Тъ от известно време се появи този проблем C20NE е двигателя пали малко трудно на бензин до 2-3 хиляди оборота няма никви проблеми и след това изведнаж умирачка натискаш педала до дупка а оборотите падат до 800 . Бензиновата помпа я сменях преди 6 месеца барабар с филтъра и не са минали 50 литра през тях ... но нормално се усъмних във филтара за това го смених , ефект ниакъв ... реших да закача един монометър след помпата паля колата 3-4 атмосфери давам газ до 3000 оборота не пада под 3 атм след 3000 главоломно до 0.5 ... моля за помощ предполагам че е проблема е в кръглата джаджа която се води някакъв регулатор на налягане който криво ляво разбрах как работи но не намерих други теми за него ...изключвам запушване на дюзите защото не мисля че може едновременно сички да се запушат изведнъж и то еднакво ..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Липса на мощност (налягане) на бензин ....
Свий
X
-
От: Липса на мощност (налягане) на бензин ....
Хм, на мен ми намирисва на недостатъчин дебит на помпата.Ако се загледате из справочниците има много помпи по 3 бара,но със различен дебит на захранване. След 3000 оборота явно гърлото на маторя зяпва, а няма кой да му сложи достатъчно в устата!
Другото е нещо да се прецаква вакуумното управление на регулатора, ама трябва да погледна на живо как беше организирана цялата работа.
За мен повече клони към грешна помпа, един колега от Варненската група бе пострадал по абсолютно същият начин, след замяна съ правилната помпа нещата се успаха!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
-
да де ама работата е че с тая помпа работеше перфектно .... не един път съм карал по 5-10 км на бензин с нея ... иначе каето турих пръста на щуцера вакум си прай ся точно колкото тряа ли е няма как да разбера ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнениеда де ама работата е че с тая помпа работеше перфектно .... не един път съм карал по 5-10 км на бензин с нея ... иначе каето турих пръста на щуцера вакум си прай ся точно колкото тряа ли е няма как да разбера ...
Може и цедката на самата помпа да се е запушила и при нужда от по-голям дебит гориво, да не се получава нормално хранене на двигателя.
Да не те учудва малкия пробег след монтажа й и последвалите проблеми, въобще даже.
Коментар
-
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеХи, при мен намерих нещо подобно на тоалетна хартия върху цедката на самата горивна помпа, та ако имаш възможност погледни да не са ти направили и на тебе тоя номер на някоя бензиностанция.
Коментар
-
е не с лошо , последния път като свалих резервоара се заклех , че ако пак ми се наложи тая кола бензин повече няма да види , разбрах че с пачване на краче 2-8 на релето мога да измеря дебита но какви стойности трябва да гоня литър / време ? другото което разбрах че ако стисна маркуча на обратния бензин с клещи ще изолирам работата на регулатора ...иначе забих амперметър на мястото на 6ти предпазител и държи 4 ампера стабилно което ми се вижда правдоподобно а и ме навежда на мисълта че не се мъчи хайванската помпъ .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнениее не с лошо , последния път като свалих резервоара се заклех , че ако пак ми се наложи тая кола бензин повече няма да види , разбрах че с пачване на краче 2-8 на релето мога да измеря дебита но какви стойности трябва да гоня литър / време ? другото което разбрах че ако стисна маркуча на обратния бензин с клещи ще изолирам работата на регулатора ...иначе забих амперметър на мястото на 6ти предпазител и държи 4 ампера стабилно което ми се вижда правдоподобно а и ме навежда на мисълта че не се мъчи хайванската помпъ .
Коментар
-
"Гледането на цедката на помпата при Фронтерите е доста тъп филм, в който свалящия бъкела си го намира всякак."
Може да трудоемко за проверка, но на мен са ми го правили този номер на едната ми кола и от това беше изгоряла помпа. Аз поне налепите ги определих , като тоалетна хартия.
Коментар
-
Само да доуточним за протокола, казваш че си сменял помпата и то скоро?
А случайно да е от "известната" марка МИИТ енд ДОРИА? Щото ако е така от сега ще ти кажа какво е станало!!!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Сменях я тая пролет ся точно кфа марка е била няма как да се сетя купих я от Evro 07 за около 120-30лв . тя имаше и други изпълнения ама нали всяка крушка си има опашка по едно време беше спряла да работи после магически си тръгна пак макар да проверих цялата инсталация до нея ....и всичко си беше наред .. нз нз като сваля ще видя и ще докладвам
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнениеСменях я тая пролет ся точно кфа марка е била няма как да се сетя купих я от Evro 07 за около 120-30лв . тя имаше и други изпълнения ама нали всяка крушка си има опашка по едно време беше спряла да работи после магически си тръгна пак макар да проверих цялата инсталация до нея ....и всичко си беше наред .. нз нз като сваля ще видя и ще докладвам
Но не хвърляй цялата вина на помпата, бензина ни също не лъже хич и прави чудеса с не твърде качествени изделия, които в други държави биха работили пъти повече време/пробег.
Общо взето, композиция, не че ще ти е по-леко свалянето на бъкела от тези писанки.
Коментар
-
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеХи, при мен намерих нещо подобно на тоалетна хартия върху цедката на самата горивна помпа.Последно редактирано от sony bono; 10-10-11, 09:11.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнениеМм колкото и да не ми се искаше явно ще свалям бъкела , туко що засичах дебита 500мл за 4 минути направо си ми мирише на нередно ....ще пиша като го разчепатя кфо е било ...Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар