Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Индикацията на резервата не свети...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Индикацията на резервата не свети...

На ОФАКБ спря да и работи индикатора за малко количество гориво, или т.нар. резерва. Стигнах до там, че колата остана съвсем без бензин и тъй, като той ми е нужен само при стартиране на мотора (карам на метан) не запалих на една бензиностанция, на която бях спрял за кафе Стрелката на ниво индикатора бе под червената чертичка. Като сипах малко бензин запалих без проблем. С този си експеримент се уверих, че стрелката работи коректно, а индикация на резервата... няма! Въпросът ми е, на какъв принцип работи въпросният индикатор? Взима информация от поплавъка в резервоара и има отделна жица до таблото, или жицата за ново индикатора и ламБата за резервата е една и съща. Ако е така излиза, че проблемът е в таблото, защото самият индикатор светва при подаване на контакт. Индикаторът свети оранжево с формата на бензинова колонка, нали не бъркам?
    ОФА КБ X20SE + метан

От: Индикацията на резервата не свети...

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
    На ОФАКБ спря да и работи индикатора за малко количество гориво, или т.нар. резерва. Стигнах до там, че колата остана съвсем без бензин и тъй, като той ми е нужен само при стартиране на мотора (карам на метан) не запалих на една бензиностанция, на която бях спрял за кафе Стрелката на ниво индикатора бе под червената чертичка. Като сипах малко бензин запалих без проблем. С този си експеримент се уверих, че стрелката работи коректно, а индикация на резервата... няма! Въпросът ми е, на какъв принцип работи въпросният индикатор? Взима информация от поплавъка в резервоара и има отделна жица до таблото, или жицата за ново индикатора и ламБата за резервата е една и съща. Ако е така излиза, че проблемът е в таблото, защото самият индикатор светва при подаване на контакт. Индикаторът свети оранжево с формата на бензинова колонка, нали не бъркам?
    Поплявъка е закачен за планка с писти и се движи по него е единия край пистите са по-гъсти там е индикатора. Да с отделна жица е.
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      Поплявъка е закачен за планка с писти и се движи по него е единия край пистите са по-гъсти там е индикатора. Да с отделна жица е.
      Ясно, благодаря за коментара! На тегава работа отива положението, резервоар не ми се сваля особено посред зима... ще го мисля на пролет!
      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Ясно, благодаря за коментара! На тегава работа отива положението, резервоар не ми се сваля особено посред зима... ще го мисля на пролет!
        Щях да питам за крушката но виждам колегата е казал че свети първоначално!Защото на моя стария Опел доста често се налагаше да ги сменям както по таблото така и на плафона, и докато не си взех скъпи крушки проблема все си стоеше.
        Последно редактирано от neshko; 07-12-11, 07:59.
        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
        LZ1NES

Коментар

Преди да свалиш резервоара, вземи си огледай кабелите. Вървят по дясната греда на шасито и влизат в купето до дясната седалка. Там има и букса, както и върху резервоара.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Преди да свалиш резервоара, вземи си огледай кабелите. Вървят по дясната греда на шасито и влизат в купето до дясната седалка. Там има и букса, както и върху резервоара.
            Туй, ще свърша... само да огледам ел. схемата, че да знам, на кой пин да меря. Ще е някъде догодина, като се запролети! Мерси за мнението!
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X