Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при включен преден мост на ОФА-КБ, 2000куб.см.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при включен преден мост на ОФА-КБ, 2000куб.см.

Здравейте, колеги!
    Аз съм от гр.Кюстендил и имам проблем с ОФА, 1996г., къса база, 2000куб.см., който ме побърква. Прегледах всички коментари по подобните теми, които явно са често срещани, но тъй като са от преди 2-3 г., не разбрах дали колегите са ги отстранили? Моят проблем е следния: Джипът е с автоматични хъбове. При включване на 4Н, след 20-30метра, постепенно лостът на двойното предаване се самоизключва и се връща в позиция между 4Н и 2Н. Често, но не винаги, след като лостът се самоизключи, при движение направо, след още 50-100м. започват да се чуват много силни удари откъм предната дясна главина, които направо усещам на волана. Тези удари идват с въртенето на колелото така, че все едно са от ексцентрик. Когато изключа от скорост големия лост, ударите продължават, но след още 100-150м. изчезват. Откарах автомобила на няколко майстори за диагноза, но всеки от тях изказа накое от следните мнения: раздатъчна кутия, хъбове, преден диференциал. Разглобихме с един от тях хъбовете, но и по двата няма следи от износване и изронване на зъбите и видимо са в много добро състояние. По съвет на майстора разменихме местата йм, но проблемът все още го има. Днес /05.04.12г./ свалихме с него раздатката и в момента се чудим дали да я отваряме или да търся втора употреба, но здрава. В коментарите по темата пишеше, че в нея най-често се износвали "вилка и синрьон", за което желая да ви попитам, дали описаните признаци могат да се дължат на тези износени части, предлагат ли се те като резервни и евентуално каква е тяхната цена?
    Благодаря на всички предварително!
    0897 800501- Гената

От: Проблем при включен преден мост на ОФА-КБ, 2000куб.см.

Това блъскане дето го описваш по скоро не е раздатката, какво е състоянието на предния кардан шлица движи ли се каретата как са , след като спреш 4Н и минеш на 2Н връщаш ли назад да отключат хъбовете
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Здравей, колега.Четирите ти гуми еднакви ли са по размер и марка ??? С еднакво налягане ли са ???С еднакво износване ли са ?? Това е много важно, не се шегувам.....Виждал съм Фронтера с различни гуми и изключва като твоята....Пък често джамбазите слагат каквото намерят на боклука само за да продадат колата..
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

И в тоя ред на мисли двата диферинцияла еднакви ли са????
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Благодаря ви колеги за коментарите по темата! Когато през 2005г. автомобилът беше закупен от автокъща /нов внос от Италия/, 4-те му гуми бяха износени, за което тогавашния му собстевник /мой приятел от гр.София/ ги смени с чисто нови- TOYO- 255/70/16. Оттогава двамата започнахме да ходим с него на лов и всичко беше наред. Проблемите, които описвам започнаха някъде през 2008-2009г. и от този момента наса сме прегледали каретата на полуоските, както и цялата ходова част, но не открихме причината. Миналата година есента, моят приятел си купи луксозен джип и ми остави Фронтерата в гр.Кюстендил, при възможност да я оправя и да продължим да ходим с нея на лов. Трябва да уточня, че автомобилът е много стегнат и поддържан, като при движение не се чуват шумове, виене или други тропания, освен тези, които описвам. От всички разговори с майстори, най- вероятно ми се струва, че когато лостът на бавните скорости се самоизключи, предполагам, че "джаджите", които предават движението и включват преди това хъбовете не се връщат изцяло в задно положение и остават за момент зацепени.
          Колеги, тъй като вече намерих изгодно / с гаранция, че е здрава/ раздатка втора употреба, но тя е от Фронтера А- дълга база /2400 куб.см./, исках да ви попитам допълнително, дали между късата и дългата база има разлика в раздатките или те са еднакви?

Коментар

Колеги, проверихме с майстор външните карета на предните полуоски и те са напълно здрави, в смисъл, че маншоните им са здрави, гресирани се доволно, не тракат на пълен ляв и десен завой.

Коментар

Разликата м/у раздатките е огромна, нищо общо. А в твоя случай е износена вилката в раздатката предполагам и не включва добре....в последствие изключва...Всеки КАДЪРЕН майстор може да я свали и смени или навари старата вилка....Успех и не търси проблема на други места, в раздатката е.

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                Разликата м/у раздатките е огромна, нищо общо. А в твоя случай е износена вилката в раздатката предполагам и не включва добре....в последствие изключва...Всеки КАДЪРЕН майстор може да я свали и смени или навари старата вилка....Успех и не търси проблема на други места, в раздатката е.
                И според мен не зацепва както трябва,и може да счупи някой детайл и тогава на истина ще ти трябва друга кутия.

