Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б луфт във волана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера Б луфт във волана

Здравейте колеги,става въпрос за луфт който е много неприятен (за мен).За да бъда по точен в обяснението го оприличавам на това все едно не е затегната гайката на волана.Усеща се когато карам по камъни най вече.Кормилната колонка не мърда а само пръта на волана.Някой със съвет,ако е сменял въпросният лагер или втулка в кормилната колонка?

От: Фронтера Б луфт във волана

А рейката как е, най-често луфта идва от там! Оправянето е рециклиране или нова.

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
      Здравейте колеги,става въпрос за луфт който е много неприятен (за мен).За да бъда по точен в обяснението го оприличавам на това все едно не е затегната гайката на волана.Усеща се когато карам по камъни най вече.Кормилната колонка не мърда а само пръта на волана.Някой със съвет,ако е сменял въпросният лагер или втулка в кормилната колонка?
      Колега и аз имам същия проблем. Не съм го оправил, но поне успях да видя къде е проблема. Сваляш пластмасите около волана и там ще видиш, че има 3 болта, подобни на нитове. При мен са се разхлабили, особено единия, но проблемът е, че тези болтове нямат оформени глави за да ги хванеш с ключ или отвертка, ами са със заоблени глави, точно като нит.
      Ще се радвам да прочета решение на този проблем или ще видя някоя свободна събота и неделя да разхвърля всичко около волана и да видя как се махат болтовете и с какво мога да ги сменя. Дано не излезнат усложнения.
      TOYOTA LAND CRUISER 120
      OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
      YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

луфта е в кормилната колона точно зад волана,мисля че луфта е между кормилния прът и това което води кормилния прът в кормилната колона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X