Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек

Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнение
    Има балансиращи валове това означава ли ,че тази помпата от омегата не става? Не съм й видял двигателя ,но на външен вид помпата е същата. Иначе днес дадох главата в сервиз да я правят, тя е мазало ще сменят всички клапани и водачи , ще райбероват леглата и ще й ударят една стружка. Някой ми пусна мухата , че ако взема по-къс ремък мога да ползвам шайбата на водната помпа (понеже е на ексцентрик) за обтяжна, някой запознат ли е с такъв случай, сиреч да не слагам обтяжна ролка!
    Това може да стане само на 1.6 8V По старите кадети е така ,след това същият мотор вече е с обтяжна ролка! Сваляш 2-те помпи и сравняваш...мериш...и дано имаш късмет

Коментар

Mаслената помпа за 2.2,в евро 07 струва 115 лв.Англииска,моята я купих от Плевен

Коментар

Колега да събудя молко темата.Какво стана с ремонта на мотора,докаде стигна със събирането на части?

Коментар

Колеги най-после намерих време да споделя. Та значи голям късмет искарах с помпата 113 лв. от евро07, утре трябва да си взема главата и да почвам да събирам. Като цени: комплект ролки и ремък- 150 лв., г-ра глава-28 лв., болтове глава-25 лв., г-ра клапани-10 лв., семеринги кол. и разпр. валове-26 лв., клапани-152 лв., водачи- 64 лв., водна помпа-50 лв.,труд за главата-70 лв., общо:688 лв..
          Ето ималко снимки на последствията:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 010.jpg
Прегледи:1
Размер:84.0 КБ
ID:5326525Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 011.jpg
Прегледи:1
Размер:114.9 КБ
ID:5326526

Коментар

Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнение
            Колеги най-после намерих време да споделя. Та значи голям късмет искарах с помпата 113 лв. от евро07, утре трябва да си взема главата и да почвам да събирам. Като цени: комплект ролки и ремък- 150 лв., г-ра глава-28 лв., болтове глава-25 лв., г-ра клапани-10 лв., семеринги кол. и разпр. валове-26 лв., клапани-152 лв., водачи- 64 лв., водна помпа-50 лв.,труд за главата-70 лв., общо:688 лв..
            Ето ималко снимки на последствията:
            [ATTACH=CONFIG]393619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]393620[/ATTACH]
            Продължавай с детайлите и цените и снимките ако обичаш колега.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Малко свежа информация за Опел Синтра 2.2 i= Опел Фронтера 2.2i с балансиращи валове(има разлика при зацепване на бензин и нафта на тези валове).Цени(Хасково)-основни лагери+биелни 100лв,семеринги на к.вал 25лв.Шлайф на к.вал 1 ремонт в АРЗ Първомай(Пловдивско)42лв.Само свалене и качване на двигател -200лв.

Коментар

Здравейте, от вчера съм собственик на Фронтера 99 с двигател 2,2 екотек. Понеже по-нагоре стана въпрос, че на Синтрите е същия мотор - въпросът ми е някой да ли знае случайно дали са еднакви водните радиатори? Оказа се, че в автокъщата са го маскирали. Сцепен е пред капачката?
                Търся тук в Русе - засега не намирам, но май се говори за цифромания.
                Бих помолил колегата Maxx за координати и евентуално среща!
                Не му е мястото в тая тема, май, на въпроса ми - моля за извинение: все още не съм изчел всичко!!!!!

Коментар

Здравей,там радиатора подлежи на ремонт.Моят е лепен точно там,сега тече от друго място. Горната гарнитура на пластмасата,където при теб е пукнато и където зопочва алумина има гарнитура,на мен започна да ми тече сега от там и това подлежи на ремонт.Човекът,който ще ми направи този ремон ми дава гаранция.Иначе сумата за нов радиатор е колкото един запазен Голф 3 -1300лв

Коментар

Радиатора от лек автомобил, Синтра или каквото и да е друго няма да свърши работа. При фронтерата двигателя е много по-натоварен и охлаждането е различно. Радиатора е с по-голям обем и форма. Трябва да се търси от фронтера с този двигател.
                    no signature no problems

Коментар

Човека в Княжево,дето прави алуминиеви казанчета ,няма ли да свърши работа?Като си спомням,че за моята ОФА в софия ауто поискаха 1050 лв,като нищо и този ще е в този порядък.Нисенс -600 лв.Ако става със смяна на казанче-150 ппреди три год ,сега не зная и куриер пак ще е по евтино
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Както казах малко по нагоре радиаторът струва 1300лв и се предлага единствено оригинал,няма дубликат,не става от друг автомобил,както не става от дизел или Фронтера А. Само радиаторът на Фронтера Б V6 е същия бензин. Нашата система на охлаждане е без разширител цялото натоварване по охлаждането се поема от радиатора налягането в системата е1.5-1.8 атмосфери. Разширителният съд при Фронтера Б бензин е отворен и не е под налягане служи само за един обикновен компенсаторен резервоар.Лично аз не открих радиатор в която ида е морга,явно е доста дефецит.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X