Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ABS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ABS

Айде и аз да се подредя на опашката на оплаквачите - преди малко ми светна АБС-а, без нищо да съм пипал! Просто при поредното палене и потегляне светна, сега при даване на контакт системата се тества и лампата угасва, но тръгнеш ли - светва! Нещо различно от датчик като диагноза?
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
      Айде и аз да се подредя на опашката на оплаквачите - преди малко ми светна АБС-а, без нищо да съм пипал! Просто при поредното палене и потегляне светна, сега при даване на контакт системата се тества и лампата угасва, но тръгнеш ли - светва! Нещо различно от датчик като диагноза?
      Здравей!
      Пробвай да долееш спирачна течност. При мен беше така и като долях течност и се оправи ако се оправи от това значи ,че скоро ще сменяш накладки. Поне при мен беше така дано да съ бил полезен.

Коментар

....Нещо различно от датчик като диагноза?
        По-голямо разстояние между датчик и зъбния сектор.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Слаб вакум от помпата или сервото водещ до спорадично втвърдяване на спирачния педал... Това е при мен сега. При по-рязко натискане светва лампата за спирачките на таблото, а понякога заедно с тази а абс, която изгася на следващото потегляне, както при теб.
          Абс-а ми работи иначе, но вероятно се ошашква от мизерията със слабия вакуум при натоварване. Незнам и аз вече.. Ще се оперира този уикенд.

Между другото, наскоро гледах в една морга датчици от англичанка, някой ако се интересува къде точно, да ми пише на л.с.

Коментар

Мерси за идеите, ще ги проверя. Междувременно прочетох из руските сайтове за самодиагностика и проверих дали ще ми даде някаква грешка - руснаците дават 12 пин за АБСа, но не реагира лампата, все едно няма връзка м/у компа и таблото. Еърбега се проверява успешно, но АБСа не? Иначе лампата си свети както си иска вече - понякога си гасне все едно не е било нищо, после пък свети непрекъснато - дори на место като давам на контакт няколко пъти без да паля ту гасне, ту свети... няква простотия!
            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Мерси за идеите, ще ги проверя. Междувременно прочетох из руските сайтове за самодиагностика и проверих дали ще ми даде някаква грешка - руснаците дават 12 пин за АБСа, но не реагира лампата, все едно няма връзка м/у компа и таблото. Еърбега се проверява успешно, но АБСа не? Иначе лампата си свети както си иска вече - понякога си гасне все едно не е било нищо, после пък свети непрекъснато - дори на место като давам на контакт няколко пъти без да паля ту гасне, ту свети... няква простотия!
              Ако искаш да си изгориш няколкото компютъра които имаш давай с тоя метод. Твоята кола е с CAN шина и самодиагностиката с кламера не е добра идея.
              no signature no problems

Коментар

Няма да барам повече, но нещо не е наред там...
                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Чичо доктор със сигурна тест апаратура ще каже.Не си прави експерименти.Не знам колко ще ти струва диагностиката, на мен последно един майстор за 5 мин. ми взе 20 лева, но ми каза точно какво и срещу някой лев за нов датчик,сега всичко е нормално и ми почисти някакви там други грешки....обясни ми човека ама просто не запомних.Да не изтрещиш борд компа с тези специални инструменти,че после голям финансов зор се получава..... в този криза....
                  LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от peter_jq Преглед на мнение
                    Слаб вакум от помпата или сервото водещ до спорадично втвърдяване на спирачния педал... Това е при мен сега. При по-рязко натискане светва лампата за спирачките на таблото, а понякога заедно с тази а абс, която изгася на следващото потегляне, както при теб.
                    Абс-а ми работи иначе, но вероятно се ошашква от мизерията със слабия вакуум при натоварване. Незнам и аз вече.. Ще се оперира този уикенд.

