Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера А ДБ ляв/десен волан.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера А ДБ ляв/десен волан.

Здравейте.
    Имам няколко питания към хората обръщали волан/ дирекция от десен на ляв. Фронтерите са с междинното табло 1997г.(2 AIRBAG).
    Бушоните, компа и чек-буксата от коя страна остават?
    Може ли целия каблаж да се обърне или се ползва от другата Фронтера с левия волан?
    Ходовата част е ясна, само с кабеляците виждам главоболие.
    Идеята ми е рокадо на волани и ходова част. Тази с лява дирекция да стане с дясна и обратно.
    Предварителни Благодарности за указаното съдействие.

От: Фронтера А ДБ ляв/десен волан.

Най-добре е с окабеляване от Фронтера с ляв волан, на брат ми му удължиха кабелите на оригиналната инсталация и има проблеми. Парното и климатика също са различни

Коментар

Всичко е различно, дори и дреболии като жилото за капака и ключалката. Лично не съм обръщал, но съм наблюдавал отблизо процеса и е голяма игра и за да стане както трябва ще ти е необходим цял "донор", което обезсмисля операцията. По-добре си намери някоя с убит двигател или трансмисия и ползвай десняка само за донор на тия неща (ако това ти е идеята).Не е невъзможно да се удължат кабелите, обаче ще изникнат проблеми с прибирането на снопа под таблото. Не те съветвам да се хващаш, че ще ти побелее косата и после винаги ще си намираш кусурите.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Всички части са налични. Тази, която е с ляв волан е прекалено ръждясала и проблемна. Писна ми да наливам пари в нея, затова се наложи да купя другата. Двете Фронтери са в движение, но ще им обърна дирекциите. Основен проблем, който не мога да разреша е инсталацията. Как да обърна панела с бушоните, кабелите по волана, компютъра и другите кабели? Ако останат от дясно трябва да се прави отвор в лявото табло, да се стига до тях. Да режа кабели и да удължавам, малко не ми се ще. Затова се допитвам до хората правели това упражнение!
        Последно редактирано от STROIL; 16-12-11, 11:50.

Коментар

Еми ти си много лесен щом имаш две.Ползваш инсталацията която е за лява дирекция.
          А останалото какво ще го правиш-в смисъл на части ли ще продаваш или ще сглобяваш цяла фронтера?
          ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
          Grand Cherokee 2.7
          GSM 0888148630

Коментар

Ще я сглобя с дясна дирекция и ще замине. Утре пак ще им огледам кабелите, но все още ми е питанка, кое, как и откъде.

Коментар

Двойна работа. Десняка без регистрация ще го продадеш за същите пари, които ще вземеш за двигателя и трансмисията, които ще ти хартисат, че може и за по-малко. Сглобявай от двете една, останалото го разпродай на части и каквото остане - в Надин...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X