Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслото в СК/РК през зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслото в СК/РК през зимата

Добро утро, колеги. Прави ми впечатление, че сега когато паднаха температурите под 0 сутрин скоростния лост е доста твърд. Явно се сгъстява маслото нали? При мотора C20NE няма проблем - развърта лесно, пали от раз, не трака и тнт, но в кутията се "втвърдява". Маслото е ФУКС 10W40 сменено преди 400 км. При Вас как е?
    Хубав ден на Всички!

От: Маслото в СК/РК през зимата

Първоначално публикуван от нихорлиев Преглед на мнение
    ......Добро утро, колеги. Прави ми впечатление, че сега когато паднаха температурите под 0 сутрин скоростния лост е доста твърд. Явно се сгъстява маслото нали? При мотора C20NE няма проблем - развърта лесно, пали от раз, не трака и тнт, но в кутията се "втвърдява". Маслото е ФУКС 10W40 сменено преди 400 км. При Вас как е?
    .....
    При нас е по-добре . Може би защото моя лост си е твърд независимо от времето , та не ми прави впечатление .

Иначе при отрицателни температури е нормално маслото да се сгъстява . Затова и докато "развърти" е допустимо лоста да влиза по-твърдо . Във всеки случай , дет се вика , това не е болка за умиране .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

При мен няма почти никаква разлика лято-зима, независимо от студа ми влизат много леко скоростите като през лятото, така е при мен! Маслото е 10W40 GM

Коментар

И при мен сутрин като е студено трудно включват скоростите, затова карам повечко на първа малко да разбие маслото и после всичко си е ОК.Масло Кастрол полусинтетика 10/40.
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

благодарско! хубав ден!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            При мен няма почти никаква разлика лято-зима, независимо от студа ми влизат много леко скоростите като през лятото, така е при мен! Маслото е 10W40 GM
            Ако е в гараж на топло,може да няма разлика.Предната ми кола"ВЕКТРА4х4" даже се опитваше да тръгне в големите студове,затова палех на съединител/както и всички други коли досега така ги паля/ по леко е на стартера да развърти.Иначе е естествено по трудно да включи докато разбие маслото.
            ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Има и масла със първа цифра 0 или 5 . Представете си ако е 20W50
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Аз съм с 5W40 GM разлика няма освен в цената.
                OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

С 10W40 на GM в скоростите определено усещам разлика в студено време. Често първото включване на втора е трудно, дори инерцията е осезаемо по-малка. При натискане на съединителя имам чувството, че едва ли не ръчната е на някой зъб вдигната... Всичко това изчезва след 1-2мин. шофиране.
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Аз съм с 5W40 на Liqui Moly. Нямам проблеми при студено време, т.е. няма разлика с лятото.
                    TOYOTA LAND CRUISER 120
                    OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
                    YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X