Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателят чука

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателят чука

Здравейте, имам странно очетливо чукане от двигателя. Като запаля мотора не чука ,но като повърви малко и започва да чука .Но само но обороти леко да подам газ над 1000 об. и спира да чука.Маслото е сменяно 10/40 Какво може да е това Двигателя е 2.0i х20se фронтера къса база.И да попитам със какво да залепя горния и долния капак на радиатора които са пласмасови.

От: двигателя чука

Това чукане както го описваш изглежда като на повдигачи ако е леко не го мисли няма да направи проблем а за радиатора трябва търпение сваляш казанчетата ,почистваш много добре и мажеш с качествен силикон,червения е добър за целта
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
      а за радиатора трябва търпение сваляш казанчетата ,почистваш много добре и мажеш с качествен силикон,червения е добър за целта
      Не съм съгласен за червения силикон, пробвано не става. А и с поксипол не става.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

чукането ако е от повдигачи - смяна на повдигачи и спира! Другия вариант е тънко масло, добавка и бърз нотариус

Силикона става, но трябва да е повечко, поради различните температурни разширения в различните материали - ако е много малко, колкото да залепне - ще отпори бързо, но ако е повечко (3-4мм) между отделните елементи - няма да отпори.

Коментар

ако радиатора тече м/у казанчетата и питатата колегата може да пробва да стегне кернировката,ако спре и след време се появи теч отново нека си провери налягането в охладителната система
          ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
          Grand Cherokee 2.7
          GSM 0888148630

Коментар

Другия вариант е тънко масло, добавка и бърз нотариус

Фронтерката си ме кефи много и не мисля да я продавам, просто ме дразни това чукане .Четох за изваждане на запалителния кабел и ако намали чукането значи е лагер или бутален болт. Но като пробвах нямаше разлика .Някой знае ли каква е цената на повдигачите? Разпределителния вал лесно ли се вади ?
            Като се постопли ,ще го разглобявам радиатора.

Коментар

Имаше една тема за казанчето на радиатора.Явно вече си узрял за смяна,ако не си ,съвсем скоро ще си готов.
              Не си играй да лепиш пластмасовото казанче ,а направо иди в Княжево ,да ти направят алуминиево и си готов.Преди три години беше 150 лв.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от anto1 Преглед на мнение
                Другия вариант е тънко масло, добавка и бърз нотариус

Фронтерката си ме кефи много и не мисля да я продавам, просто ме дразни това чукане .Четох за изваждане на запалителния кабел и ако намали чукането значи е лагер или бутален болт. Но като пробвах нямаше разлика .Някой знае ли каква е цената на повдигачите? Разпределителния вал лесно ли се вади ?
                На тоя мотор повдигачите се сменят с помоща на специален инструмент без да се сваля вала. Иначе се маха цялата глава !
                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Ето тук пише за повдигачите http://www.offroad-bulgaria.com/show...E8%E3%E0%F7%E8

Но не бързай да ги сменяш преди да се установи какво точно е на двигателя.

Коментар

От: Двигателят чука

Благодаря за инфото, но вчера слушах мотора със един мъркуч като доктор със слушалки и ми се струва ,че чукането идва от долу. Нещо друго възможно ли е да чука .Чукането изчезва след 1500 оборота.Май ще свалям мотора лятото.

Коментар

Благодаря за инфото, но вчера слушах мотора със един мъркуч като доктор със слушалки и ми се струва ,че чукането идва от долу. Нещо друго възможно ли е да чука .Чукането изчезва след 1500 оборота.Май ще свалям мотора лятото.
                      Отдолу чукат биелни лагери/и затягат/, по средата бутални болтове, най-горе повдигачи.
                      Ако правилно си чул къде чука, зор ще я докараш до лятото или после ще се чудиш на кой шлайф на вала да отидеш.

Коментар

Нормално е да чука,все пАк е ООПЕЕЛл.Майтап но наистина може да са биелните болтове,по добре я прегледай подробно преди дая укотиш.
                        ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
                        Г 230Е
                        Г 500 0887 390 703

Коментар

Отдолу чукат биелни лагери/и затягат/, по средата бутални болтове, най-горе повдигачи.
                          Ако правилно си чул къде чука, зор ще я докараш до лятото или после ще се чудиш на кой шлайф на вала да отидеш.

Само да кажа ,че си чука така вече почти 2 години откакто съм я взел ,затова ме навежда на мисълта че не е лагер .Значи е бутален болт..........или нещо друго
                          Като отворя мотора ще кажа.Svilenst да става шумен към 4000 об

Коментар

Няма да се плашиш,моя мотор чукаше така шест години и не задра.А какво бе останало от лагерите може да видиш в темата ми за ремонт на X20SE.
                            Но единственото нещо дето не бе мръднало бяха буталните болтове,въпреки че бяха първите заподозрени!
                            Колата Италианка ли е,щот мойта беше
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

ЧНГ колеги!
                              По темата, и моята си почуква лекичко от година и половина. При мен не изглежда стряскащо и не съм правил нищо по въпроса, но първо смятам да опитам с една добавка за по-добро мазане - директно в маслото се сипва. Ако не помогне поне няма да навреди.
                              Успех
                              :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X