Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си повдигна фронтерата

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да си повдигна фронтерата

За думата угнил според уикипедия - http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%A8...80.D0.BC.D0.B8

инче мерси за инфото можеби ще направя обеците 7 см.
    S10 & Frontera

Коментар

Първоначално публикуван от Sofeto Преглед на мнение
      За думата угнил според уикипедия - http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%A8...80.D0.BC.D0.B8

инче мерси за инфото можеби ще направя обеците 7 см.
      това което си ми дал като линк е форма на глагола а не значение на думата, каквато все пак твърдя, че не съществува.

П.С. намерих я да....
      "Мушмулите са вече угнили. Оборският тор трябва да угние"
      ще падна от смях.....
      Човек се учи докато е жив... явно има такава дума....
      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        това което си ми дал като линк е форма на глагола а не значение на думата, каквато все пак твърдя, че не съществува.

П.С. намерих я да....
        "Мушмулите са вече угнили. Оборският тор трябва да угние"
        ще падна от смях.....
        Човек се учи докато е жив... явно има такава дума....
        Стига де , това е богатството на българския език. Ти нима изгнил джип не си виждал ?!
        Друго е по - важно : Удължаването на обеците с примерно 10 см. не е непременно равнозначно на повдигането на предницата с 10 см. По-коректно според мен е първо да удължи обеците колкото е решил и после като пусне джипа на земята ще види с колко да натегне торсионите , за да изравни двата моста.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Моя съвет е, щом като си подлагал нови листове на ресорите да пробваш първо със старите "поогнили" обеци, защото ще се вдигне доста само от това. А после да видиш има ли нужда да слагаш и по-дълги обеци. Рискуваш като слагаш нови листове, да слагаш и по-дълги обеци. Задницата ще се вдигне прекарено много и няма да можеш да компенсипраш повдигането на предницата спрямо задницата.
          А за това дали да сваляш и предните тампони надолу те съветвам да не го правиш. От това ще се промени ъгълът на диференциала спрямо кардана, което не съм сигурен, че е добре. Забележи в темета "Моята фронтера" Евгени е сложил по-дълги ресори, но не ги е свалил надолу от предната страна.
          Последно редактирано от sony bono; 05-03-10, 16:12.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            По-коректно според мен е първо да удължи обеците колкото е решил и после като пусне джипа на земята ще види с колко да натегне торсионите , за да изравни двата моста.
            Да и аз така правих, но има значение отпред колко се вдига защото точно с толкова се ограничава и хода надолу. То може и 20 сантиметра да я навириш отпред но няма да имаш и 1 см. ход надолу и ще е скована като каруца. Има хитрини като по-дълги биалетки на стаб. щанга и местене на горния шарнир отдолу но това решава проблема частично. Оптималното повдигане от заводска височина според мен е 5-10 см. всичко друго си е вече за сериозно преправяне.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
              Моя съвет е, щом като си подлагал нови листове на ресорите да пробваш първо със старите "поогнили" обеци, защото ще се вдигне доста само от това. А после да видиш има ли нужда да слагаш и по-дълги обеци. Рискуваш като слагаш нови листове, да слагаш и по-дълги обеци. Задницата ще се вдигне прекарено много и няма да можеш да компенсипраш повдигането на предницата спрямо задницата.
              А за това дали да сваляш и предните тампони надолу те съветвам да не го правиш. От това ще се промени ъгълът на диференциала спрямо кардана, което не съм сигурен, че е добре. Забележи в темета "Моята фронтера" Евгени е сложил по-дълги ресори, но не ги е свалил надолу от предната страна.
              Един лист стар съм сложил в пакета... дори е леко умекнал листа... според мен колега не си разбрал за тампоните говоря за предните ограничаващи тампони дето опират в носача като се натовари торсиона...т.е го пазят от преогъване и счупване така ми изглежда и не виждам как ако дори ги махна ще променя ъгъла на дифа...
              S10 & Frontera

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Да и аз така правих, но има значение отпред колко се вдига защото точно с толкова се ограничава и хода надолу. То може и 20 сантиметра да я навириш отпред но няма да имаш и 1 см. ход надолу и ще е скована като каруца. Има хитрини като по-дълги биалетки на стаб. щанга и местене на горния шарнир отдолу но това решава проблема частично. Оптималното повдигане от заводска височина според мен е 5-10 см. всичко друго си е вече за сериозно преправяне.
                Добре сега вече ме хвърлихте в размисъл... не искам 20 см (макар че е мечта с гуми 33") но да се върнем в реалността ... обеците съм ги оразмерил и чакат за отвори при стругаря заводското разстояние е 90мм аз ще го правя 190... всичко това + 1 лист... да не стане прекалено маи ще правя други обеци на 170мм
                S10 & Frontera

