Колеги,сигурно има отговор на въпроса ми някъде из темите назад във времето,но доста се порових и изгубих търпение,та реших да питам:в днешните снежни дни се налага да се кара ту в 20см. сняг из малките улички,ту по чист асфалт по булевардите и понеже съм с ръчни хъбове,има ли някакви лоши последствия,ако карам с постоянно заключени полуоски,а само при нужда да включвам предния мост.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за хъбовете
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Въпрос за хъбовете
До колкото съм запознат може само да ти скочи леко разхода. Разликата идва във това, че се въртят кардана, полуоските и предния диф със заключени хъбове.
Аз на витарата съм така постоянно, щото хъбове от пред няма. Само от раздатката мога да включвам/изключвам предният мост.
-
Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение... доста се порових и изгубих търпение...
Та по темата ти, нищо няма да им стане ако е за от време на време, просто ще въртиш полуоски, диф и малко завишен разход на гориво!
p.s.Колегата brum ме изпревари с отговора
Коментар
-
Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнениеКолеги,сигурно има отговор на въпроса ми някъде из темите назад във времето,но доста се порових и изгубих търпение,та реших да питам:в днешните снежни дни се налага да се кара ту в 20см. сняг из малките улички,ту по чист асфалт по булевардите и понеже съм с ръчни хъбове,има ли някакви лоши последствия,ако карам с постоянно заключени полуоски,а само при нужда да включвам предния мост.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнениеДаже така можеш и в движение да включиш 4х4, ако ти се наложи, което понякога е голям плюс.
Коментар
-
Единственото условие е да са равни оборотите на предния и задния кардан. Та докато караш направо и нищо не боксува съвсем спокойно можеш да включваш между 4х4 и задно. Аз така правя. Примерно днес до Самоков си ги джитках на често - виждам заснежен участък от пътя - 4х4, свършва снега и се вижда асвалт - на задно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар