Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Като и дам газ пука във изпускателния колектор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Като и дам газ пука във изпускателния колектор

Здравейте нов съм във форума и имам една болешка относно пукане във изпускателния колектор като и дам газ рязко от празен ход иначе като и подавам газ плавно не пука колата е на газ изпарител брц . Като карам извънградско ми светва лампата за мотора, мотора е X20CE и ако може да предложите марка кабели за свештите.

От: Като и дам газ пука във изпускателния колектор

Първоначално публикуван от anto1 Преглед на мнение
    Здравейте нов съм във форума и имам една болешка относно пукане във изпускателния колектор като и дам газ рязко от празен ход иначе като и подавам газ плавно не пука колата е на газ изпарител брц . Като карам извънградско ми светва лампата за мотора, мотора е X20CE и ако може да предложите марка кабели за свештите.
    Колега според мен пука във смукателния, карам същия двигател. Лампата няма да свети ако и монтираш Симулатор на ламбда сондата. Кабели сложи каквито джоба ти можи да си позволи, а свещите задължително еднополюсни оригинални на GM. Откакто карам с такива колата не е същата, предните бяха Бош и НЖК.

А и кода на двигателя ти е X20SE. Пиши тези неща със латинските им букви , че стават недуразумения.
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Защо 1-полюсни? Харесах едни бош 4-полюсни ,а във момента е със НЖК-Р 2-полюсни

Коментар

Защото защо завършва на О ; ))) шегувам се не се засягай. Като сложиш еднополюсни ще спре да пука.
        no signature no problems

Коментар

Ok, ще търся такива свещи и да се оплача, вчера текна антифриз като лейка и се оказа водната помпа, и добре че протече да сваля агренажния ремък, че уж нов а се беше пукнал на един зъб, и ако може някоя марка да препоръчате помпа или да вземам някаква.
          То и термостата не затваря и него ще сменя, но се скъса единия болт, тъпотия .

Коментар

Ok, ще търся такива свещи и да се оплача, вчера текна антифриз като лейка и се оказа водната помпа, и добре че протече да сваля агренажния ремък, че уж нов а се беше пукнал на един зъб, и ако може някоя марка да препоръчате помпа или да вземам някаква.
            То и термостата не затваря и него ще сменя, но се скъса единия болт, тъпотия .
            Ох мале, това направо е като онзи виц за кучето и знамето във онова поделение дето изгоряло.....

А относно свещите ти споделих след проба на три варианта кой се оказа най добър. Не се заблуждавай , че по големия брой електроди е по ефикасен.

Свещите ги поръчах от тук- ей тези сложих и литнаhttp://www.vauxhall-car-parts.co.uk/...ark_Plugs.html
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Радвам се че ти е било забавно докато четеш ама това не е виц . Свещите ще пробвам, с кой модел ще върви най добре.Благодаря за помоща.

Коментар

Аз съм ползвал БОШ, NJK и Beru, като съм сменил всички възможни полюси, най-добре е с беру еднополюсни. Водна помпа си вземи някоя по-маркова, разликите в цените са 10-на лв. Мисля че около 55 лв. бяха хубавите. Ремък Gates заедно с обтяжната ролка около 80 лв.
                no signature no problems

Коментар

Къде се бъркам и аз в хлОпелския форум, ама като знам да кажа.
                  Жената има тигра, купувах и свещи от сервиза на опел, цената е като на нормални ментета по магазините - нещо около 7-8 лв ми се върти.
                  А пука в колектора и свети чека, щото си я удушил откъм газта.

Коментар

Поне обяснението е че многополюсните са с по тънки електроди което предразполага към бързо загрявате на електродите и като влезе газта я възпламеняват преди да е затворил клапана.С4-полюсните на бош съм им сърбал попарата зимата работеха перфектно докато не стана 10 градуса и като се започнаха едни гърмежи..............
                    OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                    Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Здравейте, колеги искам да ви кажа, че проблема не е само в свещите. Имах същия проблем на 'сеата' който също е на газ. Първо смених свещите, продължи да припуква след това смених дистрибуторната капачка като палеца беше пукнат тогава пукането изчезна. Само че след като загрееше пак се появяваше, тогава смених и кабелите. Сега мога да кажа ,че всичко е ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от ПОКОРИТЕЛЯ Преглед на мнение
                        Здравейте, колеги искам да ви кажа, че проблема не е само в свещите. Имах същия проблем на 'сеата' който също е на газ. Първо смених свещите, продължи да припуква след това смених дистрибуторната капачка като палеца беше пукнат тогава пукането изчезна. Само че след като загрееше пак се появяваше, тогава смених и кабелите. Сега мога да кажа ,че всичко е ОК.
                        Аз що си мисля че на x20se няма да помогне смяна на дистрибуторна капачка и палец

Коментар

Да, няма да помогне ,защото няма такива.Но имам проблем със търсенето на свещи.Само на НЖК-2 полюсни ми дават по- каталог.Но съм решил да търся 1-полюсни на бош, а за GM не могат да ми намерят. На Тесла кабелите дали са хубави ?
                          Последно редактирано от anto1; 26-04-11, 21:06.

Коментар

Хубави са/Тесла-та/, пък и няма да се чудиш менте ли вземаш или не.

Коментар

Моят съвет е следният: Сложи си еднополюсни свещи,примерно Бош,нов въздушен филтър,ако е над 5000км.и нови и качествени кабели.Може да са по-скъпи,но ще ти е мирна главата.Пукането в изпускателните тръби е от неизгорели газове,което се дължи на електропроблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X