Коментар

Един лист стар съм сложил в пакета... дори е леко умекнал листа... според мен колега не си разбрал за тампоните говоря за предните ограничаващи тампони дето опират в носача като се натовари торсиона...т.е го пазят от преогъване и счупване така ми изглежда и не виждам как ако дори ги махна ще променя ъгъла на дифа...
                  Щом говориш за дъмпстоперите няма да се промени ъгъла на дифа
                  НО по лесно е да вкараш 33 ки като направиш боди лифт - повдигаш купето от шасито, защото отпред не можеш да повдигаш до безрай.

Коментар

33' са мечта за сега... надявам се след лифта да посъбера за кобри 31" сега на въпроса за обеците... псвен да го накарам да пробие един комплект дупки на 190мм и един на 150-160 мм като не ми е кеф хоп и готово маи това ще е наи - удобно...
                    S10 & Frontera

Коментар

31 ци се побират без абсолютно никакъв лифт, и умора от 15 години (виж на аватара ми) без да опират никъде.
                      Иначе това с още едни дупки на обеците е вариант. То ако ти е високо можеш да си направиш и нови по-къси обеци. Това поне е най-лесно и евтино.

Коментар

Да за 31" зная че се побират но в момента съм изправен рред друг проблем 270лв струват всички тампони на ресорите.... маи ще ходя до казанлък има фирма която изработва всичко от гума да ми правят тампони... че броиката е 25 за малките и 35 за големите...
                        S10 & Frontera

Коментар

Добре сега вече ме хвърлихте в размисъл... не искам 20 см (макар че е мечта с гуми 33") но да се върнем в реалността ... обеците съм ги оразмерил и чакат за отвори при стругаря заводското разстояние е 90мм аз ще го правя 190... всичко това + 1 лист... да не стане прекалено маи ще правя други обеци на 170мм
                          Това че си подложил един допълнителен лист не е причина за повдигане на задницата . Бас държа че с оригиналните обеци и сантиметър няма да се повдигне ! Единствения ефект е че пакета с листове ще се "накорави" и като резултат ще друса малко повече.
                          Ефекта на повдигането идва единствено от удължаването на обеците . Някъде в началото на темата имаше постове с колко се повдига на практика.
                          Иначе Фанатик е прав , че около 5 см. за сиромашки лифт са достатъчни за 31-ците.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да за 31" зная че се побират но в момента съм изправен рред друг проблем 270лв струват всички тампони на ресорите.... маи ще ходя до казанлък има фирма която изработва всичко от гума да ми правят тампони... че броиката е 25 за малките и 35 за големите...
                            За ресорните втулки има доста алтернативи-Волгови ресорни,сайлънт втулки от Москвич,тампони от Пежо Партнер-разрови темите,описани са и дребните доработки,за да станат като заводски.

Коментар

нъц
                              Предните втулки на ресьорите да се разбият - те това е брутално.
                              Аз моята я карам здраво вече 6 години и не са мръднали.Колко е карана преди това - не се знае.
                              За задните взех обеци от Стеф и съм доволен.Има само един дребен проблем който ще отстраня като се постопли.
                              Болтовете на обеците са дебелички и взимам втулки от Волга.Престъргвам ги обаче стават тънички и ги мачка.Решението за мен е да запазя обеците и да си стръгна нови болтове по размер на оригиналните тампони.Тук ги има по 8лв броя.8 тампона 64лв.
                              Боли ама няма как.За другите не знам как ще се държат.
                              BMW X6

Коментар

Ами предните моите не са съвсем разбити но от ръждата втулките им са унищожени, иначе гумата е добре... може и стругар да ми облече гумата в нова втулка питах го каза че става... остават задните в понеделник тръгвам по магазините за руски части ако не успея ще ида в казанлък да изработят. последно да правя ли втори дупки на 170мм и тея на 190 да останат ако е прекалено вадя болта сменям го и кеф..или ще наруша здравината на обецата? аз я направих от 11мм стомана.
                                S10 & Frontera

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X