Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж оригинален Булбар Фронтера B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж оригинален Булбар Фронтера B

Колеги, въпрос?
    Поръчах оригинален булбар от Англия и ето го пристигна... но гледам има само две дупки в долната част.
    Възможно ли е да се монтира само с два болта все пак тежи над 12кг с халогените?
    Гледам го че е мек на пипане, дали от вътре има метална основа?
    При тези Вибрации, няма ли да се откъсне?
    Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
    Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

От: Монтаж оригинален Булбар Фронтера B

Привет!
    Аз нямам булбар, та не мога да съм ти полезен със захващането. Заинтригува ме, обаче.
    Би ли могъл да го снимаш преди, след монтажа? Ако може да споделиш информация за цена на придобиване, от кой сайт и т.н., може и на л.с.
    Благодаря предварително и успех!
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Колега при Б-то незнам как е но при А мекия блубар наистина е с видими отвори само от долната страна!Има обаче още 2 болта на нивото на бронията които ( като е нов блубара) може и да неса разпробити и да не се виждат!Гаворя за модел като на снимката на профила ми!Иначе моя си е бутафория отвсякъде за това и го махнах!Ако нещо не се справиш мога да ти снимам моя да се ориетираш горе долу как е бил захванат
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

Няма да стане толкова лесно колкото си мислих. Наложих го и от долу Фронтерката няма подходящи дупки за захващане. Трябва да ми направи някой планки за да се захване за двете греди на шасито.
        Някакви идей, кой може да изработи планки?
        Иначе колега и този има две дупки с резби 6мм. на средната греда, но те са за захващане на подложка за номера, ако искаш да го изкараш отпред...може да се ползват и за планки за да се захване за бронията..или някоя вътрешна греда, но ми се струва, че оригинално се държи само на долните два болта.
        Ех, толкова ли няма някой с фронтерка Б и орг. булбар, за да прати снимки на захващането...пак трябва да откривам топлата вода

Коментар

Първоначално публикуван от vivanov Преглед на мнение
          Няма да стане толкова лесно колкото си мислих. Наложих го и от долу Фронтерката няма подходящи дупки за захващане. Трябва да ми направи някой планки за да се захване за двете греди на шасито.
          Някакви идей, кой може да изработи планки?
          Иначе колега и този има две дупки с резби 6мм. на средната греда, но те са за захващане на подложка за номера, ако искаш да го изкараш отпред...може да се ползват и за планки за да се захване за бронията..или някоя вътрешна греда, но ми се струва, че оригинално се държи само на долните два болта.
          Ех, толкова ли няма някой с фронтерка Б и орг. булбар, за да прати снимки на захващането...пак трябва да откривам топлата вода
          Има, после ще я снимам и ще ти пусна.
          no signature no problems

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bullbar sxema1.JPG
Прегледи:1
Размер:39.6 КБ
ID:5416783Ето схема от София Ауто , може да Ви е полезна, аз се оказа, че имам голямата планка в средата, но другите две ги поръчах...няма смисъл за 70лв. да ми правят някакви самоделки и сигурно пак ще ми вземат поне 40-50лв.
            След 10 дни, ако пристигнат "правилните" планки, ще пиша и ще снимам точно как става и необходимо ли е нещо друго за монтажа.
            Последно редактирано от vivanov; 15-10-12, 14:10. Причина: вмъкване текст

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Има, после ще я снимам и ще ти пусна.
              забравих те, утре ще щракна, че днес май ще е тъмно като тръгвам от работа.

Eто снимките. Булбара трябва да си има планка с отвори за 2 болта на него които се завиват към ушите които стърчат от рамата.

Име:IMG_0267.jpg
Размер:137.1 КБ
ID:5417076Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0268.jpg
Размер:87.9 КБ
ID:5417077
              Последно редактирано от fanatic; 16-10-12, 18:26.
              no signature no problems

Коментар

Благодаря за снимчиците...може ли да снимаш захващането на булбара към бронията с голямата планка

Коментар

Благодаря за снимчиците...може ли да снимаш захващането на булбара към бронията с голямата планка
                  Нищо не се вижда заради номера, трябва да го сваля за да ти го снимам, но на схемата по-горе мисля че се вижда достатъчно за да добиеш представа какво ти трябва.
                  no signature no problems

Коментар

Булбара се фиксира към бронята посредством планка-три болта М6 към гредата на бронята

Име:100_3162.jpg
Размер:164.6 КБ
ID:5418784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3161.jpg
Размер:153.1 КБ
ID:5418785 и три болта М6 към гредата на булбара. В основата два болта М8 към скобите на рамата!
                    Нищо сложно няма в монтажа.

