Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разменени пръскалки Опел Фронтера Б 2.2 дти ДБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разменени пръскалки Опел Фронтера Б 2.2 дти ДБ

Здравейте колеги
    Доста потърсих във форума, но нищо не намерих по темата. Извинявам се ако съм пропуснал.
    Проблема ми е следния: когато дръпна лостчето за чистачките към шофьора се включват предни чистачки (както трябва да е ) и пръскалка на задното стъкло. Когато бутна лостчето напред се пуска задната чистачка (тя има проблем също но ще тръся повече в др теми) и предните пръскалки....
    Днес порових по джипа, но без успех. Поне установих, че моторчето е едно. Интересно обаче е, че като откача едната букса която се вижда на самото моторче, пръскалките отпред не работят, но задната все още работи. Това ме кара да мисля, че има друга букса някъде за задната пръскалка и проблема ми е, че местата на двете букси са разменени. Може и да греша, ако някой е имал такъв проблем, моля да сподели или каквито и идей да имате ще са ми от полза. Благодаря предварително!
    Кирил Панчев

От: Разменени пръскалки Опел Фронтера Б 2.2 дти ДБ

Би трябвало да са 2 моторчета. Иначе как ще знае кога да пръска отпред и кога - отзад? Разменени са маркучетата най-вероятно.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kpanchev Преглед на мнение
      когато дръпна лостчето за чистачките към шофьора се включват предни чистачки (както трябва да е ) и пръскалка на задното стъкло. Когато бутна лостчето напред се пуска задната чистачка (тя има проблем също но ще тръся повече в др теми) и предните пръскалки....
      Днес порових по джипа, но без успех. Поне установих, че моторчето е едно.
      Кирил Панчев

При А-то с сигурност са 2 (лично проверено).Или маркучетата са сменени или буксите!Доколкото си спомням буксите са едентични!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

За А и аз знам, че са 2, ама де да знам при Б как е. Може да са измислили някоя нова технология ....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          За А и аз знам, че са 2, ама де да знам при Б как е. Може да са измислили някоя нова технология ....
          Можееееее!За това почвам как е при А-то!Поне за насока!Все пак съм с А и далеч от новите върхови технологии.......
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

Обърната е буксата на моторчето. Направили са 2 изхода на помпичката, и тя пуска по тях вода в зависимост от полярноста на подаденото напрежение и съответно моторчето върти напред или назад.
            Ники

Коментар

Моторчето е едно, понеже и при двете положения на лостчето (и за предни и за задни пръскалки) върти едно моторче. Най-вероятно е както казва колегата infineon е обърнат поляритета. Вчера проверявах буксата, но тя е такава, че неможе да влеза на другата страна. Явно някой е разменял проводниците. Утре ще си пойграя да видя какво ще излезе.
              Благодаря колеги!

Коментар

Първоначално публикуван от kpanchev Преглед на мнение
                Моторчето е едно, понеже и при двете положения на лостчето (и за предни и за задни пръскалки) върти едно моторче. Най-вероятно е както казва колегата infineon е обърнат поляритета. Вчера проверявах буксата, но тя е такава, че неможе да влеза на другата страна. Явно някой е разменял проводниците. Утре ще си пойграя да видя какво ще излезе.
                Благодаря колеги!
                След като не може да се обърне буксата, значи са разменени маркучите. Няма какво друго да е. Ако е лесно достъпно, размени им местата и готово. Дори и да е ровил някой по кабелите като размениш маркучите всичко трябва да си дойде на мястото.

Коментар

Ще пробвам колега, само да се стопли малко, че на този студ не се бара нищо, а трябва да сваля подкалника

Коментар

Най-накрая ми остана време и климатичните условия се пооправиха. Разреших си проблема. Оказаха се две помпичките, но едната неможе да бъде видяна ако не се свали подкалника и самото казанче. Оказа се просто разменени букси на двете помпички. Смених ги и готово. Вече си пръска където трябва Бая си поиграх докато сваля казанчето, но поне и го промих малко след това Самото казанче с двете помпички изглежда така (След свалено "гърло", което просто е на гумено уплътнение):

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120225_001.jpg
Прегледи:1
Размер:92.5 КБ
ID:5350591

Благодаря за помощта колеги

Коментар

Някой каза за буксите ама........! но няма значение важното е че всичко е на 6!
                      LZ1NES

Коментар

Колега прави си Споменаха обаче като не видях че са две моторчетата ....... Важното е, че всичко е наред

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X