Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОДНА ПОМПА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВОДНА ПОМПА

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ, ДНЕС ЗАБЕЛЯЗАХ ЧЕ НА МОЯТА ТДИ 94г.ИМА ЦИРКУЛАЦИОННА ПОМПА ПРЕД РАЗШИРИТЕЛНОТО КАЗАНЧЕ, ИЗВАДИХ ЗАХРАНВАЩАТА БУКСА И Я СВЪРЗАХ С АКУМУЛАТОРА, ЗАПОЧНА ДА ХВЪРЛЯ АНТИФРИЗ В КАЗАНЧЕТО,ЗНАЧИ РАБОТИ АМА КОГА СЕ ВКЛЮЧВА САМА И ЗА КАКВО СЛУЖИ СЕ НАДЯВАМ ДА НАУЧА ОТ ВАС . БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО В АВАНС. А СЕТИХ СЕ ЧЕ НЕ ЗНАМ ОТ КЪДЕ СЕ ТОЧИ АНТИФРИЗА НА ТДИто ЩОТО ЕДИН ПРИЯТЕЛ МИ КАЗА ЧЕ Е ДОБРЕ ДА ГО ПРОМИЯ, ДАЙТЕ ЕДНО РАМО, МОЛЯ

От: ВОДНА ПОМПА

Циркулационната помпа е предвидена да работи когато загасиш двигателя,а температурата му е още висока.Тогава тази помпа почва да върти охлаждащата течност вместо водната помпа.Моята не съм я чувал да работи,макар че съм се ослушвал лятото....По въпроса за източването на антифриза - имаш пробка на долното казанче на радиатора.Загряваш,докато отвори термостата и отваряш пробката.

Коментар

То и аз наскоро разбрах, че имам такава помпа и я тествах по същия начин, но никога не съм я чувал да се включва. Обаче преди да изгася мотора, винаги го изчаквам да поработи няколко минути на място и стрелката да слезе надолу ако е достигнала макс. работна температура. Това го правя и с бензинови коли.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря ви за съдействието колеги,бъдете ЗДРАВИ!

Абе, нещо не мога да я открия тази пробка за антифриза
        Последно редактирано от maxxx; 15-09-11, 13:26.

Коментар

При мен пробката е под дифузьора,ама за по-голяма сигурност ще погледна утре...

Коментар

Ако може да обясните защо трябва да се загрее дотолкова, че да отвори термостата? Отворен, или затворен-не оказва влияние на източването на антифриза.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Отворен точиш и доста от двигателя и парното.Има си дупчица на него по принцип но все пак...
              BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Ако може да обясните защо трябва да се загрее дотолкова, че да отвори термостата? Отворен, или затворен-не оказва влияние на източването на антифриза.
                Бе тя опелската техника се подчинява на съвсем други закони,къде си тръгнал ти със своя "сузуки" светоглед.
                Тук се борави с ирационални числа,а пък и "ПИ" употребяваме ,поне няколко пъти докато изтакаме антифриза.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

При мен като дам контактен, помпата почва да върти .После спира.Не съм я чувал да върти като изгася мотора, а има логика точно тогава да върти!

Коментар

Колеги,перката за охлаждане на двг. ми е свързана с прекъсвач който е на арматурното табло. Според вас ако свържа тази въпросна помпа към перката, и да включвам двете едновременно правилно ли ще е,щото циркулационната помпа не се включва дори и когато стрелката на термометъра стигне червения сектор.

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
                      Колеги,перката за охлаждане на двг. ми е свързана с прекъсвач който е на арматурното табло. Според вас ако свържа тази въпросна помпа към перката, и да включвам двете едновременно правилно ли ще е,щото циркулационната помпа не се включва дори и когато стрелката на термометъра стигне червения сектор.
                      няма да е добре защото в системата ще имаш вече работеща помпа и ще затрудниш движението на охлаждащата течност. По-скоро направи едно реле за време с температурен датчик да я пали като загасиш мотора и да работи примерно 1 минута.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        няма да е добре защото в системата ще имаш вече работеща помпа и ще затрудниш движението на охлаждащата течност. По-скоро направи едно реле за време с температурен датчик да я пали като загасиш мотора и да работи примерно 1 минута.
                        ...или релето да е свързано с датчик за температура
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                          ...или релето да е свързано с датчик за температура
                          a да това е задължително, няма смисъл да пали всеки път ако температурата не го изисква, не го написах щото е съвсем логично
                          no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X