Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новобранец с Фронтера и с въпроси :-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новобранец с Фронтера и с въпроси :-)

Здравейте всички съпритежатели, а също и съфорумци.
    Бързам да поясня, че публикувам това писание след двуседмично търсене на подобна тема във форума, за да не изпадна в ролята на типичния новобранец, който пита без да чете.
    Та значи купих ОФА ДБ 2.8 TDI с проблем виещ диф след 80км/ч (това разбира се разбрах след като я купих :-) карах я градско)
    Както и да е надявах се да са лагери в дифа, оказа се паднала цементация и понеже съм перфекционист стигнах до смяна на дифа. Е понеже не намерих веднага като моя (пред.ч.4.55) , а и мисля да го ползвам повече като паркетник, намерих и смених и двата на 4.30.
    Тъй като двигателя на машината наистина работи (по мнението на всички попитани) перфектно и има тяга, която се усеща мислех, че по-бързия диференциал ще е удачен вариант. Та значи забелязвам, че преди при изкачване на дълъг наклон на директна (5 скорост) от 60км/ч фронтерата се ускоряваше нормално леко и държайки 2600 оборота без пълна газ вървеше със ~115км/ч. Сега с наличния диф на същия наклон не мога да превиша 90км/ч (~2400 оборота.) При 2500 оборота имам точно 100 км/ч.
    Та въпросът ми е към съпритежателите относно оборотите им в подобни на моите тестове условия. Защото на дифовете нямаше табелки, но пишеше на тях 4.30 (както ги означават в авто моргите)
    Имам и още един въпрос свързан с тягата при ускорение. Карал съм същия двигател на един Трупър и той не даваше да му дам газ, превъртаха колелетата, а при моя такова не успях да постигна дори и с газ и рязко пускане на съединителя. Но тягата като сцепление при потегляне при мен изглежда добре. Просто работи тромаво. Струва ми се, че при 2100 оборота (както по спецификация) е мощен, но при 3000 оборота вече се запушва, вместо да се отприщва.
    От дясната страна са монтирани едни пневматични клапани които мисля,че управляват ЕГР-а тъй като на част от щуцерите липсват гумените маркучета мисля, че може на тях да се дължи проблема ми.
    Та в общи линии това са основните ми питания и ще съм благодарен на мнения или идеи.
    Извинете ме ако съм пропуснал необходими данни, за да ви е по-лесно опътването, но от толкова много прочетено вече всичко ми е в главата.

Благодаря

От: Новобранец с Фронтера и с въпроси :-)

Добре дошъл! Пиши от къде си за да получиш съвет. Ако си от София, търси Лозан 0898780604
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за отговора!
      Не знам, но удобно ли е да се обадя просто така на човека? Като гледам почти във всяка тема се дава телефона му или най-малко се цитира името му. Вече имам голям респект към този човек и не знам дали въобще от толкова звънящи му джипкари за щяло и нещяло не му е писнало да консултира, независимо дали това му е работата. Малко ми е притеснено. Като събера смелост ще му се обадя :-)
      Забравих, от София съм.
      Сега чета всичко из форума за гуми. Защото се чудя дали за зимата да не пробвам 205х80х16 ситно рошави.

Благодаря още веднъж

Коментар

Първоначално публикуван от meshuggah Преглед на мнение
        Благодаря за отговора!
        Не знам, но удобно ли е да се обадя просто така на човека? Като гледам почти във всяка тема се дава телефона му или най-малко се цитира името му. Вече имам голям респект към този човек и не знам дали въобще от толкова звънящи му джипкари за щяло и нещяло не му е писнало да консултира, независимо дали това му е работата. Малко ми е притеснено. Като събера смелост ще му се обадя :-)
        Забравих, от София съм.
        Сега чета всичко из форума за гуми. Защото се чудя дали за зимата да не пробвам 205х80х16 ситно рошави.

Благодаря още веднъж
        Направо купи 2 бири и отиди на място, сигурен съм че няма да те върне дори само за консултация. Човека е много точен и даже му е кеф да оправя проблеми които повечето майстори казват че няма да стане , а е и особен почитател на точно този мотор.
        no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X