Коментар

Благодяря за полезния съвет! Преди 1 час разглобихме с моя майстор раздатката и установихме следното: и по двете вилки видимо има следи от "окопаване", в сместата където лежат муфите. Вътрешните канали и на двете муфи са по 7.2мм, докато предната вилка /откъм скоростите/, която е по-окопана е 6,2мм, а другата вилка е 6,9мм.. Успяхме да свалим само едната муфа и като я наложихме във вилката, е налице значителен луфт, който може би създава проблема. Предполагам, че предната вилка /откъм скоростите/ е да включва 4Н, а задната е за 4L? Може би материалът /стоманата/ на муфите е по-твърд и при продължителната употреба на предния мост "изяжда" вилките, но повече вилката за включване на 4Н?. Говорих по телефона с майстор Лозан от гр.София и неговата идея също е да се навари вилката и след това да се фрезова. Имате ли представа дали въпросните вилки се продават като нова резервна част и каква е цената йм?Ако не се продават, то каква е технологията на наваряването на вилките, както и има ли продължителен ефект от него???

Коментар

Първоначално публикуван от genata ned Преглед на мнение
                    Благодяря за полезния съвет! Преди 1 час разглобихме с моя майстор раздатката и установихме следното: и по двете вилки видимо има следи от "окопаване", в сместата където лежат муфите. Вътрешните канали и на двете муфи са по 7.2мм, докато предната вилка /откъм скоростите/, която е по-окопана е 6,2мм, а другата вилка е 6,9мм.. Успяхме да свалим само едната муфа и като я наложихме във вилката, е налице значителен луфт, който може би създава проблема. Предполагам, че предната вилка /откъм скоростите/ е да включва 4Н, а задната е за 4L? Може би материалът /стоманата/ на муфите е по-твърд и при продължителната употреба на предния мост "изяжда" вилките, но повече вилката за включване на 4Н?. Говорих по телефона с майстор Лозан от гр.София и неговата идея също е да се навари вилката и след това да се фрезова. Имате ли представа дали въпросните вилки се продават като нова резервна част и каква е цената йм?Ако не се продават, то каква е технологията на наваряването на вилките, както и има ли продължителен ефект от него???
                    Изобщо не си играй да търсиш камо ли нова вилка. Наварявай и фрезовай както ти е казал Лозан и ще кара дълго време.
                    no signature no problems

Коментар

Всеки кадърен заварчик знае как се наварява.Така наварена вилка при мой роднина си работи повече от 6 години и така си продаде фронтерата с наваряна вилка и никакви проблеми с изключване и т.н. Наваряй, монтирай и карай....после да почерпиш...

Коментар

... Наваряй...
                        Казва се "наварявай" . ... както и не "заварям " , а "заварявам" .
                        Сори за спама , ама пуста професионална деформация !
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Добре де, добре.. наварявай тогава,щом така се казва...Ма пусто като не съм заварчик....Иначе аз предпочитам думата "дегостирай"

Коментар

Добре де, добре.. наварявай тогава,щом така се казва...Ма пусто като не съм заварчик....Иначе аз предпочитам думата "дегостирай"
                            А пък аз - дегУстирай .....
                            По темата - износена вилка със сигурност, а хъбовете може и да са наред, просто да им липсват регулировъчните шайби под зегерките или да са прекалено хлабави.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте! Тъй като темата беше започната от мен, събрах още информация по нея и смятам да я споделя с всички вас.
                              Проверих по магазините за авточасти, но никой от тях не предлага резервни части за раздатка на Фронтера, а предполагам и за другите джипове. Обърнах се към вносителя на Опел за България- "Дженеръс ауто", които ми изпратиха схемата на раздатъчната кутия на ОФА- КБ, 2000куб.см., 115к.с..Върху нея, с жълт цвят са отбелязани и двете проблемни вилки, съответно за включване на преден мост- 4Н /в приложената схема- №41/, която струва 144лв. с ДДС и за бавните скорости- 4L, /в схемата- № 45/, която струва 416.лв. с ДДС. Казаха ми, че и двете вилки са налични в склад в Германия и след плащане на капаро в размер на 50 % от цената, доставката йм ще отнеме до 10 дни. В моя случай повече е "окопана" и износена предната вилка /намираща се откъм двигателя/, която установихме с майстор, че е за включване на предния мост, и за мой късмет тя е по евтината /144лв. с ДДС/. Прецених, че вместо да се наварява и фрезова оригиналната, по-добре ще бъде да поръчам и да се монтира нова вилка, защото разходите ми по ремонт на оригиналната вилка ще са близки по стойност, с тези на новата вилка, а в края на краищата- новото си е ново. Мисля тези дни да я поръчам, и се надявам проблемът с изключването на малкия лост да се оправи. Прилагам изпратената ми схема и направени от мен снимки, като се надявам да съм ви бил поне малко полезен. Живи и здрави, след като сглобя раздатката, отново ще пиша. Поздрави на всички и веселиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00003.jpg
Прегледи:1
Размер:130.3 КБ
ID:5364106Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00004.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5365495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00005.jpg
Размер:119.7 КБ
ID:5365496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00006.jpg
Размер:157.3 КБ
ID:5365497Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00007.jpg
Размер:110.7 КБ
ID:5365498Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FRONTERA.JPG
Размер:105.6 КБ
ID:5365499 Великденски празници!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X