Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум при ускорение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шум при ускорение

Мерси Макс ще направя всичко както казваш.Тука в Провадия има 85W140 но този който го продава не знае дали има добавка за ЛСД.Маслото е в туби по 25 литра FINA ,kaк да разберем дали има добавка, какво трябва да пише на тубата или на бутилките .Джипа ми е ОФА 96г дълга база 2,8тди май трябва да е с ЛСД.

Коментар

GL-4 или GL-5, но не съм напълно сигурен тези сигнатури съдържаха ли и информация за наличие на добавка, по спомен - да, в момента се занимавам с друго и нямам възможност да поровя.
      Този който го продава, защо не попита другия от когото го взима ?
      Или ти намери през Чичко Гугъл сайта на Фина и виж какво пише за 85W140.
      По-късно ако не забравя ще проверя и аз, но няма смисъл да ме чакаш.

Коментар

Fina Pontonic MP 85W/140 gearbox oil
        Contains 20 litres.
        High pressure gearbox oil for hypoid manual transmission in all types of vehicles.
        Specifications: API GL-5 Ето това намерих

Коментар

Аз бих ти препоръчал Тутела в140 това масло се е доказало в дифивете на Фронтерите цената му е м/у 8-12лв. литъра има го в магазините за италианските камиони и бусове и Чефин бг.
          Николай Георгиев 0+
          тел.0887357722

Коментар

GL5

Коментар

85W140

Минерално трансмисионно масло със специални присадки, придаващи му ЕП(Extreme pressure)свойства .Използва се за смазване на всички видове механични скоростни кутии и диференциали , а също така и за смазване на хопоидни предавки.FINA PONTONIC MP е първокачествено масло за екстремни натоварвания и е доказало предимствата си при тежки условия на работа като:
              - висока скорост и ударни натоварвания
              - много висока скорост и малък въртящ момент
              - ниска скорост и голям въртящ момент

80W90

Специално разработено за силнонатоварени механични трансмисии(индустриални)• Минерално трансмисионно масло със специални присадки, придаващи му ЕП(Extreme pressure)свойства .Използва се за смазване на всички видове механични скоростни кутии и диференциали , а също така и за смазване на хопоидни предавки.FINA PONTONIC MP е първокачествено масло за екстремни натоварвания и е доказало предимствата си при тежки условия на работа като:
              - висока скорост и ударни натоварвания
              - много висока скорост и малък въртящ момент
              - ниска скорост и голям въртящ момент
              Последно редактирано от fanatic; 19-11-10, 10:14.

Коментар

80W90 го дават за предния диф само, към днешна дата имам предвид, то е минерално и с малък експлоатационен пробег, а и в предния диф тормоза е по-малък, дори и заради временното му включване.75 или 85W140 се води синтетично и по-качествено.
                Помисли за варианта "Тутелла", който ти препоръчаха колегите, има резон.
                Дори и от гледна точка на доказано масло в такива режими на работа на диференциал/ЛСД е тормоз за касетата/, както и отправната точка, че диф втора ръка под две хиляди - трудно и незнайно в какво състояние.

п.п. в прочетеното при Фина не видях да е с добавка за ЛСД, това че е подходящо за тежки режими и хипоидни предавки е по-скоро компромис.Които масла имат добавка, производителите/разфасовчиците не пропускат да го упоменат и оскъпят, естествено.Другите продават еди какво си масло и отделно добавка/практика при Jeep /.

Коментар

Благодаря на всички !

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    ......Които масла имат добавка, производителите/разфасовчиците не пропускат да го упоменат и оскъпят, естествено.Другите продават еди какво си масло и отделно добавка/практика при Jeep /.....
                    Ей това е истината !

И ако може с нещо да съм полезен ( както съм писал и в тема за маслата) : На Castrol 75W140 има означение SAF - XJ , което е прибавка за LSD. Маслото е трийсе и кусур кинта за литър , но си заслужава парите в сравнение с цената на един заден диф за Фронтера . Вярно е , че има и евтини масла , както се писа ( с прибавка ) , но не съм сигурен че осигуряват същото качество на мазане . А аз съм на принципа , че по тази машина има места ( както и във всеки друг автомобил , разбира се ) , с които не бива да се правят компромиси .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Ей това е истината !....
                      . Вярно е , че има и евтини масла , както се писа ( с прибавка ) , но не съм сигурен че осигуряват същото качество на мазане . А аз съм на принципа , че по тази машина има места ( както и във всеки друг автомобил , разбира се ) , с които не бива да се правят компромиси .
                      Бъди сигурен. Вече съм минал около 165 000 км. с мойта. Първите 10 000 бях с кастрол. Минал съм през BP, Тотела, сега пак съм с BP. Тотелата я карах 2 години с 2 смени, доволен съм, няма разлика с ВР и Кастрола освен 3 пъти по-ниската цена от второто.
                      no signature no problems

Коментар

Ако се повреди ЛСД на дифа той си остава обикновен диференциал или "Довиждане Гергино...." ? Доколкото разбрах е система от дискове (нещо като при старите мотоциклети).Иначе и аз съм с Фина.Като го сменях им казах Тутела за ЛСД а те ми отговорих че няма да е Тутела а нещо друго за ЛСД на Фина.Проблеми нямам засега (6 месеца след смяна) ЛСД-то още си работи.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Пропускаш момента до счупването/изтриването на фрикционните дискове.Не знам усещал ли си го това затягане при потегляне при пълен ляв или десен.Джипа буквално иска да се движи на подскоци или да се тътри, сметни какво си мислят каретата през това време, съединителя и лагерите на главините.Ударните тласъци между зъбите на пиньона и короната също.Трансмисията, общо казано се претоварва и то много, все едно да караш само през легнали полицаи, налягали на 5/10 сантиметра един от друг, нещо такова се усеща.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Пропускаш момента до счупването/изтриването на фрикционните дискове.Не знам усещал ли си го това затягане при потегляне при пълен ляв или десен.Джипа буквално иска да се движи на подскоци или да се тътри, сметни какво си мислят каретата през това време, съединителя и лагерите на главините.Ударните тласъци между зъбите на пиньона и короната също.Трансмисията, общо казано се претоварва и то много, все едно да караш само през легнали полицаи, налягали на 5/10 сантиметра един от друг, нещо такова се усеща.
                            Усещал съм затягане при потегляне (най вече от препълнен паркинг) на пълен ляв/десен но слабо.Отдавах го на ЛСД -то наистина но е доста по-леко от това което описваш.Моето обяснение бе че му трябва може би част от оборт на дифа за да се отделят пластините.Ако се провери маслото дали ще се забележат частици от фрикционите ако са тръгнали?
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Би трябвало, при мен се забелязваха наченки на металик, Ако и ЛСД-то да беше оцеляло.

Коментар

И при мене е леко ама не знам колко е допустимо,проверих лс-дито работи без грешка въртят и двете в една посока напред и назад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X