Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянно работеща перка на климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Постоянно работеща перка на климатик

Здравейте колеги , може ли някой да ми даде съвет ?
    Имам ОФА 2,0 с климатик . От известно време перката на климатика си върти постоянно , без значение дали е включен или изключен климатика. Прави го постоянно , дори и сутрин при палене на студен двигател и изключен климатик.

От: Постоянно работеща перка на климатик

Първоначално публикуван от Paul Преглед на мнение
    Здравейте колеги , може ли някой да ми даде съвет ?
    Имам ОФА 2,0 с климатик . От известно време перката на климатика си върти постоянно , без значение дали е включен или изключен климатика. Прави го постоянно , дори и сутрин при палене на студен двигател и изключен климатик.
    Ако си с вискомуфа въртенето на ел. вентилатора на климатика е нормално при това без да отива захранване до нея!Всъщност тя се увлича от въздушната струя на перката зад радиатора и създава впечатление, че е включена.
    Най добре е да пишеш коя година ти е джипа и въобще дали е с виско или електрически вентилатор и още, при подаване на контакт преди да запалиш ДВГ-то перката на климатика работи или не?

Коментар

Релето може да е.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Датчика за температура също, той управлява и перката за климатика.
        no signature no problems

Коментар

Не е с висока муфа , с ел перка съм , двигателя е X20SE , пропуснах да го спомена.
          Не работи преди запалване на двигателя.
          Последно редактирано от Paul; 01-08-11, 22:28.

Коментар

Днес изкючих климатика от бюшончето и перката престана да се върти , цял ден си карах така , вечерта поставих бушона , запалих и всичко си бе нормално , когато се включи климатика - перката се включва и изключва , при изключен климатик - перката не работи . По едно време ми даде компа , че има някаква грешка но лампичката изгасна и поне час каране из София след това всичко си бе наред. Май ще трябва да го проследя повече време за да се разбере от какво е.

Коментар

ТРВ-то. Това е един датчик за налягане на фреона с 4 извода. Обикновено е 3 степенен - на около 2, 25 и 27 атм. Първата следи за наличие на фреон в системата и ако налягането е по-ниско от предписаното не включва компресора. Втората степен включва вентилатора, а третата изключва компресора за да пази системата от свръхналягане. Може и самото реле на вентилатора да е било залепнало. Ако не прави номера не пипай нищо, само огледай кабелите за евентуални проблеми.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X