Здравейте колеги,проблема е следния,още като взех Фронтерата ми направи впечатление че като загася двигателя за секунда се чува едно тракане,мислех си че е нещо по заглушителната система и от вибрацийте трака. Да ама се оказа че нещо в самия мотор си трака,качихме я на подемника и при гасене на двигателя звукът идва от долната част на ДВГ.Като работи на място също претраква, Фронтерата е ТДИ 94г, Много не приятно тракане като фуражомелка,а интересното е че звукът не е постоянен при работещ ДВГ. но при гасене обезателно си дрънка. От какво може да е според вас защото майстора ми каза че старите дизели на Фронтера така си тракали ама според мене това не е отговор.Надявам се да съм описал ситуацията както трябва,само искам да подчертая че звукът не е от ГНП.а от долната част на ДВГ сякаш нещо се е откачило и си трака.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Неприятно тракане при гасене на двигателя
Свий
X
-
От: Не приятно тракане при гасене на двигателя
Прегледайте пак всички тампони, при мен имаше едно тракане при изгасяне на двигателя и при рязко подаване на газ, оказа се че двете гайки които държат тампона на ск.кутия липсват и скоростите подскачат нагоре-надолу, бяха се развили и гайките на тампона на двигателя от едната страна. Звучи като глухо тропане в случаите които съм изброил.
Коментар
-
Каквото и да трака ако си сигурен че идва от двг-то трябва да се отварря но такова нещо като те така си тракат няма. Най добре както ти е писал колегата да поискаш мнение от друг майстор,по- добре да намериш някои доверен.Дано не е нещо сериозно
Коментар
-
Не ми е работата да се обаждам в тема за дизели. Не ги обичам и не им разбирам много :-). Това което искам да кажа е, че е възможно и да е прав майстора - знае ли човек? Намирай същата моторетка и слушай и там. Ако и там си трака....???0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Куздов е с такава Фронтера, не съм го чувал досега да се хвали с дискотека в картера и то открай време.Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнениеНе ми е работата да се обаждам в тема за дизели. Не ги обичам и не им разбирам много :-). Това което искам да кажа е, че е възможно и да е прав майстора - знае ли човек? Намирай същата моторетка и слушай и там. Ако и там си трака....???
Има и други със същите нафтови печки, и те не казват за такива "нормални" шумове в двигателите си нищо.
Коментар
-
Имаме участник познал верните килограми....!Първоначално публикуван от Ognjan Преглед на мнениеОпасявам се да не изтърся някоя глупост,но ако маховика е двумасов(т.е. от сложните с демпферни пружини) може да трака и той.
Най-вероятно трака маховика и не е зле да се провери колко му е свободния ход. Обикновено им се чупят само пружините и придрънкват от време на време, но ако тракането е сериозно, може и да е тръгнал да мре. Обаче нема 'а са пуашиш, Лозан ги лекува."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар