Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФРОНТЕРА А 2,3ТДИ 92г къса ремък на алтернатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ФРОНТЕРА А 2,3ТДИ 92г къса ремък на алтернатора

Проблема на фронтерата 2,3ТДИ 92г е че на 1000 километра къса ремъка на алтернатора и ми спира и водната помпа(все прегрявам).Вече за 4 път ми се случва.Няма свирене на ремъка но постоянно се разпадат,изронват зъбите му и стои като препечен остарял каучук.
    Оглеждах многократно шайбите и неми се вижда да са износени. По време на работа го наблюдавам има си съосие и се движи нормално без пришляпвания и звуци. Лагерите на динамото и водната помпа са добре,динамото зарежда добре.
    Ремъците които съм слагал и се късат са все трапецовидни и назъбени.Продават ми ги все по каталог,Последно взех от опел магазина в русе.
    Мисля си че проблема идва от калпави ремъци,залежали по складовете.
    Друго нещо което видях на картинка в програмата EPC3 е че за моя мотор 23DTR ремъка трябва да е обикновен клиновиден, а не със зъби, а на мен ми ги продаваха досега все клиновидни със зъби.
    Ако някой е имал подобен проблем или има идея защо става така да ми пише.
    Мисля да пробвам с обикновен клиновиден ремък а в момента съм сложил ремък за проба от омегата която е със същия двигател.

От: ФРОНТЕРА А 2,3ТДИ 92г къса ремък на алтернатора

Вероятно ремъка приплъзва и прегрява. Ремъците, които продават по каталог са по-дълги и не могат да се натегнат добре. Единия ремък е 888х9,5, а другия 833х9,5.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Не мога да се сетя дали ремъците ми са назъбени или обикновени.Джипа в момента е в сервиз и най-рано в понеделник ще мога да погледна какви са и с какви размери.

Коментар

Преди време имах подобен проблем - оказа се, че ремъка опира във перката на алтернатора, която го разсипваше много бързо. Погледни дали не е изтъркан от едната страна на клина, като се наруши целостта на повърхността, зъбите падат за нула време.

ПП При мен само назъбени ремъци са излизали досега в каталозите
        Последно редактирано от batDancho; 01-05-11, 12:33.
        Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Между правия и назъбения клиновиден ремък няма чак такава разлика, назъбеният може да се сложи на повечето места, където е по идея прав. И даже изкарва повече.

Коментар

Погледнах какви ремъци досега съм слагал,всичките са различни марки но все със размер 900x10mm.Ще видя да пробвам със 900x9,5 а иначе 888x9,5 ми идва малко къс и не мога да го вкарам.
            Само се колебая назъбен ли да го взема или нормален клиновиден.

Коментар

Влиза малко със зор, но става. Всъщност, не съм сигурен дали бяха 9,5 или 10, но за дължината със сигурност е такава. Иначе 900 като се отпусне след малко каране не може да се натегне и се пързаля.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X