Здравейте, имам странно очетливо чукане от двигателя. Като запаля мотора не чука ,но като повърви малко и започва да чука .Но само но обороти леко да подам газ над 1000 об. и спира да чука.Маслото е сменяно 10/40 Какво може да е това Двигателя е 2.0i х20se фронтера къса база.И да попитам със какво да залепя горния и долния капак на радиатора които са пласмасови.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Двигателят чука
Свий
X
-
От: двигателя чука
Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнениеа за радиатора трябва търпение сваляш казанчетата ,почистваш много добре и мажеш с качествен силикон,червения е добър за целта. А и с поксипол не става.
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
чукането ако е от повдигачи - смяна на повдигачи и спира! Другия вариант е тънко масло, добавка и бърз нотариус
Силикона става, но трябва да е повечко, поради различните температурни разширения в различните материали - ако е много малко, колкото да залепне - ще отпори бързо, но ако е повечко (3-4мм) между отделните елементи - няма да отпори.
Коментар
-
ако радиатора тече м/у казанчетата и питатата колегата може да пробва да стегне кернировката,ако спре и след време се появи теч отново нека си провери налягането в охладителната системаОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
Grand Cherokee 2.7
GSM 0888148630
Коментар
-
Другия вариант е тънко масло, добавка и бърз нотариус
Фронтерката си ме кефи много и не мисля да я продавам, просто ме дразни това чукане .Четох за изваждане на запалителния кабел и ако намали чукането значи е лагер или бутален болт. Но като пробвах нямаше разлика .Някой знае ли каква е цената на повдигачите? Разпределителния вал лесно ли се вади ?
Като се постопли ,ще го разглобявам радиатора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от anto1 Преглед на мнениеДругия вариант е тънко масло, добавка и бърз нотариус
Фронтерката си ме кефи много и не мисля да я продавам, просто ме дразни това чукане .Четох за изваждане на запалителния кабел и ако намали чукането значи е лагер или бутален болт. Но като пробвах нямаше разлика .Някой знае ли каква е цената на повдигачите? Разпределителния вал лесно ли се вади ?
Като се постопли ,ще го разглобявам радиатора.Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Първоначално публикуван от anto1 Преглед на мнениеФронтерката си ме кефи много и не мисля да я продавам, просто ме дразни това чукане .Четох за изваждане на запалителния кабел и ако намали чукането значи е лагер или бутален болт. Но като пробвах нямаше разлика .Някой знае ли каква е цената на повдигачите? Разпределителния вал лесно ли се вади ?
Като се постопли ,ще го разглобявам радиатора.
Но не бързай да ги сменяш преди да се установи какво точно е на двигателя.
Коментар
-
От: Двигателят чука
Благодаря за инфото, но вчера слушах мотора със един мъркуч като доктор със слушалки и ми се струва ,че чукането идва от долу. Нещо друго възможно ли е да чука .Чукането изчезва след 1500 оборота.Май ще свалям мотора лятото.
Коментар
-
Първоначално публикуван от anto1 Преглед на мнениеБлагодаря за инфото, но вчера слушах мотора със един мъркуч като доктор със слушалки и ми се струва ,че чукането идва от долу. Нещо друго възможно ли е да чука .Чукането изчезва след 1500 оборота.Май ще свалям мотора лятото.
Ако правилно си чул къде чука, зор ще я докараш до лятото или после ще се чудиш на кой шлайф на вала да отидеш.
Коментар
-
Отдолу чукат биелни лагери/и затягат/, по средата бутални болтове, най-горе повдигачи.
Ако правилно си чул къде чука, зор ще я докараш до лятото или после ще се чудиш на кой шлайф на вала да отидеш.
Само да кажа ,че си чука така вече почти 2 години откакто съм я взел ,затова ме навежда на мисълта че не е лагер .Значи е бутален болт..........или нещо друго
Като отворя мотора ще кажа.Svilenst да става шумен към 4000 об
Коментар
-
Няма да се плашиш,моя мотор чукаше така шест години и не задра.А какво бе останало от лагерите може да видиш в темата ми за ремонт на X20SE.
Но единственото нещо дето не бе мръднало бяха буталните болтове,въпреки че бяха първите заподозрени!
Колата Италианка ли е,щот мойта бешеНе знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
ЧНГ колеги!
По темата, и моята си почуква лекичко от година и половина. При мен не изглежда стряскащо и не съм правил нищо по въпроса, но първо смятам да опитам с една добавка за по-добро мазане - директно в маслото се сипва. Ако не помогне поне няма да навреди.
Успех:)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар