Здравейте колеги!!!След дълго и продължително четене реших да попитам и тук за моя проблем.Карам Опел Фронтера 2.0и къса база с ЛСД диференциал. Четох доста за този вид диференциал,за масла,за добавки.Проблема е следния, след малко по продължително каране на ниска скорост като първа или втора при завой се усеща едно тресене все едно задържа едното колело. Сложил съм масло 85W140 с добавка gl5 за този тип диф. и като е студена колата няма проблеми.Моля за съвет друг ако е имал същия проблем да сподели какво още да пробвам.Благодаря предварително!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Опел Фронтера
Свий
X
-
От: Проблем с Опел Фронтера
добавката трябва да е за LSD! в магазините за рез. части на Opel я има - бях писал някъде по темите за маслата. Има си и масла направи с такава добавка. GL5 e клас на маслото.
п.п. проблема дето споделяш сигурно ли е, че е от дифа?В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
не мисля, че проблема е в маслото (ако наистина е сипано GL5)! дори и ако е без добавка, то LSD-тo просто няма да работи, а тук иде реч за "...едно тресене все едно задържа едното колело..."!... абе то питащия не е отговорил на въпроса на колегата, кога се е появил проблема. Това може да изясни малко нещата...Последно редактирано от bushiDO; 06-10-12, 20:04.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
аха, като спре да работи LSD-то, тогава няма да тресе.......... ама повече няма и да го има ЛСД-то
добавката е точно за това, да не задират дискчетата......... естествено, тресенето може и да е от друго, но нека първо да спаси ЛСД-то, щом е сипал масло без добавка________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Съжалявам но ми се наложи да пътувам и нямах интернет под ръка.Извинявам се както виждам има бая неща които не съм написал като информация.Сигурно е че е от диференциала а и за изминалите 4 дена му направих още 1300км. Сложих ми малко приста 85W140 в началото на сезона, но проблема си го имаше и от преди това.Общо взето от както имам опелчето си дойде с дадения проблем.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesvel Преглед на мнениеПроблема е следния, след малко по продължително каране на ниска скорост като първа или втора при завой се усеща едно тресене все едно задържа едното колело
Коментар
-
Не е нормално, ако маслото е правилно, имах същия проблем като си взех джипа, кой знае от кога не беше сменяно и затягаше на пълен ляв/десен при потегляне.
Смених маслото със 75W140 с добавка вътре и проблема изчезна.
Проблемът на LSD-то е друг, ако не знаеш зимата как да караш, а ако знаеш е голям кеф да завиваш без да ползваш волана твърде.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеНе е нормално, ако маслото е правилно, имах същия проблем като си взех джипа, кой знае от кога не беше сменяно и затягаше на пълен ляв/десен при потегляне.
Смених маслото със 75W140 с добавка вътре и проблема изчезна.
Проблемът на LSD-то е друг, ако не знаеш зимата как да караш, а ако знаеш е голям кеф да завиваш без да ползваш волана твърде.
Коментар
-
Ами незнам но и моя си го има този проблем особенно на сух асфалт а по спомен и предишната Фронтерка също!!!И двете с правилните масла за ЛСД!Просто аз го отдавам на това че има голямо съпротивление при завой на сухо!И при мен го прави при тръгване от спряло положение и правене на 90 градусов завой (или по голям) особенно ако и асфалта е напечен така , че за мен си е притеснение за нищо.........но това е мое мнение и се ръководя от него що се отнася за мойте джипкиRange Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesvel Преглед на мнениеА може ли да ми кажеш с какво масло караш и каква добавка защото в Добрич е голям проблем да си намеря нещо.
Ама хайде един жокер от мен : Castrol 75W140 SAF XJ . Тези буквички отзад са от съществено значение , това са индексите за добавката за LSD.
Имах твоя проблем преди да започна да сипвам горното масло .
Има и по-евтини италиански масла ( минерални) с прибавка , за които колегите са писали , но познавайки гр. Дч , едва ли там търговците са чували за тях . Кастрол поне е по-популярна марка ,
та дано се намери .
ПС. А имаме и колеги фронтераджии в Добрич ( които са наясно с нещата ) , макар и да не влизат често тук , така че може и с тях да се консултираш на място .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
има и добавка за LSD на GM - която се слага в случай че маслото е без такава. но трябва да е поне GL5 задължително!
иначе масла с LS добавка има достатъчно - порови се в мрежата!В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар