Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълнене климатик ОФБ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пълнене климатик ОФБ?

Днес го напълних, че беше слабичък - оказа се, че бяха останали само 40гр. в системата, как е работил не ми е много ясно?! На табелката пише 700 или 650гр. с някакви номера към тях, дали има различни компресори и как да разбера кое е правилното? В сервиза го напълниха със 650, но температурата стои на 8,5 градуса и то в тоя студ, което не ми се вижда оптимално?
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Пълнене климатик ОФБ?

Малко е извън темата , но отскоро и аз имам ОФБ, пълних климатика при приятел на който вярвам и не останах доволен. Търсих причината и се оказа, че притока на въздух е много слаб. След много ровене в нета установих , че ОФБ няма въздушен филтър за купето, който да сменя ако е задръстен. Под жабката се намира в една черна кутия охладителя на климатика. С триста зора отворих частично кутията ( за да стане качествено трябва да се разкачат тръбите на климатика), и се оказа че на изпарителя има дебел слой косми, мъхове и гняс. Почистих го и климатика почна да духа и охлажда супер. Явно не беше чистено откакто е кола. Съответно и парното се подобри след тази кутия е радиатора на парното и въдуха преминава много по-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
      Днес го напълних, че беше слабичък - оказа се, че бяха останали само 40гр. в системата, как е работил не ми е много ясно?! На табелката пише 700 или 650гр. с някакви номера към тях, дали има различни компресори и как да разбера кое е правилното? В сервиза го напълниха със 650, но температурата стои на 8,5 градуса и то в тоя студ, което не ми се вижда оптимално?
      Между 7 и 9 градуса изкарват от въздуховода всичи автоклиматици.Сега не го усещаш но на 35 градуса на вън ще е зима вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
        Между 7 и 9 градуса изкарват от въздуховода всичи автоклиматици.Сега не го усещаш но на 35 градуса на вън ще е зима вътре.
        При мен е 2. Това на най-слаб вентилатор. При силен е към 5.

Коментар

То всичко си пишело на табелката, ама трябва някой да забърше малко... Два модела компресори: единият 700гр. и 220см.кб. масло, а другият 650гр. и 150см.кб. масло. След дълго търкаляне и псуване успях покрай гумата да видя номера с огледалце - естествено този със 700гр., а пък ми сипаха 650! Утре ще ходя пак, обаче не съм сигурен дали могат само да допълнят системата или пак цялата процедура отначало?! Относно задръстения радиатор в купето - сигурно и при мен е така, но пък зимата парното беше много силно, та се надявам това да не е основният проблем. По-скоро съм притиснен от малкото остатъчно количество газ, дали нямам теч някъде? Теста за налягане и вакуум мина добре, но това не е гаранция че някъде няма някоя малка дупчица - само времето може да покаже! Друга тъпня - пластмасовите щифтове които държат гуменият щит под калника направо не можах да разбера как се махат културно?! Само "...майката" и едни по-големи клещи помогнаха!
          Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
            То всичко си пишело на табелката, ама трябва някой да забърше малко... Два модела компресори: единият 700гр. и 220см.кб. масло, а другият 650гр. и 150см.кб. масло. След дълго търкаляне и псуване успях покрай гумата да видя номера с огледалце - естествено този със 700гр., а пък ми сипаха 650! Утре ще ходя пак, обаче не съм сигурен дали могат само да допълнят системата или пак цялата процедура отначало?! Относно задръстения радиатор в купето - сигурно и при мен е така, но пък зимата парното беше много силно, та се надявам това да не е основният проблем. По-скоро съм притиснен от малкото остатъчно количество газ, дали нямам теч някъде? Теста за налягане и вакуум мина добре, но това не е гаранция че някъде няма някоя малка дупчица - само времето може да покаже!
            Значи това за двата модела компресори си го разбрал и сам. Не се притеснявай, че е с 50 гр. по-малко. Според мен и така ще работи безпроблемно, но е хубаво за си го допълниш. Възможно е по-принцип да се допълни. След като ти го е пълнил приятел, го помоли да ти го допълни. Иначе проверка на климатика трябва да се прави всяка година, така че не се притеднявай, че са били отсанали само 40 гр. фреон. Сигурно не е ревизиран откакто фронтерата ти е произведена :-))) Освен фреона е важно и да се измива добре радиаторчето на климатика отпред, за по добро охлаждане на фреона. Но внимателно за да не се пробие, ако ще се прави с водоструйка.

Коментар

Допълних го с 50 гр. още на следващият ден, но някаква особена разлика на температурата няма - сега е на 8.3 градуса. Интересното е, че тези 50 гр. се виждат перфектно на прозорчето на дехидратора ли беше - не съм сигурен в името: при 650 гр. си личеше че има още място, образуваха се капки и капеха навътре, щом ми сложиха още 50 гр. това изчезна и сега е плътно и няма капки. Това за радиатора също трябва да го погледна, благодаря за съвета!
              Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X