Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с превключване на лост автомат Фронтера 2.2dti 99г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с превключване на лост автомат Фронтера 2.2dti 99г.

Здравейте колеги, установих следния проблем, който ме дразни и бих желал да го отстраня.
    Та при превключване на лоста от паркинг към директна, лоста понякога(80%)заяжда, трябва да го клатя, друсам и чак тогава излиза от Паркинг след което няма проблем.
    Може би е механизма с копчето или нещо друго, се е разбило или разхлабило?
    Моля за съвет.
    Отделно видях, че има тема за периодичен удар при отпускане на газта при автомат, но до там, темата не се е развила до край т.е. установяване на проблема.
    Ако може съвет и по тази тема, маслото и филтъра на автомата е сменено, тампона от долу изглежда ок.
    Аз съм от София колата е фронтера къса база 2.2dti 99г.
    Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
    Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

От: Проблем с превключване на лост автомат Фронтера 2.2dti 99г.

ако ти е направило впечатление, че проблема се засилва с увеличението на наклона на който паркираш, пробвай следното - когато паркираш дръпни първо ръчната, а после премести лоста от D на P. 99% съм сигурен, че проблема ти ще изчезне (ако ти работи ръчната де )
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      ако ти е направило впечатление, че проблема се засилва с увеличението на наклона на който паркираш, пробвай следното - когато паркираш дръпни първо ръчната, а после премести лоста от D на P. 99% съм сигурен, че проблема ти ще изчезне (ако ти работи ръчната де )
      Работи ръчната колега, но не го прави по наклон, иначе за автомата при наклон е задължително да дърпаш ръчна, ако не искаш да има удар при изключване от P.
      Проблема се явява във всякаква ситуация и е свързан с копчето което освобождава лоста...ако някой го е разглобявал и има снимки или схема, ще ми помогне.

Коментар

това не съм го разглабял, но имам много подробен менюъл вкл и за автоматика, но е 40 МВ. дай скайп, за да ти го пратя.
        п.п. някой модератор, ако сметне че е полезно може да го залепи във темата с важните информации за фронтера...

Коментар

По-вероятно е проблема да е в горният край на лоста където е бутона за натискане - развий двете винтчета от гърба на лоста и просто го измъкни нагоре. Механизма е много прост и веднага ще ти стане ясно защо не работи правилно.
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Мерси колеги ето skype: vladolirex

Коментар

Проблема го имах и аз. Сваляш ръкохватката с 2-те винчета и с натискане на бутона я измъкваш нагоре, после с ВД40 или друго подобно пръскаш юнашки в отвора между жилото и пластмасовя накрайник докато се напълни хубаво ( в самото жило ), после мажеш бутона и пластмасовия накрайник на жилото обилно със силиконова грес и затваряш. Ще се появи отново след 6-7 месеца.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Проблема го имах и аз. Сваляш ръкохватката с 2-те винчета и с натискане на бутона я измъкваш нагоре, после с ВД40 или друго подобно пръскаш юнашки в отвора между жилото и пластмасовя накрайник докато се напълни хубаво ( в самото жило ), после мажеш бутона и пластмасовия накрайник на жилото обилно със силиконова грес и затваряш. Ще се появи отново след 6-7 месеца.
                Благодаря колега, ще пробвам през почивните дни...дали няма да е по добре със смаска за вериги(мотоциклетни), тя има своиство да се залепва и да седи дълго време...?

Коментар

Първоначално публикуван от vivanov Преглед на мнение
                  ...дали няма да е по добре със смаска за вериги(мотоциклетни), тя има своиство да се залепва и да седи дълго време...?
                  точно свойството да залепва я прави неподходяща - използвай това което ти е казал колегата, или някоя тефлонова рядка грес. Има такава в спрейове! Смазката за мотоциклетни вериги за друго не става. тя и за това не става де, ама това е друга тема....

Коментар

точно свойството да залепва я прави неподходяща - използвай това което ти е казал колегата, или някоя тефлонова рядка грес. Има такава в спрейове! Смазката за мотоциклетни вериги за друго не става. тя и за това не става де, ама това е друга тема....
                    Жоре...опасен разбирач си ти...мисля че знам от къде имаш мнение за видовете смазки

Коментар

Айде и аз в игръта - заяде бутона в положение Р. Обаче не е като да му липсва смазка, а по-скоро все едно, че нещо го блокира.... играх му някакви модерни смазки и за сега е ок, но според мен това е нещо, което с повечеко ровене ще може да се реши, вместо да се смазва всеки път. Нека постопли малко и ще му бая по-сериозно....

Коментар

Айде и аз в игръта - заяде бутона в положение Р. Обаче не е като да му липсва смазка, а по-скоро все едно, че нещо го блокира.... играх му някакви модерни смазки и за сега е ок, но според мен това е нещо, което с повечеко ровене ще може да се реши, вместо да се смазва всеки път. Нека постопли малко и ще му бая по-сериозно....
                        Аз си реших всички проблеми с фронтерата, след като я продадох , но ми беше направило впечатление, че когато лоста е на паркинг и го натиснеш леко в ляво или в дясно, без да пипаш бутона, цъка някакво реле и освобождава бутона...та според мен в долния край на лоста трябва да има контактен елемент, който отключва механизма...може проблема да е там...това със смазката е супер досадно....отделно ми беше направило впечатление, че пружината на бутона е леко изкривена, като я изправя...пак се оправяше...но така и неможах да намеря пружина с този размер...пробвах с по твърда и по дебела...но проблема се влоши и върнах оригиналната...пробвай първо с това...може да се окаже, че е наистина елементарно...но се съмнявам...все пак това е опел...намразих тази марка още повече...всички проблеми са незначителни, но супер досадни...превръщащи управлението на автомобила от удоволствие в досада...

Коментар

Първоначално публикуван от vivanov Преглед на мнение
                          Аз си реших всички проблеми с фронтерата, след като я продадох ,........все пак това е опел...намразих тази марка още повече...всички проблеми са незначителни, но супер досадни...превръщащи управлението на автомобила от удоволствие в досада...
                          Ми освен да ти пожелаем успех с разрешаването на евентуалните проблеми на това, което си купил. Там наистина "ше се видиш у празници" и незначителните проблеми на Фронтерата ще ти се сторят безобидно занимание за уплътняване на свободното време....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Ми освен да ти пожелаем успех с разрешаването на евентуалните проблеми на това, което си купил. Там наистина "ше се видиш у празници" и незначителните проблеми на Фронтерата ще ти се сторят безобидно занимание за уплътняване на свободното време....
                            Лошото е че няма да го сподели после с нас!!!Иначе критици много........колкото сме доволните толкова са и недоволните но избора си е на всеки!
                            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                            LZ1NES

Коментар

А, не критикувам. Просто в тая кола, дето му е в подписа си има заложени "бомби" още в завода. Които за съжаление са и доста скъпи за "обезвреждане".
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X