Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Минах през дълбока вода.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Минах през дълбока вода.

Здравейте колеги, по празниците ходихме с моето семейство на гости в родопския край,с нетърпение очаквах този момент защото там има много готини теренчета за 4х4. Пристигнахме, хапнахме пийнахме малко,забрах шурето и хайде в гората,доста катереници и спусканици имаше но се наложи да форсираме река Кайлийка. На пръв поглед не изглеждаше по дълбока от 30 40см. но като започнах да нагазвам водата стигна около две педи над праговете,натиснах газта и вдигнах вълна която за малко не се качи върху предния капак. Ширината на реката беше около10м. лошото беше че трябва и да се върнем пак от там на връщане пак така,и намокрих мокета. Та въпросът ми е, нали ще е проникнала вода във дифовете за толкова кратко време,като не съм спирал във водата. Отдушниците са си със заводски монтаж. Пропуснах да вмъкна че на връщане от празничното гости не се получи виене в някой от дифовете за 120км. път.

От: Минах през дълбока вода.

Развиваш пробките и ще се разбере.

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
      ... Та въпросът ми е, нали ще е проникнала вода във дифовете за толкова кратко време,като не съм спирал във водата. ...
      Според мен е доста малко вероятно.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от iansto
        Между другото с какъв автомобил сте ?
        - с 4х4 .
        А иначе проверката на маслата след гмуркане е задължителна . Ама Гюлето все ги върши едни ...
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Извинявайте малко съм разсеян , не бях видял че е в Опел под форума
          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
            Извинявайте малко съм разсеян , не бях видял че е в Опел под форума

Няма проблем
            Мисълта ми беше , че с каквото и 4х4 да е , след газене във вода над (заводските) отдушници е добре да се проверят маслата в диференциалите .... макар , че не рядко се среща другия вариант : непроверени отдушници , които отдавна са запушени Тогава не биха пуснали вода навътре , ама пък почват други проблеми .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Щом не си засмукал вода през въздушния филтър,не се притеснявай...Аз все пак бих отвил пробките...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                - с 4х4 .
                А иначе проверката на маслата след гмуркане е задължителна . Ама Гюлето все ги върши едни ...
                Днес Гюлето вдигна задницата с джака, постели си един стар брезент и легна под дифчето. След което издърпа маркучлето от тръбичката която е на корпуса на дифа, после демонтира и тръбичката защото бе тотално запушена. Отпуши се благодарение на бургия 1,5мм и след това продухване с компресора,опитах да продухам отдушника през шлауха но и там беше затъкнато.Де монтирах капачката на отдушника и там всичко бе запечатано,продухах с компресора и стана работата а между другото в самата капачка на отдушника има клапанче. След като приключих с задния отдушник свалих задницата и се заех с предницата.Вдигнах я така че да ми е удобно и започнах да търся отдушника,дзверих се 10м. докато установих че се намира в другия край на моста. Проследих шлауха и видях че е превързан за казанчето на хидравликата,ама първо е прещипан на два ката от някой майстор, развързах шлауха и исфъшка сякаш отворих газирана напитка. Изкривих една тръбичка във формата на бастун,напъхах я в шлауха и го превързах пак там, и сега вече дифовете ми дишат спокойно. Благодаря на всички отзовали се,и ви препоръчам да направите тази профилактика,елементарна е,само трябва да знаете къде е вързан отдушника на предния мост,бъдете здрави.

Коментар

Колеги,а ск. кутия има ли отдушник?

Коментар

с други думи, вода нямаше, както можеше да се очаква...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
                      Колеги,а ск. кутия има ли отдушник?
                      Има, и той отива напред към двигателния отсек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X