Обява

Свий
Няма добавени обяви.

opel frontera

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• opel frontera

здравейте колеги мисля да си купя джип опел фронтера 2000 г. дизелов мотор къса база
    спрял съм се на два варианта като единия е 2.2 дтл 115 к.с, а другия е 2.2 дти 125 к.с
    коя бихте ми препоръчали защото за 2.2 дти 125 к.с нищо неможах да намеря в интернет това несто хибридно ли е?

От: opel frontera

Първоначално публикуван от memoli Преглед на мнение
    здравейте колеги мисля да си купя джип опел фронтера 2000 г. дизелов мотор къса база
    спрял съм се на два варианта като единия е 2.2 дтл 115 к.с, а другия е 2.2 дти 125 к.с
    коя бихте ми препоръчали защото за 2.2 дти 125 к.с нищо неможах да намеря в интернет това несто хибридно ли е?
    Сега някой опелофил ще ме оплюе ама според мене щом е опел бягай далеч. И какво имаш предвид по хибридно?

Коментар

Първоначално публикуван от makcc Преглед на мнение
      Сега някой опелофил ще ме оплюе ама според мене щом е опел бягай далеч. И какво имаш предвид по хибридно?
      Не съм фен на Опел но това мнение което е изразил колегата обикновенно е мнение на човек който никога не е имал Опел. Би ли пояснил какво имаш в предвид гледам и без това трупаш постове.
      Николай Георгиев 0+
      тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
        Не съм фен на Опел но това мнение което е изразил колегата обикновенно е мнение на човек който никога не е имал Опел. Би ли пояснил какво имаш в предвид гледам и без това трупаш постове.
        Ще се опитам да обясня. Наистина не съм имал никога Опел но съм карал доста опели предимно Астри и Корси и не ми харесват. Частите не са им чак толкова евтини а за комфорта няма какво да говорим. Също така един мой приятел имаше фронтера и не излизаше от сервиза, сега има Хонда и тази кола спира само за зареждане с бензин. Това е моето мнение, все пак всеки има право на мнение.

Коментар

Другото което е защо тази тема не е в раздела за Опели.

Коментар

Притежателите на Фронтера ако са ...фили, колега, са Исузофили, а генерални изводи, без значение в плюс или минус за даден автомобил, от единична бройка/още повече чужда/ може да направи само лаик при определена марка.Изречението за Астри и Корси в контекста на Фронтера го потвърждава.
            За мнението си прав, всеки има право на такова и за всичко, особено ако не го притеснява да обяви некомпетентността си по определен въпрос на всеослушание...

Коментар

Аз пък имам Фронтера от 2год пък само карам и то зверски .А ти колега какво караш?А ако искаш да ги пуснем твойта и мойта трошка в гората ,пък може и друго да си помислиш.Мислех да не пиша ама вече дразните с тези неподготвени изказвания.

Коментар

Всеки си има предпочитания и любима марка и за това се извинявам ако съм засегнал някой на темата Опел. Обещавам повече да не пиша нищо за тази марка. Според вас Фронтерата няма нищо общо с останалите модели от гамата на Опел. А относно моята некомпетентност, не всеки се е родил научен и един от начините за научаване на нещо е по време споделяне на мнения, дискусии и спорове с други хора. А мисля че форумите са точно такова място.

Коментар

...не всеки се е родил научен и един от начините за научаване на нещо е по време споделяне на мнения, дискусии и спорове с други хора. А мисля че форумите са точно такова място.
                  Тук си прав, никой не се е родил научен, както и няма смисъл от рязко обиждане, споделяме във Форум, където пишат основно мъже, повечето с опит и практически знания.
                  Малко познания и база данни обаче, са само в полза на опонента в даден спор или дискусия, не става въпрос за нападки, а за съвет, който дали ще приемеш или не, е лично решение.
                  Та така, по темата - Фронтерата е чисто Исузу/дори инсталацията и ключовете по таблото са японски/, сглобявано в Лутън, Великобритания, с немски мотори от Опел.Има и вариант 2.8 с дизелов исузов мотор, където вече Опел отсъства генерално, ако не броим табелките по купето.

Коментар

И да добавя че 2.8 е един от най-хубавите дизели в класа си. За съжеление не го слагат на Фронтера Б .
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                      И да добавя че 2.8 е един от най-хубавите дизели в класа си. За съжеление не го слагат на Фронтера Б .
                      Но там има друго по-добро Исузу - 3.2 V6...
                      Иначе по темата...Дизеловите двигатели слагани на Фронтера Б са съответно X22DTH и Y22DTH - 115hp и осъвременена версия на Y22DTH - 120hp. Разликите не са големи и общо взето това си е един и същи мотор...Според мен е все едно кой ще вземеш стига да е пазен.Аз лично имах Фронтери и с 2-та мотора и съм повече от очарован от тях - с едната направихме около 150000км(късата база) за 2 години, като е карана нон стоп по всякакви терени, мнението ми е, че е железен автомобил, стига да се грижиш за него.Цените на частите стават нормални стига да пазаруваш разумно(забравяш за официалните сервизи, че там като чият Фронтера и те мислят за Рокфелер), другата беше дълга и за година и половина и навъртяхме 50000км предимно по магистрали и междуградски пътища - просто страхотна кола за дълъг път.Общо взето доста добър автомобил, които ако е пазен и поддържан ще те вози много много дълго време без всякакви проблеми!А и читава Фронтера дизел под 8к забрави...
                      Успех в търсенето!
                      Последно редактирано от stifler; 10-11-10, 19:45.
                      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

......А относно моята некомпетентност, не всеки се е родил научен и един от начините за научаване на нещо е по време споделяне на мнения, дискусии и спорове с други хора. А мисля че форумите са точно такова място.
                        Айде и аз да взема отношение по темата....!Колега максс така е никои не се е родил научен но и никои не се е научил да е краен с оценките си откакто се е родил....особенно пак и като няма пряк допир с разисквания обект на спора!
                        Да и аз бягам далече от астра и корса но тук нямаше и загатване за такива модели на опел!А и отделен е въпроса че когато не се знае нищо по някоя тема....в случая за Опел Фронтера първо се чете и след това се започват спорове и дискусии...но е хубаво поне да си наясно за какво се говори!
                        А що се отнася за "опелофил"-ите аз се приемам по скоро като ФРОНТЕРАФИЛ отколкото за опелофил!А повярваи ми има ОГРОМНА РАЗЛИКА между двете.....

А относно темата.....аз лично немога да то помогна колега защото не съм фен на дизела и съм малко запознат с тези агрегати!А за бензин 2,2 мога да ти кажа че за сега (от 10 дни) съм много доволен и от динамиката и от возията и най вече от разхода на бензин(защото още не е газифициран) но пък съм и с ДБ.Така че ще оставя голегите с повече практика с тези мотори да ти помогнат!
                        Последно редактирано от neshko; 12-11-10, 10:58.
                        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                        LZ1NES

Коментар

Не пишете бе,явно му трябва нещо от систематизираната информация.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                            Не пишете бе,явно му трябва нещо от систематизираната информация.
                            А пък и тази тема е преместена от общия форум 4х4 към нашия опелски подфорум. Авторът едва ли знае къде му се намира вече темата. А и тук никой няма да му каже нещо лошо за любимите ни фронтери.
                            Не обичам да правя подобни изказвания , но явно още една мъртва душа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X