Обява
Свий
Няма добавени обяви.
корозия по шаси на Frontera 2003....
Свий
X
-
От: корозия по шаси на Frontera 2003....
Само да пръскаш отгоре ползата е никаква. Взимай шкурката и чисти и после боя. Ако сега те мързи, напролет пак ще те мързи. Нищо му няма на времето - денем е поне 10-12 градуса."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
-
Съмнявам се, че е 2003 произведена, но и 2000 да е, пак е много ръждата. Сигурно е австрийка или е карана яко в някой район, където се хвъля много сол. Моята е 93-та и няма почти никаква ръжда по шасито."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Ми обади се на дядо Владо и се разходи до Костинброд. Има гараж и канал. Все е по-добре от на улицата. Можеш да му я оставиш и ще свърши работата вместо теб за някаква скромна сума. Почти постоянно има съфорумци там така, че и транспорта за към София ако я оставиш едва ли ще е проблем."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнениеабе хладно си е - накупих разни химии и на всички пише над 15 гр.
иначе си е 2003 октомври, първа регистрация от Австрия.
е много ръждата като на 8 год кола ако ще правиш нещо не претупвай, изчисти добре и тогава мацай няма да навреди и с преобразувател да намажеш преди боятаОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Сега направих по-обстоен. изглежда доста зле на снимките, но корозията не е чак толкова дебела, колко ми се стори отначало - дори на най лошото място няма люспи - просто дебеличък слой. тръбите са от някакъв цветен метал и не са корозирали. Реших да я вкарам в някой гараж, да позачистя където мога и да мацам с протекта. Напролет ще видя какво е положението и ще разсъждавам тогава. Сега гърнетата се очертават по-големия проблем - съмнява ме да изкарат до пролетта. Да препоръчате гърнеджия?В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнениеСега направих по-обстоен. изглежда доста зле на снимките, но корозията не е чак толкова дебела, колко ми се стори отначало - дори на най лошото място няма люспи - просто дебеличък слой. тръбите са от някакъв цветен метал и не са корозирали. Реших да я вкарам в някой гараж, да позачистя където мога и да мацам с протекта. Напролет ще видя какво е положението и ще разсъждавам тогава. Сега гърнетата се очертават по-големия проблем - съмнява ме да изкарат до пролетта. Да препоръчате гърнеджия?
Това с мацането тук-таме е като за предпродажбен сервиз. Ако смяташ да си я караш трябва доста по-задълбочена интервенция. Най-добре е да се отделят шасито от купето и тогава да се действа.
п.с. Странното е, че Австрия няма море, а това изглежда като дълго киснало в Мъртво море.
Коментар
-
абе колата много ме кефи и не мисля да я продавам - вътре купето е като ново. Идеята ми е да я консервирам (ако въобще има смисъл) малко за през зимат и напролет да търся подходящ гараж и да я почвам по-сериозно. Не че ако сега нямеря гараж няма да я почна, но зимата си идва и предпочитам поне малко да я защитя.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнениеа
, но зимата си идва и предпочитам поне малко да я защитя.
Коментар
-
Здравей колега, решението на проблема ти е много леснокупуваш си флакон аерозолна смазка,ТЕЧНА ГРЕС на фирма ВЮРТ.
Тя е активно полепваща и е идеално решение на проблеми от това естество, просто спира процеса корозия и създава щит който е по ефикасен от каквато и да е боя или грунд. Щото държи" блажничко" мнооого дълго време и влагата бяга от там като дявол от тамян! Само при нанасянето, мястото трябва да е сухо, ако направиш това за което те съветвам след около 5г. пак повтори процедурата
. ИЗПРОБВАНО Е !
Коментар
-
хммм - това изглежда подозрително лесно и бих го приложил, дори и съмнявайки се в ефекта - обаче ме притеснява въпроса как ще го изчистя, ако се окаже, че не е чак толкова ефикасно.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Ако беше ефикасно, никой нямаше да прави всички гимнастики с поцинковане, галванизиране и не знам какво още. Просто щяха да мажат с грес и пей сърце... Окото може и да го излъжеш с маскировка, ама ръждата - не... И промий шасито отвътре качествено, както и отвори тапите на праговете и промий и тях, че кой знае колко кал и сол има вътре. После е добре да се оставят да изсъхнат в топъл гараж и антикорозионна обработка навсякъде. Колкото по-навреме свършиш тая работа, толкова по-малко щети ще нанесе корозията.
Последно редактирано от kuzdov; 26-11-11, 23:10."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар