Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРУДНО ПАЛЕНЕ И МИРИс НА НАФТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТРУДНО ПАЛЕНЕ И МИРИс НА НАФТА

ЗДРАВЕЙТЕ СЪФОРУМЦИ,
    Откакто стана студено моята фронтерка почна да ми прави магарии. Сутрин след подгряване пали от 2-3 оборота, но веднага гасне. Започва се едно яко въртене и много трудно пали. Проверих подгревните свещи, като дадох на късо от +-са на акумолатора и според мен са наред. Може би от някъде гълта въздух. Когато през деня я загаса за 10-20 мин. без проблем, ама след 1 час престой пак пали трудно. При работа на двигателя откъм врата на водача се осеща мириз на нафта и то не лек. Проверх ГНП-ТО доколкото мога с опипване с ръка но от никъде няма теч. Няма и видимо овлажняване нито по нея нито по тръби филтри маркучи , дюзи и други такива / поне видимо отгоре под кпака/ Някаква идея от къде може да е този проблем.
    2.5TDS 98г.
    Мерси предварително!

От: ТРУДНО ПАЛЕНЕ И МИРИс НА НАФТА

A свещите една по една ли ги проверява ( след разкачване на общата им захранваща шина ), или заедно?
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Аз имам същият проблем, но не остава време и време (ако времето е пари) да го реша. Провери всяка една от свещите, ако работят и всичко друго си е наред, не пуши, не гори масло и т.н. Сигурен съм, че една или две дюзи препикават. На мен една и само прекъсва. Но в сервиз ми казаха, че трябва или да се оттървам от колата или да и правя основен ремонт. Та комшията е карал 20 + години руски дизели и само като видя за какво става на въпрос, ми каза истинската причина. Та затова си мисля, че е така. Успех в решението?
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Диагностиката е елементарна. Щом мирише, значи тече от някъде. Намираш от къде и го отстраняваш. Ако не се оправи паленето, мериш компресия. От там нататък е ясно.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Много кофти колеги,
          Днес е хубаво времето и залягах отдолу. До колкото видя си е от нафтовата помпа.
          Много, много кофти. Не мога да видя обаче дали е от горен или долен капак или откъде е. Ако е от горния капак по-малко беля ремонтира го един майстор за 140-160лв. Прави ми го вече преди 2г. Утре съм при него, пък ще видим

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X