Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тропане в задницата на фронтера Б дълга база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тропане в задницата на фронтера Б дълга база

Здравейте,имам проблем които не можах да разреша може би от студа нещо замръзна и сега е някакъв ад отзад зад шофьора нещо трака все едно ще влезе през багажника.Гледах чесах се всичко на вид е добре отвих амортисьора от ухото и го пробвах на ръка да не хлопа горе към шпилката но не.Някой с идея?Не е стабилизираща щанга(според мен )защото удара е като на метал в метал ,а тампоните на щангата са там.Качих човек в багажника да слуша,чува се точно върху колелото под багажника.

От: Тропане в задницата на фронтера Б дълга база

Виж да не си изкривил тръбите на ауспуха и да удрят някъде. Най-добре иди на подемник, че така само ще се мъчиш и ще гадаеш.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Прегледани са не е от тях.Ще отида на подемник пък ще видим какво ще излезе.

Коментар

Един познат имаше подобен проблем само, че на Паджеро. И той тръгна по веригата амортесьори, ауспух, втулки, но.....се оказа задната врата, на която са износени пантите и от тежестта на рез. гума, хлопаше като че ли ще падне нещо.
        Силата е нищо без контрол.

Коментар

Махнал съм гумата,няма промяна!!!

Коментар

Едно мнение и от мен предвид времето........!При мен се появи чукане отпред на дясната гума.Като мина през неравност имах чуството че ще се избие калника
            спирах неведнъж да видя откаде идва и така и не се разбра.Но изчезна след като изчистих снега от подкалниците които видимо нямаха допир нито с гумата нито с друга движеща се част!Така че ако искаш махни пъво насъбралия се сняг и виж нямали да изчезне и при теб
            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
            LZ1NES

Коментар

Снега и леда са почистени,подкалници,рама,прагове,с две думи навсякъде а и колата е в гараж вътре не е лято но в това време сутрин като я вадя в гаража е -1 градуса.

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
                Снега и леда са почистени,подкалници,рама,прагове,с две думи навсякъде а и колата е в гараж вътре не е лято но в това време сутрин като я вадя в гаража е -1 градуса.
                А както казва Митето провери ли задното гърне!?Защото на А-то (поне при мен де) има един тампон които е между две планки които държът гърнето и се падат точно до задна лява гума......при мен тропане нямаше но имаше много гадно триене метал в метал следствие на скъстане на този тампон и може да се провери само с щангата!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Провери тампоните между купето и шасито (двата задни), вероятно е от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
                    Здравейте,имам проблем които не можах да разреша може би от студа нещо замръзна и сега е някакъв ад отзад зад шофьора нещо трака все едно ще влезе през багажника.Гледах чесах се всичко на вид е добре отвих амортисьора от ухото и го пробвах на ръка да не хлопа горе към шпилката но не.Някой с идея?Не е стабилизираща щанга(според мен )защото удара е като на метал в метал ,а тампоните на щангата са там.Качих човек в багажника да слуша,чува се точно върху колелото под багажника.
                    Направи едно кръгче с отворен капак и вдитнат прозорец, да видиш има ли промяна в шума. Ако няма значи търси отдолу.

Коментар

Ето за това място говоря!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:787878.JPG
Прегледи:1
Размер:7.7 КБ
ID:5346304
                      LZ1NES

Коментар

Аз мисля,че проблема е прост,може и да не е,но прегледай си вратата,да не и са се изяли двете"щипки" (има друго наименование,но не се сещам сега,но се сети за какво ти говоря)дето са на ключалката на задната врата и захапват лоста за да се затвори и прилепне към купето
                        Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Как да ги проверя тампоните между купето и шасито?С щанга ли да ги напъна?Как се свалят тези тампони те втулка с цял болт ли са или не?От къде е достъпа към тях защото отдолу виждам да се подава една шпилка с гайка но горната част не се вижда?

Коментар

Здрави са тампоните между рамата и купето!Напъвах,дърпах,бутах,гледах реагираха си нормално според мен.В този ред на мисли имам нужда от съвет за нови амортисьори и те с тампоните към рамата ли са или те се купуват отделно.Проверих за нови тампончета за задните амортисьорите и ми обявиха цена за 4 бр.-100лв.

Коментар

Ако имаш степенки провери за лед по тях. Същото тропане го имам и аз - все едно ще ми падне колелото. Оказа се, че се образуват сталактони между купето и степенката и леда като се спука от вибрациите тропа ужасно. Дано това да е проблема. Пък не е задължително да е степенката - лед се трупа навсякъде.
                              :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X