Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търся дебитомер за X20SE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• търся дебитомер за X20SE

търся дебитомер за X20SE - кат. № 0280217003 BOSCH, казаха ми и че оттам ще ми дава по висок разход на бензин и че за газта няма чак такова голямо значение, да ама аз хич не трая нещо по колата да не е в ред, така че ако някой знае или чуе нещо да сподели.

До: търся дебитомер за X20SE

колега какво стана,намерили такова чудо,че ми е интересно колко парички струва

Коментар

Offtopic: тамън си викам всички Фронтераджии са на морето и никой не пише .
      no signature no problems

Коментар

ами все още не, ама търся, ако не ще се понапъна и ще взимам нов, в Ст.Загора ми искат 420 лв. за нов, иначе поразпитах тук там и се оказа че е същия и за другия двигател C20 NE, ам то ефекта пак е същия - няма.

Коментар

Втора употреба ли търсиш?
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз мога да помогна с инфо къде продават нови за 100-тина лв. Китайски, но си работят ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Втора употреба ли търсиш?
              ами търся ама предложения засега не виждам, ако имаш нещо впредвид пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                Аз мога да помогна с инфо къде продават нови за 100-тина лв. Китайски, но си работят ОК.
                дали ще стават е въпроса, че на доста места проверявах и ми казаха че освен на BOSCH други няма, така че все пак кажи какво знаеш по въпроса, ще съм благодарен.

Коментар

имам една бройка на склад.цената я знаеш на bosch е.има една година гаранция и мога да ти го дам на 358.00лева.това е което мога да помогна.

Коментар

позволих си да проверя за менте CHINA 212.00лева но към края на месеца може да се очаква.

Коментар

Първоначално публикуван от nasko919 Преглед на мнение
                      имам една бройка на склад.цената я знаеш на bosch е.има една година гаранция и мога да ти го дам на 358.00лева.това е което мога да помогна.
                      вече има и конкретно предложение така че ако се реша на нов ще се обърна към теб, ако все още го имаш в наличност разбира се, а за китайските казваш 212 лв, а "disem", спомена около 100-ина , така че явно там има някакви аналози но дали са подходящи за модела. все пак благодаря за отговора.

Коментар

rashanaтърся дебитомер за X20SE
                        търся дебитомер за X20SE - кат. № 0280217003 BOSCH, казаха ми и че оттам ще ми дава по висок разход на бензин и че за газта няма чак такова голямо значение, да ама аз хич не трая нещо по колата да не е в ред, така че ако някой знае или чуе нещо да сподели.
                        А какво е счупено на твоя дебитомер? механично ли е счупен или е изгоряла електрониката вътре. А ко е изгоряла електрониката - как разбра че наистита е изгоряла?
                        Питам, защото и на моята кола няколко пъти "гръмна". Сега дали ми е повреден дебитомера или не е, как да разбера? Върви си и на бензин и на газ.
                        !

Коментар

[quote=yovcho;191657]А какво е счупено на твоя дебитомер? механично ли е счупен или е изгоряла електрониката вътре. А ко е изгоряла електрониката - как разбра че наистита е изгоряла?
                          Питам, защото и на моята кола няколко пъти "гръмна". Сега дали ми е повреден дебитомера или не е, как да разбера? Върви си и на бензин и на газ.[/quo

Ами закачиха я на стенд, и то веднага си показа като грешка, и странното е че имаха наличен дебитомер но за друг модел на опел, който като го сложиха веднага спря да показва грешка от дебитомера, и жълтата лампичка веднага изгасна, а колкото до вървежа на газ върви много добре докато на бензин е по тромава, казаха че това се дължи отново на дебитомера, явно наистина е гърмяла някога и си е заминал, странно че нямаше и монтирана никаква клапа, за предпазване при гърмеж, макар че и тя не е гаранция, но все пак дебитомера не е с клапа а с пластинка някаква, и казаха че при гърмеж тва е по добрия вариант и има по голям шанс да се размине повредата, сега съм с клапа с която ще се моля ако някога гръмне да оттърва новия, дето май накрая ще трябва да си купувам.

Коментар

rashanaДо: търся дебитомер за X20SE
                            Ами закачиха я на стенд, и то веднага си показа като грешка, и странното е че имаха наличен дебитомер но за друг модел на опел, който като го сложиха веднага спря да показва грешка от дебитомера, и жълтата лампичка веднага изгасна, а колкото до вървежа на газ върви много добре докато на бензин е по тромава, казаха че това се дължи отново на дебитомера, явно наистина е гърмяла някога и си е заминал, странно че нямаше и монтирана никаква клапа, за предпазване при гърмеж, макар че и тя не е гаранция, но все пак дебитомера не е с клапа а с пластинка някаква, и казаха че при гърмеж тва е по добрия вариант и има по голям шанс да се размине повредата, сега съм с клапа с която ще се моля ако някога гръмне да оттърва новия, дето май накрая ще трябва да си купувам.
                            Благодаря ти за отговора. Всъщнст аз стигнах до извода, че няма гаранция срещу т.нар. "гърмене". Щом колата е пълна инжекция, а е с обикновена газова уредба - все някога ще гръмне. Що се отнася до клапана - аз имам такъв клапан, да не връща обратно налягането, но той не помага особенно. Всъщност не зная без него как би било, но дори и при наличието му, налягане (или част от него) се връща до въздушният филтър. Не съм я закачал колата на стенд, но жълтата лампичка на таблото понякога свети, а понякога не свети (например вчера е светила постоянно през целият ден, а днес не свети) - логика не намирам. Щом понякога не свети, значи дебитомерът ми не е заминал, а това че понякога свети, го отдавам на това че все пак е на газ и газаджиите са правили разни шашми за да излъжат компютъра.
                            Аз лично те съветвам, като си вземеш нов дебитомер, да го сложиш тогава, когато решиш да караш само на бензин, а ако си караш само на газ и бензинът го ползваш само при палене - карай си със старият.
                            !

Коментар

Това, че ти свети check engine-a не значи че не ти работи дебитомера, може да е от ламбда сондата може да е от още 2-3 неща.... и не би трябвало като си на газ да ти свети, виж къде са ти прекъснати инжекторите трябва да са непосредственто след двигателя иначе се шашка компютъра и трупа грешки и т.н. Може да ти е заминала и ламбда сондата и като палиш на бензин компютъра отчита грешка.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X