Здравейте , става въпрос за Фронтера А 93г, преди няколко дена докато карах ,в един момент кола спря изведнъж все едно затегна диференциала.. след малко проби напред назад се оправи и тръгнa ,но после я качих на канал да огледам ,вдигнах едната гума не се чуват странни шумове ,но когато хвана с ръка кардана и го въртя на ляво на дясно ми се струва че хода който прави е прекалено голям около 5см.. това дали е нормално?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фронтера проблем диференциал
Свий
X
-
От: Фронтера проблем диференциал
Първоначално публикуван от wheell Преглед на мнение...но когато хвана с ръка кардана и го въртя на ляво на дясно ми се струва че хода който прави е прекалено голям около 7см.. това дали е нормално?no signature no problems
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеНе е. Строшил си зъб или повече от един най-вероятно.
Ако има счупен зъб при движение се чува ритмично чаткане.То е в резултат на преминаването на пиньона през мястото на откъртения зъб на короната.Като се поотнеме газта чаткането намалява.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнениеИли е разбито леглото на оста на касетата.Оттам също се получава такъв огромен луфт.
Ако има счупен зъб при движение се чува ритмично чаткане.То е в резултат на преминаването на пиньона през мястото на откъртения зъб на короната.Като се поотнеме газта чаткането намалява.
По-вероятно е да е паднала циментацията и да е изядена короната и зъбите са станали остри.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеНещо бъркаш. Как ще се разбие леглото на оста а лагера ще остане здрав?
По-вероятно е да е паднала циментацията и да е изядена короната и зъбите са станали остри.Последно редактирано от Янко Желязков; 03-11-11, 00:38.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнениеПри мен беше точно това проблема:оста на касетата беше на две и леглото и беше разбито.Имам някъде из компа снимки,но нещо сега не ги намирам.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеаха искаш да кажеш самата касета... аз разбрах леглото на лагера в самия кожух на дифа.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар