Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за по-удобна задна седалка на фронти...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за по-удобна задна седалка на фронти...

Става въпрос за фронти кб а, знае ли някой от вас от каква кола-джип, мога да сложа по-комфортна задна седалка без много преправяния Няколко пъти возя хора за дълги разстояния и ми казват че седалката отзад не е удобна (конкретно облегалката е неудобната) и са се чуствали като в градския транспорт, идеи някакви, също така да се има и предвид да има опция да се сваля облегалката както на оригиналната та като ми потрябва по-голямо пространство за багаж да я свалям?
    Приятен ден колеги!
    Последно редактирано от Еделвайс; 03-11-11, 13:34.

От: Питане за по-удобна задна седалка на фронти...

Колега точно по въпроса ти няма да мога да ти дам отговор!Но....се съмнявам че каквато и да сложиш ще е мн по добре.
    Казвам ти го като човек който 5 години с такава фронтера и 5 човека в нея съм обикалял къде ли не по България
    включително и като пасажер на задната седалка.Пробвал съм с подлагания на одиала, дунапрен и си е все тая!
    А усещането на задния мост под гъ.ът ....... и аморесиори да сложиш пак ще си е неприятен!Ако го направиш с дунапрен
    така че да стане горе долу удобно то шанса возещият се отзад да си удря главата в тавана дори на по малки препятствия
    (като леганали полицаи) се увеличава многократно!!! ОТ ОПИТ ГО ЗНАМ!Но Все пак ти желая успех в начинанието!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Не мисля, че има много варианти за подобрение. За комфортно пътуване на дълъг път с хора и багаж решението е едно - дълга база ...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ти да не си возил ТЪЩАТА !? Тя и в Бентли да я качиш пак ще се оплаче ! Иначе - на теб как ти е седалката ? Ако е добре нищо не пипай ! На който не му е удобно - да търси друг транспорт !
        ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

На Фронтера независимо дълга, или къса база проблемът на задната седалка е един-поставена е много ниско над пода.Ако се повдигне оригиналната, или се сложи друга по-висока тогава пък возещите се отзад ще си удрят главите в тавана...
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            На Фронтера независимо дълга, или къса база проблемът на задната седалка е един-поставена е много ниско над пода.Ако се повдигне оригиналната, или се сложи друга по-висока тогава пък возещите се отзад ще си удрят главите в тавана...
            Май не си се качвал в къса фронтера А ? задната седалка е много високо и при влизане и излизане пътниците си удрят главата в средната греда. Под седалката е нишата за резервоара. Само качването и слизането е неудобно, иначе отзад е много уютно и комфортно. Возил съм многократно по 3-ма пътници отзад по много километра и никой не се е оплакал от дискомфорт. Колегата пуснал темата да смени пътниците, по-евтино ще е.
            no signature no problems

Коментар

Малко спам... Като ви чета мненията ви, определено ще е най-добре и лесно просто да сменя пътниците

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Май не си се качвал в къса фронтера А ? задната седалка е много високо и при влизане и излизане пътниците си удрят главата в средната греда. Под седалката е нишата за резервоара. Само качването и слизането е неудобно, иначе отзад е много уютно и комфортно. Возил съм многократно по 3-ма пътници отзад по много километра и никой не се е оплакал от дискомфорт. Колегата пуснал темата да смени пътниците, по-евтино ще е.
                За дълъг път си прав . Дори (за сведение на Бенца ) разстоянието между двете седалки е доста по-голямо то леката ми кола МБ. Нещо повече : това е един от редките случаи , когато в джип можеш да си изпънеш и кръстосаш краката . Е поне аз (с ръст 176 см.).
                Обаче в гората : пътникът на задната седалка си удря главата много по-често в тавана , отколкото при качване и слизане ! Поне при моето каране . Затова на синът ми (той почти винаги е "прецакан " да се вози отзад по черни пътища и липса на такива ) , му купих една мека кожена танкистка каска от една разпродажба . Къде на шега , къде не , взе да я слага редовно при преходи по черно .... с други думи : просто няма смисъл от смяна на задната седалка .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

След като за пореден път ми се оплакаха от задната седалка при дълъг път, разбрах кое е било неудобството и то е че няма къде да си отпуснеш главата назад, както беше при жигулските предни седалки едно време, та ми се върти една идея в главата да купя 2 бр. само облегалките като тези от предните седалки на фронти заедно с основите им и да измисля някакви планки които да завинтя на задната седалка и да мога да ги свалям при нужда, идеи за закрепване да дадете на това при монтаж отзад:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:310520142569.jpg
Прегледи:2
Размер:106.1 КБ
ID:5592665

Коментар

Виж дали няма да можеш да насадиш седалка от дълга база. Тя си има облегалки.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Виж дали няма да можеш да насадиш седалка от дълга база. Тя си има облегалки.
                      Мислил съм и за този вариант но понеже често ми се налага да сгъвам задната седалка при по-голям багаж, мисля че ще пречи на механизма да ги сгъвам ако сложа от дългата база, та затова се сетих за варианта само с облегалките, чалъма ще е подходящ механизъм-стойка как да направя за да мога да ги фиксирам и свалям при сгъване на задната седалка

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        След като за пореден път ми се оплакаха от задната седалка при дълъг път, разбрах кое е било неудобството и то е че няма къде да си отпуснеш главата назад, както беше при жигулските предни седалки едно време, та ми се върти една идея в главата да купя 2 бр. само облегалките като тези от предните седалки на фронти заедно с основите им и да измисля някакви планки които да завинтя на задната седалка и да мога да ги свалям при нужда, идеи за закрепване да дадете на това при монтаж отзад:
                        По–скоро проблемът с неудобното пътуване е свързан с положението на краката. Подът е много плитък и седалката е почти наравно с него и оттам няма как да си отпуснеш крачетата. А и самата седалка е много тънка и твърда.
                        Не мисля, че ще решиш проблема с подглавници.
                        Виж по-скоро дали не можеш да присадиш от Б къса база.

Коментар

Специално питах кое е некомфортното отзад и ми каза главно за липсата на подглавници, би ли ми казал каква е разликата на задната седалка между фронтера А и Б - КБ, не знаех че имат разлики?

Коментар

При ОФБ КБ задната седалка фабрично си е с "подглавници". Захващането на самата седалка към купето, предполагам е идентично с ОФА.
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                              Мислил съм и за този вариант но понеже често ми се налага да сгъвам задната седалка при по-голям багаж, мисля че ще пречи на механизма да ги сгъвам ако сложа от дългата база, та затова се сетих за варианта само с облегалките, чалъма ще е подходящ механизъм-стойка как да направя за да мога да ги фиксирам и свалям при сгъване на задната седалка
                              То и на дългата база седалките се сгъват. Не мисля, че ще стане от къса ОФБ, защото има голяма разлика в купето. Но пък няма невъзможни неща. Най-малкото може да се сравни и обмисли.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X