Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за странно поведение на фронтера Б тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• питане за странно поведение на фронтера Б тди

Днес фронтерата ми направи следният номер,когато натисна рязко газта преди да започне да набира се форсира сякаш съм натиснал съединителят за момент.Усещането е супер неприятно особенно ако изпреварваш.Някакви идеи какво може да е.
    Jeep Гранд Чероки 3.1

От: питане за странно поведение на фронтера Б тди

Много е вероятно, да е точно съединителя.

Коментар

Съединител, дали изтънял феродов или омекнал притискателен диск, като свалиш кутията ще видиш.
      По-добре за джоба е да е феродов, притискателния не винаги заминава с него, особено ако не е надран огледалния диск.

Коментар

Типична картина при приплъзващ съединител - демек : заминал феродов диск.
        При добро стечение на обстоятелствата има случаи на няколко смени на последния , без подмяна на притискателния . Зависи от "шифьора"
        Във всеки случай разглобяването и дефектовката са задължителни и то без отлагане ! Както спомена Макс , при отлагане на мероприятието , вероятностат от надиране на огледалния диск нараства значително , а при днешните цени на резервни части .....
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря за диагностиката,наистина феродовият диск си беше отишъл.Най вероятно съм го доупекъл с тегленето на един гранд
          Другите атрибути бяха добре.Иначе за информация цял комплект 680лв.
          Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Колега,би ли споделил подробности за смяната на съединителя,марка,сервиз,цени и координати на сервиза и магазина ако не те затруднявам,че и аз съм за смяна.Става дума за София,за същата Фронтера.

Коментар

Re: питане за странно поведение на фронтера Б тди

За начало, предвид че е леко хладничко за сваляне на СК, опитай да отпуснеш привода на съединителя, така че вилката да има някаква хлабина. Ако е пренатегнат може да боксува и с ненапълно износен диск. С повече късмет може да изкара до пролетта. Може и повече, ако не си го опекъл вече.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ще споделя,само незнам дали сервиза ще ти е от полза защото е в Варна.Само феродов диск не можах да намеря за това ми го наковаваха ферододо ,цена 70лв.За самата смяна за работа 150лв.При мен се оказа ,че всичко останало е о.к. и съм опекъл феродото най вече от глупост
                Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Да позная ли кога го опече а? Като вадихме Черока от дупката на Осеново!
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Благодаря колеги.

Коментар

Колеги,възраждам темата само за да питам ОФБ-99г. 2.2 16V X22DTH двигател,дали втората помпа на съединителя е комплект с лагера или не е.Купих комплект на ЗАКС и в него не е.Четох из форума но не намерих категоричен отговор.Утре отивам на майстор да го сменям и ме е страх да не се окаже че не съм купил точния комплект.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X