Обява

Свий
Няма добавени обяви.

корозия по шаси на Frontera 2003....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• корозия по шаси на Frontera 2003....

гледайте как го закъсах: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000053.jpg
Прегледи:1
Размер:157.0 КБ
ID:5948917, Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000051 (2).jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5948918, Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000050 (2).jpg
Размер:100.4 КБ
ID:5948919
    въпроса ми е дали има смисъл да го пръсна където както мога с нещо (преобразувател и гринд, или протекта, или нещо подобно) или няма смисъл и да изчакам пролетта за по-сериозна обработка?
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

От: корозия по шаси на Frontera 2003....

Само да пръскаш отгоре ползата е никаква. Взимай шкурката и чисти и после боя. Ако сега те мързи, напролет пак ще те мързи. Нищо му няма на времето - денем е поне 10-12 градуса.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Това вярно ли е 2003г?

Коментар

Съмнявам се, че е 2003 произведена, но и 2000 да е, пак е много ръждата. Сигурно е австрийка или е карана яко в някой район, където се хвъля много сол. Моята е 93-та и няма почти никаква ръжда по шасито.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

абе хладно си е - накупих разни химии и на всички пише над 15 гр.

иначе си е 2003 октомври, първа регистрация от Австрия.

Коментар

Ми обади се на дядо Владо и се разходи до Костинброд. Има гараж и канал. Все е по-добре от на улицата. Можеш да му я оставиш и ще свърши работата вместо теб за някаква скромна сума. Почти постоянно има съфорумци там така, че и транспорта за към София ако я оставиш едва ли ще е проблем.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              абе хладно си е - накупих разни химии и на всички пише над 15 гр.

иначе си е 2003 октомври, първа регистрация от Австрия.
              Даже и за Австрийка
              е много ръждата като на 8 год кола ако ще правиш нещо не претупвай, изчисти добре и тогава мацай няма да навреди и с преобразувател да намажеш преди боята
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Тази грозна ръжда как е повлякла и тръбопроводите. Имай предвид да поглеждаш от време на време за теочове от тях, там при скобата за захващането им на снимка 3. Да не останеш някъде на пътя.

Коментар

Сега направих по-обстоен. изглежда доста зле на снимките, но корозията не е чак толкова дебела, колко ми се стори отначало - дори на най лошото място няма люспи - просто дебеличък слой. тръбите са от някакъв цветен метал и не са корозирали. Реших да я вкарам в някой гараж, да позачистя където мога и да мацам с протекта. Напролет ще видя какво е положението и ще разсъждавам тогава. Сега гърнетата се очертават по-големия проблем - съмнява ме да изкарат до пролетта. Да препоръчате гърнеджия?

Коментар

Сега направих по-обстоен. изглежда доста зле на снимките, но корозията не е чак толкова дебела, колко ми се стори отначало - дори на най лошото място няма люспи - просто дебеличък слой. тръбите са от някакъв цветен метал и не са корозирали. Реших да я вкарам в някой гараж, да позачистя където мога и да мацам с протекта. Напролет ще видя какво е положението и ще разсъждавам тогава. Сега гърнетата се очертават по-големия проблем - съмнява ме да изкарат до пролетта. Да препоръчате гърнеджия?

Това с мацането тук-таме е като за предпродажбен сервиз. Ако смяташ да си я караш трябва доста по-задълбочена интервенция. Най-добре е да се отделят шасито от купето и тогава да се действа.

п.с. Странното е, че Австрия няма море, а това изглежда като дълго киснало в Мъртво море.

Коментар

абе колата много ме кефи и не мисля да я продавам - вътре купето е като ново. Идеята ми е да я консервирам (ако въобще има смисъл) малко за през зимат и напролет да търся подходящ гараж и да я почвам по-сериозно. Не че ако сега нямеря гараж няма да я почна, но зимата си идва и предпочитам поне малко да я защитя.

Коментар

а
                        , но зимата си идва и предпочитам поне малко да я защитя.
                        Недей. После само ще ти пречи. Тука толкоз сол няма.

Коментар

Здравей колега, решението на проблема ти е много лесно купуваш си флакон аерозолна смазка,ТЕЧНА ГРЕС на фирма ВЮРТ.
                          Тя е активно полепваща и е идеално решение на проблеми от това естество, просто спира процеса корозия и създава щит който е по ефикасен от каквато и да е боя или грунд. Щото държи" блажничко" мнооого дълго време и влагата бяга от там като дявол от тамян! Само при нанасянето, мястото трябва да е сухо, ако направиш това за което те съветвам след около 5г. пак повтори процедурата . ИЗПРОБВАНО Е !

Коментар

хммм - това изглежда подозрително лесно и бих го приложил, дори и съмнявайки се в ефекта - обаче ме притеснява въпроса как ще го изчистя, ако се окаже, че не е чак толкова ефикасно.

Коментар

Ако беше ефикасно, никой нямаше да прави всички гимнастики с поцинковане, галванизиране и не знам какво още. Просто щяха да мажат с грес и пей сърце... Окото може и да го излъжеш с маскировка, ама ръждата - не... И промий шасито отвътре качествено, както и отвори тапите на праговете и промий и тях, че кой знае колко кал и сол има вътре. После е добре да се оставят да изсъхнат в топъл гараж и антикорозионна обработка навсякъде. Колкото по-навреме свършиш тая работа, толкова по-малко щети ще нанесе корозията.
                              Последно редактирано от kuzdov; 26-11-11, 23:10.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X