Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Саниран акумулатор!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Саниран акумулатор!

Здравейте колеги,искам да споделя с вас днес какво видях.Ходих до един сервиз в Пазарджик защото един приятел бачка там и трябваше да се видим.Та влизам аз в сервиза и вътре една избарана Уазка,капака и беще вдигнат и какво да видя,акумулатора беше облицован със фибран около 5мм.дебел.Попитах моя човек нали има някакъв смисъл от това изолиране,щото според мен е безсмислено,а той ми отговори че не знае има ли ефект ама и друг път виждал саниран акумулатор. Някой от вас виждал ли е такова нещо,и според вас има ли ефект от такова облицоване?

От: Саниран акумулатор!

В моя Jeep Wrangler JK акумулатора е "сниран" фабрично. Срещал съм и афтърмаркет отоплителни кожуси за акумулатор. Също толкова важно е лятото да не се допуска прегряване на акумулатора. Прегряването на оловните акумулатори е много по-опасно и вредно от "замръзването". Така че има идея в "санирането".
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Здравейте. Не виждам смисала. Фибран 5мм. е доста не сериозен термоизолатор примерно акумулатора ще изстине с 1час по-късно. Ако целта е това добре става , но ако ще стои повече време на вън то си е загуба повече като време за саниране и нищожни пари за материали. Бъдете здрави. Лично мнение.
      Последно редактирано от EIvanov; 04-02-12, 17:28. Причина: допълване

Коментар

Аз се бях замислил за темп. на замръзване (заради мотора че не се ползва) и се оказа че напълно зареден замръзва на около -65 градуса.
        Сутрин не вярвам да има повече от 1 градус разлика при единия и другия.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ако автомобилът няма да се ползва в студа повече от седмица, по добре акумулаторът да се свали и да се прибере на по-топло място. Аз го правя този номер зимата с едната кола. По този начин акумулаторът е винаги готов за действие.
          HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
            В моя Jeep Wrangler JK акумулатора е "сниран" фабрично. Срещал съм и афтърмаркет отоплителни кожуси за акумулатор. Също толкова важно е лятото да не се допуска прегряване на акумулатора. Прегряването на оловните акумулатори е много по-опасно и вредно от "замръзването". Така че има идея в "санирането".
            Това значи ли, че лятото кожуха се маха за да не прегрее?
            JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
              Това значи ли, че лятото кожуха се маха за да не прегрее?
              Пак си остава и е изолация този път отвън.Ендогенната топлина,произведена вътре в аку-то не е проблем.Проблем е екзогенната,генерирана от мотора.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Съвсем точно го е написал mihov_1969. Особено опасно е прегряването за AGM оловните акумулатори (Optima) с какъвто фабрично е оборудвана моята машина. Може би това е и причината фабрично да е "облечен" в топлоизолационнен кожух.
                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Това е добра информация, лятото ще помисля как да си санирам акумулаторите.
                  JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Има хляб в цялата работа,щото е жалко да имаш зареден акумулатор който не ще да върти стартера.Аз и на двете коли си санирах капака над мотора с едно самозалепващо,а на Дайхатсуто и акумулатора(не съм видял голяма файда).Кога си е - 20,,върти мудно и хаа да не запали.А 124 -ката пали с поглед.Всички знаем за гъстия електролит от минусовите температури и как йоните ги мързи да плуват,но пак зависи от машината.Иначе сега ми дойде наум един трик.Ако се натапани Аку-то в някаква кутия с известна хлабина и се запени с полиуретан,няма ли да стане по-интелегентно и естетично саниране.Щото ако се слага фибран ще трябва теракол и дюбели,че и мрежа
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Има много смисъл, само дето са избрали погрешен мат'рял. Това чудо не пази с тази дебелина, гори много лесно, киселините направо го стапят и дори палят, меко е и изобщо е кофти за таз цел. Ако ще е с подръчни средства, само каменна вата, максимално твърда, от 100ца нагоре, не гори под 1000 градуса, издържа значително повече на киселини, много по-здрава е, а и изолацията е много по-добра. За толкоз малко нещо като акомулатор, цената е нищо, особено ако се купи малък пакет или не цял, който пак е 50-60 кинта...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X