Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампони за двигателя на Frontera B 2.2 DTI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тампони за двигателя на Frontera B 2.2 DTI

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
    Лесно ли се стига до тампона?
    За демонтажа няма проблем, имам подемник за автомобили и за тестове няма проблем. Утре ще купя още един тампон от москвич за мярка и ще обикалям да търся някакви по меки.
    Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
    Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение
      ...... Утре ще купя още един тампон от москвич за мярка и ще обикалям да търся някакви по меки.....
      Проследих темата от самото и начало и веднага след първата препоръка за москвичовото извращение ме засърбяха пръстите да напиша какъв ще е резултата . Въздържах се единствено щото някой пак щеше да ме обяви за черноглед .
      И понеже не се считам за черноглед , а за реалист - ще ти препоръчам алтернативни тампони : можеш да ги замениш с тампони от .... Фронтера 2.2DTI.

Тампоните от москвича нито са за дизел , нито пък съветската гума е гума ( да ме прощават русофилите) . Дори за бензиновата Фронтера гимнастиките с този тампон са временно решение .
      Вярно , че по нашите магазини оригиналните тампони са на безбожни цени , но някъде из другите теми колеги бяха пускали линкове за пазаруване директно от Англия . Ако не ме лъже паметта там имаше цитирани и цени на тампони за различните модели . Всеизвестно е че цените там са средно 2/3 по-ниски от тукашните .

Иначе всеки е свободен сам да се бори с вибрациите по дизела , както намери за добре .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Няколко човека вече сколхозиха тампони от москвич, но никой още не е писал отзиви за това "временно" решение. Иначе и аз съм на мнение, че е по-добре да се слагат части, предназначени за марката и модела, ама ако схемата с москвичовите работи, що да се дават грешни пари на търгашите.
        П.П. Преди време нещо ме беше хванал ентусиазма и смених всички тампони по двигателя на едно дизелово Пежо 405. Уж с оригинални и хич не евтини. Познай какъв беше резултата.... Чак волана подскачаше на празен ход .
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами тема имаше по този въпрос . Сред "колхозниците" обаче нямам спомен да е имало дизелджия . А разликата между тресенето на дизелов и бензинов мотор мисля няма нужда от изтъкване .
          То оригинални тампони след време почват да наподобяват Ифа - камо ли на дизел да туриш бензинови тампони , хеле пък от Москвич (! )

ПС. Преди време и мен ме беше хванал ентусиазма , та по подобен начин смених тампоните на едната ми 190-ка ( като твойта) . Дори не твърдя , че тампоните идват от МБ , ама познай резултата ! Мисълта ми е , че на 99% оригиналните фронтерови тампони са си оригинални . То и иначе нямаше да са тази цена .

...ако на някой колега му се рови в английските сайтове , нека постне тамошните цени за сравнение . Нищо чудно и групова поръчка да се заформи
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 07-03-11, 10:19.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За ОФА имам някакъв спомен, че Лозан ги носеше някъде за рециклиране. Що не го питате какъв е ефекта и рециклират ли се тези за ОФБ?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

600 лв за 2 тампона. Мойте ако се скъсат още на другият ден отивам и си купувам нови от магазина . Опашка ако има -ще я изчакам! Видяхте ли ги в по-горните постове какво представляват? Извънземна технология! 600лв.
              1. Намерете по-мек тампон -не за 5лв ами за 25лв и сложете него.
              2. Ако не се намира значи трябва да се измисли начин да стане гумата по -мека . Аз бих отнел тоя 1см. в повече, и бих разпробил с малко свредло няколко дупчици в челната повърхнина.Равномерно разположени в централната част. Малко масло в дупките и монтирам.
              3. Скорпиона прави всякакви гумени щуротии.
              Давам ги на детето ,жената,дядото,комшията но не и на магазина.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Мдааа . Препрочетох залепената тема по проблема :

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=27849&page=1

Сега ми идва на акъла , че дискутирането в настоящата тема можеше да бъде преместено от модераторите в горната , но все пак не е толкова съществено . По-важното е че там има дискутирано побългаряване ( с руски тампон) и на дизел
                За мен беше по-интересно писаното на последна страница по отношение на доставката на оригинални тампони от VAUXHALL. 100 лв. надолу в сравнение с бг-търгашите никак не е за пренебрегване
                И пак повтарям : в крайна сметка всеки сам решава как да си експлоатира бъбреците .
                Със здраве !

Коментар

Владо, всички го знаят че с оригинални най-добре ама такава цена да плащат хора които не четат тук или са си преценили че е важно да е оригиналният колкото и да е скъп. Ако няма кеш или се прецени че е извън нормите цената- дай да се измисли нещо по въпроса. Има по - грамотни технически от мен - да дадат някой съвет и те!
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                    Владо, всички го знаят че с оригинални най-добре ама такава цена да плащат хора които не четат тук или са си преценили че е важно да е оригиналният колкото и да е скъп. Ако няма кеш или се прецени че е извън нормите цената- дай да се измисли нещо по въпроса. Има по - грамотни технически от мен - да дадат някой съвет и те!
                    Аз не случайно постнах линка към залепената тема . Ето каво съм писал там :

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    ....Ами колега за двете парчета желязо съм съгласен , но гумата не е просто гума. ....Оказа се че има десетки видове"гуми" - различни по твърдост , издържащи на вибрации , маслоустойчиви и т.н. Както е казал народа - "козата си иска пръч". Далеч съм от мисълта , че руско-съветските другари от Москвич са се съобразили с температурните изисквания на тампона за Опел, за да е взаимозаменяем и да издържи на натоварването.Така че решението с такива присадки е временна работа . На мен например не ми се лежи всеки месец на сянка под джипа , омазан до ушите да монтирам кърпежи , предпочитам оригиналните части . Но това е въпрос на избор... и на джоба.....
                    ... и докато все пак за бензинов мотор не е толкова фатално да се присади какъв да е тампон , то за дизела нещата са по-сериозни . А понеже искаш съвет - прочети пак в онази тема пост №66 . Още не съм се отказал , стига да се намери гумаджия , който да даде гаранция за гумата . .. но като се замисля , че автомобилните производите правят какви ли не конструкции на тампоните , включително и гяволъците с масло , то явно нещата не са много прости .
                    Последно редактирано от Vlado_Ts; 09-03-11, 12:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X