Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

    Здравейте колеги, искам да попитам къде точно се намира термостата ? на Фронтерата тъй като има съмнения за подмяна с нов. Съмненията ми се базират на следните факти: Когато я запаля работи известно време и не стрелката за темературата си седи долу, при пуснато парно пак така. Излезнах, покарах малко на 2500-3000 оборота да загрее и чак тогава след 15мин. каране отново с пуснато до край парно мина първата бяла чертичка.

  • #2
    От: Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

    Имам един сигурен метод за проверка на термостата.Палиш сутрин на студено,вдигаш капака и слагаш ръката на радиатора.След няколко минути ако започне да затопля,значи термостата е аут.

    Коментар


    • #3
      От: Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

      Термостата се намира отпред на двигателя от страната на акумулатора. Маркуча от радиатора влиза в корпус, в който се намира термостата. Сменя се целия корпус.

      Коментар


      • #4
        От: Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

        100 кила желязо трябва от -10 да се стопли до + 15 градуса за да го усетиш,и в същото време ти го караш да ти топли и купето.Не става чак толкова бързо,особено ако имаш и газ.Термостата отваря със сигурност след последната преди средата на скалата черта (не се наемам с градуси да обяснявам).Запали студена колата и я остави да се вдигне до там,отвори капака и пипни дебелият маркуч от страната на акумулатора,който свързва радиатора и двигателя.Ако е топъл -термостата е за смяна.Ако не е топъл- постой малко така и проверявай през 30 сек. да речем, дали се е стоплил.Усеща се доста добре и няма как да сбъркаш.Ако маркуча се стопля около средата на скалата -значи е добре и само се гевезиш.
        Sent from my Nokia s fenerche

        Коментар


        • #5
          От: Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

          Колегата "Якимов" е абсолутно прав!И при мен става така!Когато на вън е топло стрелката се отлепя почти след 1км. след като съм запалил и тръгнал!Докато сега при тези минусови температури и трябва малко повече време (при това спирам и вентилатора на парното който така или иначе духа студено!)Така че имаиго в предвид и това!
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

          Коментар


          • #6
            От: Термостат на Форнтера 2.2i 16V 1995г

            Лично за мен този термостат на колегата е останал отворен или почти веднага отваря и е за смяна. Струва между 25 и 50 лв. и ми се струва излишно да го тестваме толкова много. Естествено остава проблемът в държавата с намирането на термостат, който да не е менте

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X