Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Агресивни гуми за Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Агресивни гуми за Фронтера

Здравейте
    В скоро време мисля да купя комплект по агресивни гуми за леко хард разходки.
    Какво мислите за шарка Кайман с размер примерно 235/75/ 15 или Кобра с подобен размер.Понеже втория комплект джанти ми е j15x6JJ 235 ширина да не се окаже в повече.
    Ще има ли Фронтера 2.0 бензин достатъчно мощност да ги разварти .Притеснявам се да не се окажат тежки за този двигател.
    Който има опит с такива гуми да помага.
    0885022939 Недрет

От: Агресивни гуми за Фронтера

На този размер няма да имаш никакви проблеми.Лошото е,че тези модели са ужас на всичко освен на кал.
    Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
    Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Няма ли да седиш много ниско с 235/75/15? Фронтерата носи 265/70/16 или 32" без лифт. Не виждам смисъл да слагаш агресивни гуми и в същото време фронтерада да "лежи по корем" почти през цялото време на разходката! Моя съвет е на тези джанти да сложиш 31"
      0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Аз съм с 245/75/16 кални гудрич. Така или иначе в сериозната кал без бавните няма да минеш. А само на задно няма грижи. Върти си ги добре. Иначе хората и с по-големи казват, че нямат грижи.
        Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
        Opel Frontera V6

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
          Здравейте
          В скоро време мисля да купя комплект по агресивни гуми за леко хард разходки.
          Какво мислите за шарка Кайман с размер примерно 235/75/ 15 или Кобра с подобен размер.Понеже втория комплект джанти ми е j15x6JJ 235 ширина да не се окаже в повече.
          Ще има ли Фронтера 2.0 бензин достатъчно мощност да ги разварти .Притеснявам се да не се окажат тежки за този двигател.
          Който има опит с такива гуми да помага.
          Каймана ти е гумата.Доказана работи на повече места и повече време отколкото кобри и други модели.По универсална е от другите.Мое лично мнение е че ако държиш на регенерата от вид на цена единственото което може да замести каймана е кугар.Кобрата след като се поизноси нестава занищо по мое наблюдение!
          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

И аз в началото мислех да сложа някакви поне 255/265 /75/R15 но доколкото успях да изчисля на джанта с размер J 15x6 JJ максималния размер гума която може да се монтира е 235/75/ 15.Иначе съм съгласен с колегата Георги че почти ще легне по корем.Някой слагал ли е на джанта J 15x6 JJ широки гуми 255/265.
            0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
              Каймана ти е гумата.Доказана работи на повече места и повече време отколкото кобри и други модели.По универсална е от другите. ...
              Кайманите и др. подобни регенерати с тази шарка са гуми само за кал. Ако тази кола ще се кара с тях ежедневно и на дълги пътувания по асфалт, изборът е неподходящ. Гумите са тежки и много шумни (от 40 нагоре в Патрула се чувствах като в излитащ турбовитлов самолет). Освен това, с тях колата става нестабилна при по-високи скорости.

Освен това, агресивната шарка може да се отрази зле на продължителността на живота на карета и полуоски ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля да ги карам предимно офроуд и да ги поставям преди разходка.Иначе съм с BFG All teranıan 245/70/16 но на по сериозна кал се замазват.Затова се двоумя между кайман и кобри.
                0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
                  ... Затова се двоумя между кайман и кобри.
                  При такава алтернатива, аз гласувам за първите.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Явно тука сте фенове на по широки, по високи от стандартните гуми на Фронтерата. Как се представят лагерите на главини, полуоски и други възли при тези АТ и МТ по голями гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                      Явно тука сте фенове на по широки, по високи от стандартните гуми на Фронтерата. Как се представят лагерите на главини, полуоски и други възли при тези АТ и МТ по голями гуми.
                      Една година я търкалям с 245/75/16-кални и никакви проблеми.

Коментар

Фруктиерата е държелива. В калта няма да се предаде.

Не сравнявайте Кобри и Каймани. Кобрата не става за кал. Поне не като каймана. Разликата е огромна. Каймана освен за кал и меко не става за нищо друго. И двата модела са трагедия на асвалт. Това дето Чавдар е написал, че шумят е меко казано, но не е най големия проблем. Тия гуми държът толкова зле на асвалт, че направо не е за вярване. Колата ми е поднасяля на леко влажен асвалт със смешна скорост.
                        Ако смяташ да правиш втори комплект само за гората, Кайманите са далеееееееч по-доброто решение. Кобрата поне според мен е гума коята не става за нишо. Сравнявал съм с Кайман на една и съща кола, в едни и същи условия. Кобрата е по-тиха на асвалт. ...ама не много.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          ... Каймана освен за кал и меко не става за нищо друго. И двата модела са трагедия на асвалт. Това дето Чавдар е написал, че шумят е меко казано, но не е най големия проблем. Тия гуми държът толкова зле на асвалт, че направо не е за вярване. Колата ми е поднасяля на леко влажен асвалт със смешна скорост. ...
                          Точно! И не само на асфалт. И на сняг е зле. А и ако на сухо подкараш по-бързо, току напира да те обърне, като захапе по неравностите. Но за яка кал е добре. Все пак това е копие на шарката на една от най-популярните кални гуми Simex Extreme Trekker.
                          Само трябва да се внимава с педала на газта, че в някои ситуации като отведнъж захапе на твърдо ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                            По-големи и по-широки от 31" ( което също е стандартен размер, пише го в книжката на всяка фронтера ) не съм слагал но именно с тях съм изминал вече над 160 000 км. даже сложих втори чифт и не съм сменял лагери нито главини нито карета. Както казах това също са стандартни размери.
                            no signature no problems

Коментар

До колкото съм запознат каймана се пързаля странично доста неприятно, така че добре помисли дали да е такава шарката.
                              Милослав 0885 31 21 86 BGA+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X