Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ключ и "дръжка" за крик (форнтера Б дб)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ключ и "дръжка" за крик (форнтера Б дб)

Здравейте колеги
    Сблъсках се с поредната странност в моята фронтера (фронтера Б 2.2 дти) и ще съм благодарен ако някой може да ми помогне.
    Става въпрос за крика! Крик имам (по-долу на снимката), обаче нямам нито ключ нито приспособление за "развиване" на крика. Или аз бъркам и не мога да ги намеря по багажника, или в автокъщата (или преди това) някой си ги е харесъл. Ако може някой да сподели къде би трябвало да се намират в багажника тези инструменти ще съм благодарен. Другото е някой ако може да качи снимка да видя как изглежда та да си го направя при стругар.
    Благодаря Ви предварително!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120202_012.jpg
Прегледи:1
Размер:124.0 КБ
ID:5959225Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120202_011.jpg
Размер:54.6 КБ
ID:5959224

От: Ключ и "дръжка" за крик (форнтера Б дб)

При Фронтера А въпросния "ключ" всъщност представлява сгъваема щанга,която в единия край има формата на гнездото в долната част на крика,а другия край е шестограм като гайките на джантите.Най-добре е да си намериш оригиналната щанга.

Коментар

виж под задната дясна седалка - ако ги няма там, значи наистина някой ги е харесал....
      до утре, ако не са ти ги снимали, аз ще ти ги цъкна.
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Мерси колеги, ще изчакам до утре за снимка. Колега Кесов, как трябва да се вдига задната седалка, че нямам идея. Да не счупа нещо

Коментар

Колега,задната седалка се вдига по следния начин.Значи прокарваш ръка между облегалката и седалката така че пръстите да се озовът под седалката и дърпаш смело на горе.По принцип трябва да има каишка която е прешита към седалките,ама в някой случай седалката като се прибира в хоризонтално положениа въпросната каишка остава от долу,ако имаш други въпроси пиши ми на лс.
          Последно редактирано от Гюлето; 02-02-12, 22:08.

Коментар

Най-вероятно са ги дигнали, мойта беше и без този крик даже! Търсих 1 месец из цяла БГ и накрая си взех от Русе. Трябват ти две удължения и ключ за гайките - той играе ролята на манивела при работа с крика. Виж по моргите, за А имат навсякъде, но за Б малко ще се узориш.
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
              Колега,задната седалка се вдига по следния начин.Значи прокарваш ръка между облегалката и седалката така че пръстите да се озовът под седалката и дърпаш смело на горе.По принцип трябва да има каишка която е прешита към седалките,ама в някой случай седалката като се прибира в хоризонтално положениа въпросната каишка остава от долу,ако имаш други въпроси пиши ми на лс.
              Колега май не сме разбрали, за което се извинявам. Става въпрос за дългата база ( не пиша на ЛС понеже немога все още ).
              Мисля, че колагата "Edo" говори за това http://www.us-pat.com/pat/6230949.html . Ще потърся по моргите, обаче се съмнявам, че някой ще ми ги даде без крика.... Ако е възможно някой да даде приблизителни размери или снимка, ще се пробвам при стругар.
              Благодаря на всички

Коментар

Ето как изглеждат нещата, само че това е късата база, при теб са от другата страна. Удължителите са някъде към 40см дължина и 10мм дебелина.

Име:03022012658.jpg
Размер:158.5 КБ
ID:5342757
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Колеги нещо се узадачавам! При мен нещата изглеждат така :

Име:20120203_001.jpg
Размер:71.5 КБ
ID:5342770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120203_002.jpg
Размер:112.9 КБ
ID:5342771Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120203_003.jpg
Размер:110.0 КБ
ID:5342772
                  Не мога да разбера къде по принцип би трябвало да стоят тези ключове??????

Забравих да спомена, може би има значение, но не съм предполагал - Фронтерата я водят "Limited"
                  Последно редактирано от CarTest™; 03-02-12, 15:12.

Коментар

Погледна ли под задната седалка, както те посъветваха?

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                      Погледна ли под задната седалка, както те посъветваха?
                      "druncho" не съм. Става въпрос за дългата база (limited) и не мисля, че задната седалка изобщо се вдига. Свалят се само облегалките...

Коментар

Първоначално публикуван от kpanchev Преглед на мнение
                        "druncho" не съм. Става въпрос за дългата база (limited) и не мисля, че задната седалка изобщо се вдига. Свалят се само облегалките...
                        Под задната седалка е,само трябва да погледнеш!
                        Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

днес нямах възможност да снимам, но ако си дълга база, щангите, ключа за гуми и отвертка се намират под задната дясна седалка!
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Най-накрая ги открих !!! "Гюлето" ми казваше, обаче явно не го разбрах както трябва. Под задна дясна седалка се намират, като има кайшка с която се вдига седалката (тя действа като "ключе"). Въпросната кайшка при мен беше мушната под тапицерията при коланите. Ето така изглеждат нещата:

Благодаря страшно много на всички колеги за оказаната помощ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X