Обява

Свий
Няма добавени обяви.

замяна на автоматична ск. кутия с ръчна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• замяна на автоматична ск. кутия с ръчна?

става въпрос за фронтера Б 32, бензин - някой знае ли дали е възможно и дали си струва при проблем с автоматика?
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

От: замяна на автоматична ск. кутия с ръчна?

Струва си да си оправиш автомата. Смяната с ръчна е секс, който няма да ти хареса. Просто не е plug&play.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      става въпрос за фронтера Б 32, бензин - някой знае ли дали е възможно и дали си струва при проблем с автоматика?
      Aко хвърляш автомата обади се нямам нищо против да имам един резерва.
      Какво му е на автомата, че чак да искаш да слагаш ръчни?
      no signature no problems

Коментар

диагнозата не е установена, както и евентуалната цена на ремонта. признаците са превключване с удар и потегляне с удар - все едно ако си с ръчни отпускаш съединителя много рязко. и чисто субективно превключва на много по-високи обороти от колкото ми се струва нормално.

п.п. колата не е моя а ми предлагат да я купя, но като цяло предпочитам 5 ръчни скорости вместо 4 скоростна автоматична и ремонтирана, та затова разпитвам по темата.
        п.п.2 - колата е 3.2 бензин, че гледам нещо съм я убъркал в първия пост.

Коментар

Аз също съм си задавал този въпрос и ще ми е интересно да науча в какъв филм ще се впусна,ако и аз реша да сменям автомата с ръчка въпреки,че става въпрос за Тойота.

Коментар

От къде си?
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

мдааа явно кутията е пътник, ма щом превключва изобщо значи има живот в нея и ремонта няма да е безумен. А за ръчни ти трябва самата кутия, кардан и там скоби стойки тампони май не съвпадат а и помпа за съединителя абе като се помисли ще излезе колкото ремонта.

П.с аз винаги съм предпочитал да отворя нещо и да го ремонтирам отколкото да чакам да се счупи и да му треперя кога ще стане. Тия кутии са много яки и ако я ремонтираш и подържаш добре ще изкара повече от ръчната.
              no signature no problems

Коментар

от София съм.

абе тая 4-скоростна кутия като цяло не ме кефи - само прави колата мудна и вдига разхода. Затова се замислям вместо ремонт нова с ръчни. Но явно няма смисъл.

п.п. джипката все още не съм я купил - само съм я тествал и това изскочи (то си се знаеше де)

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  ...трябва самата кутия, кардан и там скоби стойки тампони май не съвпадат а и помпа за съединителя абе като се помисли ще излезе колкото ремонта.
                  А маховик, съединител педали не му ли трябват? Аз искам и другата джипка да си направя автомат
                  Ако е в ред автоматът, нито е по-тромава, нито гори повече. При него нямаш скапващ се съединител, който да ти вгорчава живота на всяка дълбока локва. Само дето не става да я палиш с бутане.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    А маховик, съединител педали не му ли трябват? Аз искам и другата джипка да си направя автомат
                    Ако е в ред автоматът, нито е по-тромава, нито гори повече. При него нямаш скапващ се съединител, който да ти вгорчава живота на всяка дълбока локва. Само дето не става да я палиш с бутане.
                    ей верно бе.... значи отиде над 2500 лв.
                    Ти нямаше ли Исузу? сменяте си карантиите и всички са щастливи
                    no signature no problems

Коментар

Re: От: замяна на автоматична ск. кутия с ръчна?

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      ей верно бе.... значи отиде над 2500 лв.
                      Ти нямаше ли Исузу? сменяте си карантиите и всички са щастливи
                      Аз мисля да слагам Паджерски v6, барабар с хавтомата.
                      Неприятното е, че и мостовете май ще са Паджерски, предвид, че предният диф е от другата страна.
                      От друга страна - що ли ми трябва да развалям работеща кола

Коментар

Смяната е възможна, струва около 3000лв с труда и частите (втора употреба)

Имах такова реално предложение това лято но не се възползвах, понеже предпочитам автомата и си го стегнах.
                        Все пак да уточня че моята е дизелова а не бензинова и е възможно да са различни цифрите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X