Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеринг колянов вал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеринг колянов вал

Вчера гледам под джипката-гьолче,качих я на канала и гледам м/у мотора и скоростите-всичко у масло.Проверих веднага маслото в скоростите-там е,а на щеката на мотора -липса от около 300гр./толкова долях до максимума/.Та извода ми е-заминал семеринг на колянов вал.Въпроса ми е:от къде ще ми е по-лесно да го сменя,отпред-да сваля мотора,или отзад-да махам скоростите,ако някой е правил тая операция да сподели.А и нужен ми е размера на семеринга,да го купя и да разглобявам-с X20SE мотор съм.

От: Семеринг колянов вал

По-добре махни кутията и маховика, ваденето на двигател е приключение/а и тежи, моя го вадих без главата и пак не лъжеше/ - радиатор, ел.инсталация, горивна.
    Намери Евро07 с Гугъла, имат онлайн каталог с части и цени.На някои има и размери в снимките.

Коментар

Илийка май имаш свободно време и свободни средства в повече. 300 грама масло ако изтече от там трябва да ти го няма семеринга. Аз карам така от 5 години. Цапа много щото вала се върти и хвърля яко, но реално от там харча е малко. Не си заслужава да се сменя без да сменяш съединител примерно. Гърча е много як.
      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Илийка май имаш свободно време и свободни средства в повече. 300 грама масло ако изтече от там трябва да ти го няма семеринга. Аз карам така от 5 години. Цапа много щото вала се върти и хвърля яко, но реално от там харча е малко. Не си заслужава да се сменя без да сменяш съединител примерно. Гърча е много як.
        Божко,съгласен съм с тебе,ама ме дразни да имам гьол под говедото,а таман ще проверя и съединитела как е и ако требва ще го сменя,та да не си играя пак скоро.И все пак,ако някой му знае размерите на семеринга да ги казва.А и все пак ме плаши това масло да не омаже съединителя,щото тогава ща не ща, ще трябва да го сменям/на колата имах подобен случай-заради скапан/менте/ семеринг смених съединител на 5000км./.
        Последно редактирано от gimax; 03-12-10, 14:08.

Коментар

Повери хубаво дали е от семеринга. Аз така го сменях и се оказа, че пак тече, но от гарнитурата на картера или онази гарнитура най отзад (лоена ли се казваше) точно отзад а двигателя. Провери хубаво откъде ти тече и тогава разглобявай.

Коментар

Има вариант да не се сваля на земята СК, а само да се дръпне назад. Обаче мисля, че пак не е работа за сам човек. Мисля, че няма нужда да ти казвам кой може да ти свърши работа. Иначе, отиваш в Евро07 и си вземаш семеринг по каталог и скачаш в джаза. Имаш ли "опашка" за центриране на феродовия диск?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Я пробвай първо да поотпушиш картерната вентилация, ама и тази за празен ход.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X