Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алуминиеви джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Алуминиеви джанти

Привет колеги ,снабдих се с нови спирачни дискове и накладки започнах да сглобявам джипката ,но пак ударих на камък .Този път проблема е че при разглобяването най вероятно съм изгубил едната от металните втулки които седят в в отворите където стоят гайките ,под всяка гайка .Въпросната втулка прилича на шайба с вътрешен и външен конус и функцията и е да не се размазва материала на джантата понеже е алуминиева а и да законтря гайката ,конус в конус .Въпросът ми е знаете ли от къде мога да се снабдя с такава втулка или да търся стругар .Имам и още едно питане .Докато разглобявах единия спирачен апарат и замазах единия водач ,който в последствие се оказа и крив .Новия го купих за 30лв. много ми се видяха ама който чупи купи .И все пак за един профилен болт 30лв. ми се струват много , а имам да разглобявам още един апарат и не знам какво може да излезе .Въпроса ми е знаете ли от къде може да се купят водач/и на по нормална цена .Благодаря предварително

От: Алуминиеви джанти

Първоначално публикуван от Barona Преглед на мнение
    Привет колеги ,снабдих се с нови спирачни дискове и накладки започнах да сглобявам джипката ,но пак ударих на камък .Този път проблема е че при разглобяването най вероятно съм изгубил едната от металните втулки които седят в в отворите където стоят гайките ,под всяка гайка .Въпросната втулка прилича на шайба с вътрешен и външен конус и функцията и е да не се размазва материала на джантата понеже е алуминиева а и да законтря гайката ,конус в конус .Въпросът ми е знаете ли от къде мога да се снабдя с такава втулка или да търся стругар .
    Провери първо да не е останала шайбата заклещена за някоя от гайките и да си я навил върху друга шайба на джантата. Виж да не са две шайби на някоя от гайките. При мен беше така.

Коментар

Първоначално публикуван от Barona Преглед на мнение
      ...Докато разглобявах единия спирачен апарат и замазах единия водач ,който в последствие се оказа и крив .Новия го купих за 30лв. много ми се видяха ама който чупи купи .И все пак за един профилен болт 30лв. ми се струват много , а имам да разглобявам още един апарат и не знам какво може да излезе .Въпроса ми е знаете ли от къде може да се купят водач/и на по нормална цена .Благодаря предварително
      Пробвай от друг автомобил (на повечето ми се виждат едни и същи но не съм пробвал) или стругар. Не е извънземна технология че да му търсят 30лв.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Преди година-две скъсах единия болт, при запитването ми в "представителите" на Опел ми казаха, че не се предлагал като резервна част, за сметка на това ми предложиха целия апарат...май към 400лв ми поискаха. Купих го от Лозан, но в милнер оффроуд го има за 6,6 паунда с ддс-то

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
          Провери първо да не е останала шайбата заклещена за някоя от гайките и да си я навил върху друга шайба на джантата. Виж да не са две шайби на някоя от гайките. При мен беше така.
          Уви не ,но имам смътен спомен още когато развивах джантата че едната гайка се разви без абсолютно никакво усилие докато останалите пет само дето не скачах трупешката по ключа.Най вероятно ще потърся услугите на стругар , имам един под ръка ама е много тежка гемия .А за водача дето ме оръсиха 30 кинта може би аз съм си виновен щото се набутах в "спецялизиран "магазин на Опел , ама здраве да е то човек все някак си ще се прекара не може все да е на кяр .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X