Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Frontera B 2.2 DTL - Какъв антифриз?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Frontera B 2.2 DTL - Какъв антифриз?

Здравейте!

Бих искал да споделите какъв тип антифриз ползвате "син" или "червен".
    Ясно е, че червения е по-добрия, но на места споделят, че за по-старите коли е по-добре синия, заради уплътнения, които могат да протекат...
    Въпросът дали Фронтера Б е от "по-старите" или е от "по-новите "??)
    Намирам, че антифризът трябва да отговаря на спецификация на Опел GME L 6 368, но това кой антифриз означава....?

С поздрав,
    Юлий
    TOYOTA LAND CRUISER 120
    OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
    YAMAHA TDM 850 4TX

От: Frontera B 2.2 DTL - Какъв антифриз?

Моята 2.2 DTI си дойде с червен, разликата е, че червеният е синтетичен и смазочните му функции са в норма до 5-тата година. А зеленият е полусинтетичен и трябва да се сменя на 2 години. Ако ще го сменяш изцяло си купи "антигел". Тук в форума някой разправяше как преди време се гелосал антифриза в предният радиатор при -20 С една зимна нощ докато е карал и за малко да прегрее мотора....
    LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
      Моята 2.2 DTI си дойде с червен, разликата е, че червеният е синтетичен и смазочните му функции са в норма до 5-тата година. А зеленият е полусинтетичен и трябва да се сменя на 2 години. Ако ще го сменяш изцяло си купи "антигел". Тук в форума някой разправяше как преди време се гелосал антифриза в предният радиатор при -20 С една зимна нощ докато е карал и за малко да прегрее мотора....
      Или антифриза не му е бил стока или е бил доста разреден карам със син на -40 проблеми съм нямал но както казва колегата подмяна на всеки 2 години.
      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Моята я взех със син, но може и тук да са го сменяли, защото беше карана 6м в България.
        От две години я карам и го сменях на два пъти частично заради термостата. Сега съм решил да го сменя целия и затова питам.
        TOYOTA LAND CRUISER 120
        OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
        YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Мойта е с червен 2,2 98г. Незнам дали е нова или стара но смятам с такъв да си я карам!До сега несъм имал проблем с това че е с червен!Държи си се нормално само където цената е малко по........нагоре но........не е проблем за умиране!
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

Според няма значение син или червен.Важното е да е истински,щото концентрата е прозрачен и след разреждане мога да си го оцветя и в оранжево,ако искам.Затова си купи антифриз от утвърден производител или поне от сигурен източник...

Коментар

Предната зима сменях охл.течност налях GlycoShell Longlife -4л. концентрат оцветен в червено.
              http://www.shell59.ru/collection/Ant...entrate-4L-G12

Коментар

HEPU G12+ (разбирай - червен). I.G.O.L, пак G12+.

След едногодишна употреба в тераното (изцяло чугун, тук-там някой алуминиев чарк), при смяната на водна помпа изтече в състоянието, в което го сипах - никакви отлагания. А двигателя отвътре блестеше - старата помпа мога да я продам като нова без никакъв проблем.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на всички за отговорите.
                  В събота отидох до Дженеръс Ауто - смених антифриза с "червен" /по-скоро оранжавее/ и спирачната течност. И двете течности са на GM.
                  TOYOTA LAND CRUISER 120
                  OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
                  YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Първоначално публикуван от caesar77 Преглед на мнение
                    Благодаря на всички за отговорите.
                    В събота отидох до Дженеръс Ауто - смених антифриза с "червен" /по-скоро оранжавее/ и спирачната течност. И двете течности са на GM.
                    Колко пари ти излезе това разглезване?
                    Цена на течности и цена на труд ако може да споделиш?
                    no signature no problems

Коментар

То вярно си е живо разглезване
                      По принцип бях планирал смяна на спирачна течност и като ми казаха за промоцията за антифриза реших да не се разправям с промивката)

Та ето и цените по фактура (без ДДС, че ме мързи за всяко нещо да го смятам )
                      Промивка охл. с-ма : 24
                      Антифриз + смяна: 40 (цената на 1л концентрат е 9.70)
                      Спирачна течност: 24
                      Смяна спирачна течност: 24

Иначе персонала в Дженеръс Ауто беше много отзивчив, даже докато бях още в София видях, че спирачната течност беше спаднала до минимума и се върнах до сервиза и хората ми доляха и ми дадоха малко за из път)) Та тия дни като сменям задните накладки най-вероятно да се вдигне нивото.

Преди това се опитах да си запазя час в София Ауто ама ония се чудят как да си гонят клиентите, явно хич не им се работи.
                      TOYOTA LAND CRUISER 120
                      OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
                      YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X