Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с опел фронтера Б 2.2 дтл 2000 г. къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с опел фронтера Б 2.2 дтл 2000 г. къса база

Здравейте колеги
    Сдобих се с горе упоменатата фронтера преди 7 месеца имам следните проблеми
    - Преди време почна дами дига маслото от двигателя над максимума на щеката смених маслото проблема не изчезна периодично вадя щеката и маслото е над максимума проблеми при паленето не ми направи през студовете. Също така не духа масло забелязах че сутрин като го запаля от време навреме вади голям бял пушек майстора ми каза че няма проблеми да карам но аз си мисля че има някакъв проблем.
    Моля за съвети.

проблем с таблото на опел фронтера Б 2.2 дтл 2000 г. къса база

здр.колеги
    Имам следния проблем датчиците за водата и горивото на таблото непрекъснато си сменят траекторията без никаква причина също така и скоростомера често спира да работи моля за съвети.

Коментар

От: проблем с таблото на опел фронтера Б 2.2 дтл 2000 г. къса база

Може да ти е полезна http://www.offroad-bulgaria.com/show...FF%E2%E0%ED%E5 има доста писано по темата порови се.
      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

От: проблем с опел фронтера Б 2.2 дтл 2000 г. къса база

Няма проблем,така цапа щеката .Важното е да знаеш,че при смяна на маслото картера събира 5.6л. и на щеката е малко над средата.Ако сложиш 6.1л.както е по книжка винаги ти се струва ,че е прекалено много.
        Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
          Няма проблем,така цапа щеката .Важното е да знаеш,че при смяна на маслото картера събира 5.6л. и на щеката е малко над средата.Ако сложиш 6.1л.както е по книжка винаги ти се струва ,че е прекалено много.
          При последната смяна,сипах 6л. масло и наистина ми дойде малко повече!Не мисля,че това е проблем.
          Първоначално публикуван от memoli Преглед на мнение
          Здравейте колеги
          - Преди време почна дами дига маслото от двигателя над максимума на щеката смених маслото проблема не изчезна периодично вадя щеката и маслото е над максимума проблеми при паленето не ми направи през студовете. Също така не духа масло забелязах че сутрин като го запаля от време навреме вади голям бял пушек майстора ми каза че няма проблеми да карам но аз си мисля че има някакъв проблем.
          Моля за съвети.
          Колега memoli,на твое мяста бих ревизирал маркуча и отвора за вентилация на двигателя (No2 от скицата)
          http://catalog.g-motors.net/opel.lmz...s=3&mc=13&sm=0
          При палене на ниски температури(-10) ,при работа на свободен ход и студен двигател е нормално да изпушва бяло.За всеки случай може да си провериш свещите!
          Успех!

П.П.Фронтера 2.2 ДТЛ не съществува:
          Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
          Здравей колега,
          Дизеловият двигател, на Фронтера от "Б" серия е X22DTH-116к.с..След 2001 г. моторът бива модифициран за да отговаря на стандарта за емисиите -Euro 4 -
          Y22DTH-120к.с.
          http://www.offroad-bulgaria.com/atta...4&d=1292356411
          Относно надписа на задната врата-2.2_ DTI_16v,темата е изяснена тук;http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=16919&page=3
          Успех.
          Последно редактирано от minchevp; 15-02-11, 10:10.

Коментар

Първоначално публикуван от memoli Преглед на мнение
            Здравейте колеги
            Моля за съвети.
            Значи за вдигането на нивото на маслото е виновен семеринга на ГНП-то,по всяка вероятност вкарва нафта в маслото. Белия пушек сутрин идва от студеното време понеже ауспуха е студен и като запалиш започва да излиза топъл въздух от двигателя и се получава конденз и затова парата.
            Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
            Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Ако не е конденз, белия пушек може да е от лоша центровка, мойта го правеше на студен двигател, но не е фатално, а ако вкарва навта в маслото, което не ми се вярва, маслото трябва да мирише поне малко на нафта.

Коментар

И аз мисля ,че вкарва навта в маслото,ако е антифриз то маслото ще бобелее и ще се пресече.Иначе няма как да вдига нивото.
                ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Ако вдига нивото на маслото. най-вероятно е от ринговете на дюзите.От семеринг на гнп се случва рядко.Но изпушването на неизгоряла нафта може да е от помпата-вътрешно налягане, авансово бутало.Забива ли колата понякога, чек светва ли ?
                  0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                  Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                  Суперскан България www.decbg.com
                  Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Бял миризлив пушек, след палене, може да е от скапано гориво. Повечкото парафин затлачва дюзите и горенето е затруднено.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                      Ако вдига нивото на маслото. най-вероятно е от ринговете на дюзите.От семеринг на гнп се случва рядко.Но изпушването на неизгоряла нафта може да е от помпата-вътрешно налягане, авансово бутало.Забива ли колата понякога, чек светва ли ?
                      Колегата е написал,че проблеми про палене няма което означава ,че гумените пръстени са си наред. Когато са съсипани пръстените неможе да запали колата. А при лош семеринг на ГНП-то влиза нафта в маслото и се вдига нивото на маслото. Един колега го имаше същия проблем дори при него се беше разредило маслото до такава степен ,че проми втулките на турбото и се изфорсирваше като загрее двигателя.
                      Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
                      Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Имам фронтера 2.2 дти спорт от 2 години.За подмяна са тампоните на стабилизиращата щанга отпред и отзад.Също и тампони на биалетките отзад.Но в Монтана в магазина на Опел казват, че такива части няма.Ако можете помогнете защото съм много доволен от фруктиерката.....Помогнете...Благозаря Ви предварително...

Коментар

Реши ли си проблема???

Коментар

Здравей,а избърсваш ли щеката преди да провериш нивото.До колкото белият дим от аспуха на студен двигател в студено време всички автомобили и новите даже го правят.

Коментар

Колеги, имам проблем с Опел Фронтера 2.2 16 V 2000г - охладителната течност се смесва с маслото в двигателя. Гарнитурата на глава е нова, а главата не е крива или спукана. При работа на двигателя масло се качва в разширителния съд.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X