Днес го напълних, че беше слабичък - оказа се, че бяха останали само 40гр. в системата, как е работил не ми е много ясно?! На табелката пише 700 или 650гр. с някакви номера към тях, дали има различни компресори и как да разбера кое е правилното? В сервиза го напълниха със 650, но температурата стои на 8,5 градуса и то в тоя студ, което не ми се вижда оптимално?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пълнене климатик ОФБ?
Свий
X
-
От: Пълнене климатик ОФБ?
Малко е извън темата , но отскоро и аз имам ОФБ, пълних климатика при приятел на който вярвам и не останах доволен. Търсих причината и се оказа, че притока на въздух е много слаб. След много ровене в нета установих , че ОФБ няма въздушен филтър за купето, който да сменя ако е задръстен. Под жабката се намира в една черна кутия охладителя на климатика. С триста зора отворих частично кутията ( за да стане качествено трябва да се разкачат тръбите на климатика), и се оказа че на изпарителя има дебел слой косми, мъхове и гняс. Почистих го и климатика почна да духа и охлажда супер. Явно не беше чистено откакто е кола. Съответно и парното се подобри след тази кутия е радиатора на парното и въдуха преминава много по-добре.
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеДнес го напълних, че беше слабичък - оказа се, че бяха останали само 40гр. в системата, как е работил не ми е много ясно?! На табелката пише 700 или 650гр. с някакви номера към тях, дали има различни компресори и как да разбера кое е правилното? В сервиза го напълниха със 650, но температурата стои на 8,5 градуса и то в тоя студ, което не ми се вижда оптимално?
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнениеМежду 7 и 9 градуса изкарват от въздуховода всичи автоклиматици.Сега не го усещаш но на 35 градуса на вън ще е зима вътре.
Коментар
-
То всичко си пишело на табелката, ама трябва някой да забърше малко... Два модела компресори: единият 700гр. и 220см.кб. масло, а другият 650гр. и 150см.кб. масло. След дълго търкаляне и псуване успях покрай гумата да видя номера с огледалце - естествено този със 700гр., а пък ми сипаха 650! Утре ще ходя пак, обаче не съм сигурен дали могат само да допълнят системата или пак цялата процедура отначало?! Относно задръстения радиатор в купето - сигурно и при мен е така, но пък зимата парното беше много силно, та се надявам това да не е основният проблем. По-скоро съм притиснен от малкото остатъчно количество газ, дали нямам теч някъде? Теста за налягане и вакуум мина добре, но това не е гаранция че някъде няма някоя малка дупчица - само времето може да покаже! Друга тъпня - пластмасовите щифтове които държат гуменият щит под калника направо не можах да разбера как се махат културно?! Само "...майката" и едни по-големи клещи помогнаха!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеТо всичко си пишело на табелката, ама трябва някой да забърше малко... Два модела компресори: единият 700гр. и 220см.кб. масло, а другият 650гр. и 150см.кб. масло. След дълго търкаляне и псуване успях покрай гумата да видя номера с огледалце - естествено този със 700гр., а пък ми сипаха 650! Утре ще ходя пак, обаче не съм сигурен дали могат само да допълнят системата или пак цялата процедура отначало?! Относно задръстения радиатор в купето - сигурно и при мен е така, но пък зимата парното беше много силно, та се надявам това да не е основният проблем. По-скоро съм притиснен от малкото остатъчно количество газ, дали нямам теч някъде? Теста за налягане и вакуум мина добре, но това не е гаранция че някъде няма някоя малка дупчица - само времето може да покаже!
Коментар
-
Допълних го с 50 гр. още на следващият ден, но някаква особена разлика на температурата няма - сега е на 8.3 градуса. Интересното е, че тези 50 гр. се виждат перфектно на прозорчето на дехидратора ли беше - не съм сигурен в името: при 650 гр. си личеше че има още място, образуваха се капки и капеха навътре, щом ми сложиха още 50 гр. това изчезна и сега е плътно и няма капки. Това за радиатора също трябва да го погледна, благодаря за съвета!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар