Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера проблем диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера проблем диференциал

Здравейте , става въпрос за Фронтера А 93г, преди няколко дена докато карах ,в един момент кола спря изведнъж все едно затегна диференциала.. след малко проби напред назад се оправи и тръгнa ,но после я качих на канал да огледам ,вдигнах едната гума не се чуват странни шумове ,но когато хвана с ръка кардана и го въртя на ляво на дясно ми се струва че хода който прави е прекалено голям около 5см.. това дали е нормално?
    от кал не се пази:)

От: Фронтера проблем диференциал

Първоначално публикуван от wheell Преглед на мнение
    ...но когато хвана с ръка кардана и го въртя на ляво на дясно ми се струва че хода който прави е прекалено голям около 7см.. това дали е нормално?
    Не е. Строшил си зъб или повече от един най-вероятно.
    no signature no problems

Коментар

Ще трябва ремонт,колега. Ако искаш обади ми се да ти дам един съвет 0898757516

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Не е. Строшил си зъб или повече от един най-вероятно.
        Или е разбито леглото на оста на касетата.Оттам също се получава такъв огромен луфт.
        Ако има счупен зъб при движение се чува ритмично чаткане.То е в резултат на преминаването на пиньона през мястото на откъртения зъб на короната.Като се поотнеме газта чаткането намалява.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          Или е разбито леглото на оста на касетата.Оттам също се получава такъв огромен луфт.
          Ако има счупен зъб при движение се чува ритмично чаткане.То е в резултат на преминаването на пиньона през мястото на откъртения зъб на короната.Като се поотнеме газта чаткането намалява.
          Нещо бъркаш. Как ще се разбие леглото на оста а лагера ще остане здрав?
          По-вероятно е да е паднала циментацията и да е изядена короната и зъбите са станали остри.
          no signature no problems

Коментар

Нещо бъркаш. Как ще се разбие леглото на оста а лагера ще остане здрав?
            По-вероятно е да е паднала циментацията и да е изядена короната и зъбите са станали остри.
            При мен беше точно това проблема:оста на касетата беше на две и леглото и беше разбито.Имам някъде из компа снимки,но нещо сега не ги намирам.
            Последно редактирано от Янко Желязков; 03-11-11, 00:38.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              При мен беше точно това проблема:оста на касетата беше на две и леглото и беше разбито.Имам някъде из компа снимки,но нещо сега не ги намирам.
              аха искаш да кажеш самата касета... аз разбрах леглото на лагера в самия кожух на дифа.
              no signature no problems

Коментар

аха искаш да кажеш самата касета... аз разбрах леглото на лагера в самия кожух на дифа.
                Да,точно това имах в предвид колега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X