Между другото, наскоро гледах в една морга датчици от англичанка, някой ако се интересува къде точно, да ми пише на л.с.
                    Протъркано вакуумно съединение или повредено серво (малко вероятно). Огледай много внимателно всички тръбички. Аз моята я карах така(с втвърдяващ се при преминаване на голяма неравност педал) близо 2 години докато един ден случайно открих протърканата тръбичка, докато ровех около ГНП.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте колеги,
                      тъй като темата е за ABS -проблеми реших да пиша тук и аз за моя проблем с ABS-са. От известно време имам проблем със спирачките-т.е.нямам спирачки,не на цяло,но са "слаби".Проблема е установен-поне според мен и той е в самия ABS-на изхода за предния десен сп.супорт при развита нацяло тръбичка и натисната спирачка просълзява съвсем леко и спира.
                      Въпроса ми е този разпределител подлежи ли на някакъв ремонт,или направо да го махна?
                      Става въпрос за ОФА 2.2 98г.
                      ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                      Grand Cherokee 2.7
                      GSM 0888148630

Коментар

Да повдигна малко темата след една година без решение на проблема! За това време чаках да се прекъсне окончателно кабела на някое от предните колела /както си мисля че е проблема/ и да го хвана, но ядец! Междувременно бях на диагностика в Дженеръс Ауто и там ме посъветваха да сменя електрониката на помпата със втора употреба. Проверих я въпросната електроника - голям страх брах докато я демонтирам с тези стърчащи клапани, няма някакви видими проблеми, но след сглобяването лампата почти спря да се включва?! Тъкмо реших че съм оправил нещата, но на един почти обратен завой си светна пак, обаче в момента е много по-добре отпреди - засега се е включила само веднъж за една седмица, а преди това беше всеки ден, че и по няколко пъти! Искам да помоля някой с по-аналитичен ум да ми обясни каква може да е връзката между карането на сняг/студ и почти изчезването на проблема? Или пък наистина проблема е бил в блока и нещо съм разместил там и се е пооправило? Толкова беше явна връзката между въртенето на волана и светването на лампата /въпреки че съм я хващал да светва и на прав участък/ че изобщо не съм мислил в друга посока освен кабела?!
                        Honda XL600LM, 1987

Коментар

Да повдигна малко темата след една година без решение на проблема! За това време чаках да се прекъсне окончателно кабела на някое от предните колела /както си мисля че е проблема/ и да го хвана, но ядец! Междувременно бях на диагностика в Дженеръс Ауто и там ме посъветваха да сменя електрониката на помпата със втора употреба. Проверих я въпросната електроника - голям страх брах докато я демонтирам с тези стърчащи клапани, няма някакви видими проблеми, но след сглобяването лампата почти спря да се включва?! Тъкмо реших че съм оправил нещата, но на един почти обратен завой си светна пак, обаче в момента е много по-добре отпреди - засега се е включила само веднъж за една седмица, а преди това беше всеки ден, че и по няколко пъти! Искам да помоля някой с по-аналитичен ум да ми обясни каква може да е връзката между карането на сняг/студ и почти изчезването на проблема? Или пък наистина проблема е бил в блока и нещо съм разместил там и се е пооправило? Толкова беше явна връзката между въртенето на волана и светването на лампата /въпреки че съм я хващал да светва и на прав участък/ че изобщо не съм мислил в друга посока освен кабела?!
                          Не съм от "аналитичните умове", ама нали знаеш че лятото от жегата кабелаците поувисват. Зимата обратно. При остър завой пак доста се гънат.
                          Може да не е "доста", а просто достатъчно.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Моя абс не свети докато не натисна рязко спирачките. Това колелата блокират и лампата светва. (явно чак когато види, че не може да спре, тогава се сеща да светне) Ако имате идеи къде може да е проблема... моля кажете.
                            Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                            Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

По пътя на логиката помпа или проблем по спирачните апарати. Трябва ти кадърен майстор по АБС системи.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз имам същият проблем с АБС-а .При диагностика в сервиз на опел ми казаха че имало някакво реле в електронния блок на АБС-а което включва и изклзчва когато си поиска .Забелязъл съм че през лятото свети почти всеки ден а тази зима ми е светвал не повече от 2-3 пъти.Намерих в една морга целият АБС за 150 лева ,ама не ми се дават сега пари Смятам да карам така за сега само когато светне лампата внимавам повече като се наложи да спирам защото педала на спирачките става малко по-твърд и автомобила спира по трудно
                                ОПЕЛ ФРОНТЕРА ДТИ 99 Г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X