Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чип-тунинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чип-тунинг

Мястото и е точно тук и даже ако е вьзможно да се закачи в началото на темата!
    Не мисля че тука караме задьлбочен курс по чиптунинг!
    Нека да уважим труда на колегата!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
      Днес получих мейл, в който искаха номера на ECU-то...Къде да го видя?Извинявам се предварително,но не съм много по електрониката.
      Ще трябва да извадим компа. Доло в ляво от педалите! Номера е на лепенка на капака!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Хора, как се разбира, че ECU е изгоряло или не работи? Освен че няма да заработи двигателят как се разбира, че ECU аут.
        Жълтата лампа на чека ще изгасне ли безвъзвратно?

Коментар

Още не са ми пратили чипа,макар че си дръпнаха парите от сметката.Не знам какво мога да направя,но все пак да ви предупредя да внимавате...

Коментар

Напиши им меил и ги попитай
            Няма логика да не ти го пратят или да се опитат да те мамят.
            Първо сумата е много малка-ще им се отрази зле на целия бизнес.
            Второ-нали си платил през paypal ако напишеш оплакване до тях,те ще вземат сериозно отношение.
            Но пък тези са византиици-човек може да очаква всичко от тях.
            Cherokee WJ 4.0L- NP242
            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Слагал с чип на два атмосферни автомобила, резултат почти нямаше, поне реално не можеше да се усети. Осезаема разлика с чип има при наличие на турбо, все едно караш различен автомобил. На мотоциклета съм с power commander, разликата е голяма, но само във високите обороти (след 7000), в ниските е ужассс.

Коментар

Аз съм с чип, от 2-3 месеца и карам само на газ. Разлика има и то при 2500-3500 об. и разхода ми падна с около 2л. на 100 при нормално каране, но джипката стана мн по паргава.Чипа ми го записа един приател в Стара Загора, който го има на неговата Вектра, на бензин също има разлика но по не се осеща, писан е спец за газ.
                Кофти момента е че като се свали компа на колата стариа чип е запоен за платката (мисля че беше с 24 крака) цялата смяна трябва да се извърши от някой който е "сръчен" с поялника. Аз лично отидох до един магазин за ел части и вземах един куплонг за някакъв тв, който отговаря на стариа чип и сега когато реша само вадя единиа и слагам друг....Незнам този чип който го чака колегата какъв е но аз лично съм доволен от подмяната.

Коментар

Първоначално публикуван от p_n_m Преглед на мнение
                  Аз съм с чип, от 2-3 месеца и карам само на газ. Разлика има и то при 2500-3500 об. и разхода ми падна с около 2л. на 100 при нормално каране, но джипката стана мн по паргава.Чипа ми го записа един приател в Стара Загора, който го има на неговата Вектра, на бензин също има разлика но по не се осеща, писан е спец за газ.
                  Кофти момента е че като се свали компа на колата стариа чип е запоен за платката (мисля че беше с 24 крака) цялата смяна трябва да се извърши от някой който е "сръчен" с поялника. Аз лично отидох до един магазин за ел части и вземах един куплонг за някакъв тв, който отговаря на стариа чип и сега когато реша само вадя единиа и слагам друг....Незнам този чип който го чака колегата какъв е но аз лично съм доволен от подмяната.
                  С кой двигател си?
                  Ако си с С20NE,да идвам да ме уреждаш.
                  Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                  Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
                    С кой двигател си?
                    Ако си с С20NE,да идвам да ме уреждаш.
                    Ще има да почакаш
                    2 л./100 км. ще падна от смях.
                    Много искам и мен да ме убеди някой обяснявайки какво точно прави "чипа" на компютъра и неговата роля в смесообразуването на газта.
                    no signature no problems

Коментар

За обикновена газова уредба има смисъл от time advance processor, ако е газов инжекцион чиптунинга ще работи.

Коментар

Смей се колкото искаш..... Преди да сложа чипа с нов изпарител кабели свещи под 15-16 л. град. не ми е падала. Сега на същото карне съм на 14л. и то със значително подобрение във вървенето....и съм с обикновена газ. Двигателя е С20NE. Имам и снимки на цлеия процес, но не съм сигурен дали ще ги намеря... ако ги открия ще ги кача.

Коментар

Първоначално публикуван от p_n_m Преглед на мнение
                          Смей се колкото искаш..... Преди да сложа чипа с нов изпарител кабели свещи под 15-16 л. град. не ми е падала. Сега на същото карне съм на 14л. и то със значително подобрение във вървенето....и съм с обикновена газ. Двигателя е С20NE. Имам и снимки на цлеия процес, но не съм сигурен дали ще ги намеря... ако ги открия ще ги кача.
                          Колега , нищо не казваш за разход на дълъг път ?
                          Ако и там разхода пада с 2 литра на 100 км ( същевременно повишавайки мощността) , смятай че притежателите на C20NE щe направим опашка за тунинг до Габрово !
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Само неразбрах какво общо има обикновенната газова уредва с чип тунинга !
                            Лудак

Коментар

Е как да няма, човек си мисли че колата му върви повече и харчи по-малко с оглед на това че е дал пари за тунинг. Единственото нещо което може да повлияе на газта откъм вървене е компютъра да се лъже че околната температура е по-ниска, но това пак е субективно защото всичко зависи от настройката на изпарителя. Но няма лошо човека да си мисли че има тунинг. Неприятното в случая че ние няма да разберем какво точно прави този "чип".
                              Както вече се каза, на обикновена газова никакви чипове не влияят.
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                .... Неприятното в случая че ние няма да разберем какво точно прави този "чип"....
                                Ще чакаме "снимките от процеса". То някои хора и водата палят ...
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X