ПП: Правилно си решил да монтираш булбар.Преди време, при ПТП ,именно той спаси мен ,семейството ми и самия джип!!!
                    Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
                      ...Преди време, при ПТП ,именно той спаси мен ,семейството ми и самия джип!!!
                      Успех.
                      Аз бих искал да науча малко повече за това как булбарът ти е бил от полза.
                      Моето мнение е, че булбарът служи като поставка за халогени и прави джипа да изглежда по-як. Искам да чуя другата гледна точка - аргументирана. Не се заяждам.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                        Аз бих искал да науча малко повече за това как булбарът ти е бил от полза.
                        Моето мнение е, че булбарът служи като поставка за халогени и прави джипа да изглежда по-як. Искам да чуя другата гледна точка - аргументирана. Не се заяждам.
                        Мога аз да ти кажа моя опит, със старата фронтера А с преправен булбар защото оригиналния при удар в едно дърво ми перфорира калниците и тази му част беше изрязана след това.
                        1 път се ударих в друг джип с около 20 км/ч. и още един път в лек автомобил.
                        Хубавото на булбара на фронтера А е че захвата му е с хоризонтални планки и ушите им могат да се направят елипси както бях направил аз. При тези по-леки удари които претъпя единственото което се случваше беше че се прибираше навътре след което аз ги отвивах и връщах в първоначалната позиция. При удара в едно паджеро му потроших стойката за резервна гума и изкривих задната врата, на мен ми се счупи единия халоген и се прибра булбара. При втория удар в едно злочесто Пежо 107 мисля беше се разпадна почти цялата му задница защото го ударих в задното стъкло, сгъна се до облегалката на задната седалка. На мен ми се изкриви номера и се прибра булбара пак.
                        no signature no problems

Коментар

Мда колегите са прави, булбара е мек и поема, част от удара, като е измислен така, че да не причинява и тежки щети на отсрещното возило в ПТП-то. Та и аз мисля, че не е само за красота.
                          Ето снимки на планките които пристигнаха от Опел и монажа на булбара...като халогените на бубара ги вързах към халогените на бронията за да не правя отделно копче...незнам дали няма да се товари инсталацията, защото не съм слагал допълнително реле.
                          Колегите искаха и цени на цялата операция:
                          Булбар=42 GBP
                          Транспорт до BG= 28 GBP
                          Планки лява и дясна = 69лв.
                          Пребоядисване с цвета на колата само за спрейчета, лакчета и китчета= 40лв.
                          Труд за монтажа=40лв.
                          Сега като гледам общата сума= 320 лв...май по евтино от тук да го бях взел
                          Прикачени файлове

Коментар

като халогените на бубара ги вързах към халогените на бронията за да не правя отделно копче...незнам дали няма да се товари инсталацията, защото не съм слагал допълнително реле.
                            Би трябвало да имаш букси вътре между радиаторът и декоративната решетка, ако няма трябва да се види кабелите до къде отиват и да ги вържеш там, където им е мястото. Връзването на тези фарове към долните за мъгла противоречи на идеята им, а именно, че те са точкови за дълги светлини, и за това оригиналната инсталация се управлява от дългите. Да не говорим, че връзването на още 110 Вата към инсталация предвидена за само за 110 Вата ще претовариш релето и ще имаш ядове.
                            LZ1RED

Коментар

В моя А-булбар се остъртга едно уно, от цялата му лява страна като в края на колата ламарината му беше потънала почти една педя навътре. При мен беше охлузен целият номер и драскотина на десния калник от движението на булбара. Много интересно, че булбарът ми не остана на една страна, а се беше върнал в средата на джипа. Това бяха щетите при положение, че в момента на удара аз потеглях и допълнително придавах усилие върху булбара. Бях виновен, отнемане на предимство на дясностоящ. Можеби ако нямах булбар щях да правя броня, а можи е да се усуче "муцунката" заедно с фаровете.
                              До колкото ми е известно, основната функция на булбара е да пази от клони, а не от други коли, ако и да помага в повечето случаи. Иначе по дискавъри гледах изследване, че при удар на човек с ниска скорост при ролбар задължително има травми. Без ролбар може и да не пострада удареният човек. Не дай боже да се случва на никого. И затова мисля, че на фронтера Б, не го правят толкова агресивен и го "гумират".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X