението ми се отнася за всички супер-дупер системи в съвременните автомобили.

Коментар

Благодаря колеги, така като гледам пак не разбрах дали е нормално да се изключва само, независимо от натоварването, не е ли нормално аз да го изключа?
            Мен ако питате, аз го карам само на задно и с вратите напред като BMW , даже и 4х4 не ми трябва освен ако не съм се кротнал в някоя преспа , но джипа го кара Жена ми и бях и казал, да си го включва това копче + 4Х4 когато има сняг, лед, за да е по спокойна....

Коментар

Първоначално публикуван от vivanov Преглед на мнение
              Благодаря колеги, така като гледам пак не разбрах дали е нормално да се изключва само, независимо от натоварването, не е ли нормално аз да го изключа?
              Нормално е да се изключва само. Така е направено. Не е нормално ти да го изключваш. Но това по-горе redair ти го написа.

п.с. бих ти препоръчал да дадеш на жена ти Импресата а ти си карай джипа. Тогава ще си по-спокоен, жените не са за много копчета и лостове....
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Нормално е да се изключва само. Така е направено. Не е нормално ти да го изключваш. Но това по-горе redair ти го написа.

п.с. бих ти препоръчал да дадеш на жена ти Импресата а ти си карай джипа. Тогава ще си по-спокоен, жените не са за много копчета и лостове....
                Прав си колега, но ще я потроши импресата по тротоарите, много е ниска

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X