Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги помагайте, проблем с таблото на Фронтера

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги помагайте, проблем с таблото на Фронтера

Привет колеги ! От скоро съм собственик на Фронтера Б дизел 2002 г. много съм доволен от автомобила. За нещастие при свързването на радиото , разбира се тя си нямаше като я взех.. допрях плюса на радиото до антената и се получи късо. Сега не работи таблото с уредите, дисплея с изминатите километри също не работи, светят само подсветката и контролните лампи, изчезна и плюса на радиото. Всички бушони са проверени и здрави. Мой познат ми даде неговото табло , разбира се си помислих че съм изгорил моето табло, но не и неговото прави същото. Моля помагайте с насоки. Ще се радвам да ме насочите и към специялист. От София съм. Благодаря предварително на всички !

От: Колеги помагайте, проблем с таблото на Фронтера

В моторния отсек също има предпазители. Тях провери ли ги?
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

За съжаление отпред до акумолатора и вътре до шофьорската врата всички предпазители са здрави..

Коментар

Само като идея: Преди години на един Фолксфаген вследствие на някакво късо съединение беше изгорял стабилизатора на захранването на таблото ( ако не се лъжа за 12V ). Взех от друго, свалено табло въпросния стабилизатор ( ако не се лъжа беше в корпус на мощен транзистор ) сложих го на моето и така си реших проблема. При ОФБ не съм сигурен как стоят нещата - защо не звъннеш на Лозан?
        Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Благодаря за съвета за Лозан , ще го потърся , дано помогне. А за въпросния стабилизатор повечето нови коли май го имат в таблата, и аз си мислех за него. Реално той е стотинки в магазините за електроника и с малко внимание може да се смени. За съжаление аз пробвах по лесния начин сложих друго табло и то се държи по същия начин, което ме навежда на мисълта че не е от таблото. За съжаление идеите ми се изчерпаха без успех, за сега. Между впрочем с колата на жената, опел астра имах проблем с контактния ключ, беше се стопил след късо в задната чистачка, и нямаше контакт. Тогава смених електрическата част и ОК. НА джипа това обаче не е проблема...

Коментар

Предпазител е проблемът, няма какво друго да е.
            Бушоните вади ли ги един по един или само ги замерва с мултицет на място, или пък визуално разбра, че са здрави?
            При късото, което е станало може да е оцелял предпазителя/сменен от някого с по-голям/, но да се е получил нагар на самите му крака и да не функционира.
            Нещо елементарно ще е, поогледай пак двата предпазителни блока.

Коментар

Преди малко замерих предпазители един по един , и погледнах за нагар - няма. Както писах и в началото освен таблото спря и радиото. Постоянния плюс на радиото не работи, няма 12 В , но пък има някакво малко напрежение около 0,5 в , уреда ми е на нула като не мери, не е от него.

Коментар

Проблема е решен . Благодаря на Лозан за отзивчивоста, без да ме познава ми даде насоки и съвети по телефона. Проблема се оказа нагораля букса, в колонката на шофьорската врата. Благодаря и на хората които ми писаха във форума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X