Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен проблем с фронтерата

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • странен проблем с фронтерата

    Та случката е следната, вчера при предприемане на изпреварване, точно когато бях на една линия с другия автомобил, колата почна да се форсира без да се ускорява, оборотите отидоха до към 4000 без промяна на скороста, добре че нямаше автомобил насреща, така или иначе отбих и почнах да се чудя, проверих да не би нещо лоста на предавателната кутия да не е както трябва но не, всичко си беше на мястото, потеглих отново , и при близо 2000 оботрота се повтори пак, и после пак, на различни предавки, на 4х4 също, замислих се за съединителя, колата видимо се промени, до момента имаше леко придърпване при потегляне, но сега почна доста да тресе, прибрах я извиках един майстор познат, той я пробва ма място на скорост със натисната спирачка , поддавайки газ и отпускайки педала на съединителям, и в интерес на истината след като го пусна вместо да загасне, имах чувството че можеше да продължи да си работи така на място както е на скорост, така или иначе ми каза че е от съединителя, чух се и с MARINHACKER по телефона / благодарности много към него за готовността му да помогне/ и след като му обясних проблема и той каза че си мисли за същото - съединителя. Така или иначе тази сутрин я закарах в сервиза където потвърдиха същото съмнение, и съединителя беше поръчан - комплект на SASCH. След като цял ден се занимаваха какво беше учудването когато свалиха стария /на LUK/ и се оказа че същия поне гледайки феродовия диск е почти нов, гледаха го чесаха се така или иначе смениха го , и сега вече сглобена за мое щастие си върви перфектно, а защо е така , майсторите казаха че не са имали случай досега такъв, така или иначе след като толкова писах , очаквам общо взето някой да сподели, дали е имал подобен проблем, и какво мисли за това. Възможно ли е да е бил сменян само феродовия диск?

  • #2
    До: странен проблем с фронтерата

    Абсолютно възможно аз съм виждал досега 3 автомобила на които им сменят само феродовия и то се някакви малоумни гаражни майстори, даже съм виждал как нагряват лъчите на притискателния диск и ги кривятт с клещите .
    Има и друг вариант да е бил "менте" съединителя един приятел с Алфа 164 GTV май беше попадна на 2 комплекта които издържаха по 2-3 месеца.
    no signature no problems

    Коментар


    • #3
      До: странен проблем с фронтерата

      феродовия може да е здрав ама огледалния ако е уморен пак ще приплъзва.апък като е свален трудно ще разбереш това.

      Коментар


      • #4
        До: странен проблем с фронтерата

        Проблема ти може да е и от аксиалния лагер , ако нещо му е пречило да се връща назад до край.
        LZ1NBN

        Коментар


        • #5
          До: странен проблем с фронтерата

          така или иначе всичко е сменено в комплект, и дано не ми се налага да го правя втори път, благодаря на всички за мненията, и лека вечер.

          Коментар


          • #6
            До: странен проблем с фронтерата

            Колко ти излезе комплекта като цена ако не е тайна.

            Коментар


            • #7
              До: странен проблем с фронтерата

              430 лв и 80 за смяната във фирмения сервиз, някой ще каже че може да се намери по евтино, но просто бях притиснат от времето и колата ми трябваше максимално бързо, така или иначе включително да съм се понабутал, за мен е важно проблема да е решен, а той е, а и по мое мнение гледайки какво трябваше да направят за да го сменят, мисля че за работа ми взеха малко, но собственика ми е познатр и той им каза тази цена, доколкото знам и съм чел тук из форумите, някъде взимат двойно че и повече за тази смяна, и това което вчера си го мислих се оказа май истина че е сменен само феродовия, и сега имам един много скъп но ненужен диск.

              Коментар


              • #8
                До: странен проблем с фронтерата

                пази го може на някой колега точно той да му притрябва и ще сте си взаимно полезни/изгодни.
                no signature no problems

                Коментар


                • #9
                  До: странен проблем с фронтерата

                  А за какъв съединител става въпрос-с демпферни пружини или без? Защото при мен те са на маховика и той се състои от 2 диска, които се приплъзват един спрямо друг и се зацепват с едни зъбци в средата. Ако зъбите са износени прекалено започва да превърта, въпреки че съединителят си зацепва перфектно.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

                  Коментар


                  • #10
                    До: странен проблем с фронтерата

                    значи съединителя си е с демпферни пружини, аз така или иначе съм прибрал стария в комплект, а MARINHACKER като реши следващия път да ходи на Бузлуджа, минавайки през Казанлък може да се обади да пием по бира и да се запознаем, тъкмо и да му покажа това чудо.

                    Коментар


                    • #11
                      До: странен проблем с фронтерата

                      Ами ако феродото е менте,може да е нов на взгляда но да се понагрява бързо и да приплъзва.Сваляш го нов,а грее бързо.би го нали са работи.Ама дет те карат да го пазиш...недей драг мой,ще го дадеш на друг уж за услугата,а тя мечешка сше окаже.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

                      Коментар


                      • #12
                        До: странен проблем с фронтерата

                        Като стана въпрос за "Бузлуджа" - вземете ме и мен /Ако може/?!...

                        Коментар


                        • #13
                          До: странен проблем с фронтерата

                          Да продължим одисеята, та днес както си карах със сменения ми преди седмица съединител и кво, като дадох газ и колата пак се форсира без да ускори, направо замрях. Закарах я при един приятел дето се върна неделя от море за да разбера, че в крайна сметка за 10лв, можех да си карам със стария следващите незнам колко си години. Та както писах по горе направи впечатление че феродовия е нов, и не само той, просто майстори разбирачи много, спирачна помпа ли кво са сменяли, но педала на съединителя/на някаква гайка е/ е бил натегнат и после не е бил регулиран и не е правил необходимия ход, така е втвърдявал и реално не е отпускал достатъчно и при по високи обороти е пребоксувал, та резултата от цялата работа е 520 лв. назад, съединител LUK в резерв, и сърбеж по задниците на незнайните майстори, а се чудя тези дето сменяха с новия, като коне с капаци ли са, след като на братлето му трябваше по малко от минута да погледне от долу и да ми каже какво е. яд ме е, и на тях и на мене си, и кво да кажа, пиша толкова просторно за да прочетат колегите с фронтери и аз да съм първия и последен с подобен случай, а ако на някой му се наложи да сменя на скоро съединител , да свирка , ще се споразумеем.

                          Коментар


                          • #14
                            До: странен проблем с фронтерата



                            б...и и случката аман от "майстори"

                            добре де, кат си сменял във фирмения сервиз, нямаш ли поръчка, фактура....... обикновенно има гаранция за ремонтите
                            ________________________________________________
                            Subaru OUTBACK 2,5
                            Hyundai TUCSON 2.0

                            Коментар


                            • #15
                              До: странен проблем с фронтерата

                              За коя от двете помпи става въпрос,защото и двете се виждат само ако погледнеш от долу но едната е при педала на съединителя/защото само там има гайка за натягане - може би пишеш за нея/, а другата е до ск.кутия.Питам защото и аз имах подобен проблем със съединителя...

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X